Se inchide maternitatea din Cisnadie?


Dupa datele managerului maternitatii Dorina Dancanet -maternitatea ar trebui inchisa, pai daca in anul 2008 aici s-au nascut doar 32 de copii, iar in acest an  2009 niciunul, desi populatia Cisnadiei a crescut in 2009 cu 60 de persoane, deci cisnadiencele prefera sa nasca la Sibiu, atunci e clar ca trebuie inchisa desi Dorina spune ca vrea doar sa reduca numarul de paturi de la 15 la 6, si eu zic ca e cea mai buna idee.

Dar vine domnul ginecolog Boncut, singurul specialist de la maternitatea din Cisnadie si spune ca ideea de inchidere a maternitatii este doar un razboi dus de doamna Dancanet impotriva lui.

Primaria ce zice? dar societatea civila?

Eu stiam ca maternitatea din cisnadie este cea mai curata  maternitate din judet, e adevarat ca nu are sectie de reanimare dar stiu ca era cap de lista in preferintele multor femei din sibiu care urmau sa nasca.

Oare ce urmeaza? inchiderea spitalului, inchiderea scolilor (tot mai multi prefera sa invete la sibiu din scolile primare), inchiderea Primariei (asta chiar ca ar trebui inchisa…sau cel putin catzva’ dintre „muncitorii” de aici)

Sa fitz’ cu mintz’ ca altfel ne transformam in satuc cu dispensar, sc. generala, si biserica…musai evanghelica in care primaru’, profesoru’, popa, doctoru’ si sefu de post vor fi cei mai respectati oameni…iar noi restu’ vom fi plebea.

Hai ca nici nu suna asa rau….

Un gând despre „Se inchide maternitatea din Cisnadie?

  1. Ai dreptate ca este curat, ai dreptate ca este liniste si personalul excelent, of, erau acum 10 ani cand eu mi-am chinuit sotul sa faca piure de cartofi ca apoi sa vina tanti de la bucatarie cu unul mai bun si mai cald….. Chiar daca credeti sau nu da, am nascut un copil in Sibiu iar fetita in Cisnadie, nu s-au comparat conditiile din nici un punct de vedere , nici personalul medical, nici conditiile de igiena (aici aveam dush cu apa calda in Sibiu o baie fara nici un dush functional abia la capatul coridorului, deh daca aveam salonul la intrare care era vina lor?). Am fost intrebata de cateva ori intr-o singura ora cum ma simt, daca vreau sa vad puiutzul, acolo m-a catarat pe cal (scuzati-ma va rog) dupa cateva ore de la operatie, chipurile sa ne curete ca noi nu am fost in stare (eram doua in aceeasi oala)……Pfaaa da trebuie sa recunosc doua lucruri: nu am avut probleme la nastere , a decurs normal si al doilea nu am avut bani sa indes in nici un buzunar de doctor, asa ca am trait spitalizarea asa cum era ea.

    Acum vis a vis de scoli: ce a-ti face voi cu fetita care mai are 1 an pana la gimnaziu, iar baiatul din primul in clasa aici a fost printre ultimii intr-o scoala din Sibiu, ajungand la un liceu sub asteptarile noastre si normal ale lui……..

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s