Aruncam gunoiul selectiv, dar nu mai incapeee…


Sincer sa fiu in momentul in care am auzit de aceasta nazdravanie (a se citi proiect de mare anvergura) cu aruncare selectiva am fost putin sceptic si chiar am pus pariu cu cineva, „nu va spui cine, persoana importanta” ca acest proiect este sortit esecului si asta nu din cauza primariei care isi va face treaba ci din cauza populatiei, ziceam eu la vremea aceea, vazand comportamentul cisnadianului care arunca pe jos pet-ul respectiv doza, pachet tigari, ambalaje, orice, chiar si atunci cand mai are doi pasi pana langa un cos de gunoi.  Nu va spun ca, odata am luat atitudine fata de un astfel de „consatean” care in schimb mi-a amintit de origini, de mama, de tata si de tot neamu’ eu facand greseala sa ma bufneasca rasul in loc sa-l pleznesc pe „cetatean” care era cu grupul si avea mult curaj.  Banuiesc ca zambetul meu nu a fost de bun augur, desi aveam impresia ca am incheiat conflictul, eu ridicand pet-ul de bere si arucandu-l la gunoi, a doua zi a trebuit sa-mi vopsesc portiera dreapta fata-spate… dar probabil ca m-am frecat eu de vreun cui batut in zid fara sa-mi dau seama si fara sa ating oglinda sau poate o fi vrut cineva sa-mi lase un mesaj amoros pe portiere de genul „bagarai p…-n mata de ecologistu’ lu’ peshte care-a stat prea mult prin Spania si ai luat-o razna”

Dar vorbeam de pariu in care eu eram sigur ca cisnadianu’ nu poate fi obisnuit asa usor si nemotivat pecuniar sa arunce gunoiul selectiv mai ales in conditiile in care in majoritatea blocurilor, bucatariile nu depasesc 6mp si unde deoadata trebuie sa alocam spatiu separat pet-urilor si hartiei.

M-am inselat amarnic, am pierdut pariul. Cisnadianu’ arunca gunoiul selectiv mai mult decat poate primaria sa duca.

Daca gunoiul menajer in pubele maro – (pentru cei care inca mai arunca gunoiul pe unde apuca) este ridicat periodic, acele pubele galbene in care sunt pet-urile dau pe dinafara rau. Semn ca cisnadianu’ bea multe lichide, ca-i vara si poate sa fie criza cat casa ca bidonul de bere nu lipseste, nasol e ca mereu e insotit de un sunet strident si musai tare si care pentru aceste exemplare este „Za best music in za world” dar si astia s-au obisnuit sa arunce selectiv.

Poate ca au ridicat astazi si pet-urile dar aseara erau peste tot in acel tarc frumos de lemn – Natur design probabil.

Si daca duminica seara am ascultat muzica”psihedelica” venita pe aripile vantului prin tot cartierul de la terasa „Lac”, aseara am ascultat o simfonie de pet-uri batuta de vant in lemnul frumos lacuit – Natur Design probabil.

Cert e, ca am pierdut pariul, populatia si-a facut datoria, iar primaria doarme ca de obicei.

Sa fitz cu Mintz’ …ca astia dorm pe banii nostrii.

PS. Mai facetz bah o gaura de dimensiuni mai mari, in pubela de plastic ca sunt multe pet-uri de 5 litri sau vorbitz’ la Bucale sa dea aia o lege prin care sa interzica ambalarea in aceste bidoane. Standardizati putin ambalajele pentru lichide si obligati magazinele sa-si puna automate de maruntire a pet-urilor, daca mai vor sa vanda acele produse si sa si dea bon de 0.25 RON/PET. Sunt multe firme de productie industriala care au ramas fara lucru, vorbitz’ cu ele sa va faca masinile de maruntit, procur eu tehnologia, gratis. Puteti face pe plan local daca nu va ajuta cei de la Bucale’. Datz odata pubelele pentru cei de la casa si facetz reducere daca arunca selectiv, iar daca nu vor, taxati sa le mearga fulgii. Hai ca avea dreptate ala, ca am stat prea mult in Spania si m-a batut soarele-n cap de vin cu idei din astea SF.

PPS: Pet-urile au fost ridicate. Multumim frumos primariei si partenerului sau, Schuster Ecologic.

Un gând despre „Aruncam gunoiul selectiv, dar nu mai incapeee…

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s