Din aceasi categorie „Land of Choice”


Sau cum alegem sa tranformam „Casa poporului” din sediul parlamentului in cel mai mare mall din Europa.

O mai veche idee a unui gunoier ajuns om de afaceri si apoi parlamentar PD-L si anume Silviu Prigoana Sr. care acum se lupta pentru „propasirea neamului”  in sensul ca se lupta pentru introducerea in parlament si al fiului Prigoana Jr., ca doar e neam cu el si de aici vorba cu „propasirea neamului”. Ideea lui veche era sa mute parlamentul din monstroasa cladire „Casa poporului” in alta mai mica pe motiv de costuri, care sunt prea mari si ca de fapt nu salariile parlamentarilor creaza probleme la buget ci costurile cu intretinerea cladirii.

Poate ca are dreptate dar e ciudat momentul in care revine cu aceasta idee si anume acum in campania electorala a fiului. Se pare ca ideea s-a transformat in propunere parlamentara si nu este de neglijat. A fost luata in serios chiar si de Adrian Nastase care scrie despre asta pe blogul sau personal ce-i drept ca si un Post Scriptum la „Schimbam legea electorala. Dar cum?”

E ok sa se mute avand in vedere ca vor ramane doar 300 in parlamentul unicameral – gaselnita electorala a lui Base’ pentru castigarea alegerilor, si acum preluata de Prigoana in speranta ca isi va baga si fiul in parlament printr-o metoda similara si anume mutarea parlamentarilor de la confort 1 sporit la confort 3 nedecomandat, asta daca admitem ca Biblioteca Nationala ar fi o garsoniera, pentru ca aici or sa se mute.

Bun, dar ce se intampla cu ditamai constructia monstroasa din buricul targului?! Ideea sa faci Mall este cea mai la indemana pentru ca e in trend dar denota o lene intelectuala deoarece criza o sa ne arate ca degeaba exista mall-uri daca nu exista clienti cu putere de cumparare. Oricum parlamentul era un „Mall” exclusivist si pana acum, in sensul ca daca aveai destula putere financiara puteai sa cumperi legi sau sa iti cumperi un parlamentar cu care sa faci legi care sa iti permita sa iti sporesti puterea finaciara in mod oarecum legal.

Ideea mea este ca in „Casa poporului” se se faca un „Muzeu” al comunismului romanesc. Am pus in ghilimele muzeu deoarece nu ma gandesc la un muzeu clasic ci la un altfel de muzeu mai interactiv. Adica sa se creeze o mini-Romanie a anilor 80-90 care sa cuprinda:  cateva magazine pe stilul comunist – alimentara, lacto-bar, haine, pantofi, foto-sport-muzica, electrice si „electronice” precum si niste apartamente de bloc mobilate si utilate in acelasi stil, discoteca comunista, adunari publice, spatii de joaca pe stil comunist – elefantul topogan din beton, cinematograf comunist, librarie, CAP, brigazi artistice, cofetarie….si poate toate acestea prezentate in antiteza cu „democratia” pusa la un etaj superior dand posibilitatea turistului de a alege ce-i mai bun din fiecare si poate schimbam sloganul „Land of choice” in  „The chosen Land”

Sa fitz’ cu mintz’ ca nu putem fi tara aleasa…

…dar merita sa speram ca am putea fi printre popoarele alese chiar daca am tot pierdut startul…

Un gând despre „Din aceasi categorie „Land of Choice”

  1. Ideea ta e supergeniala, pe bune… Pt un mall nu m-as deplasa la Bucuresti, dar pt un muzeu interactiv al comunismului, mi-as duce toata familia…

    PS. Am ajuns persona non grata in Cisnadie (asa mi-au ajuns niste zvonuri pe la urechi), pt c-am dat in judecata presedintele asociatiei de proprietari si am obligat Primaria sa efectueze un control financiar contabil in actele lor. I-am deranjat si pe unii si pe altii: ce bine e sa stai pe banii fraierilor, sa nu faci nimic, si sa incasezi zeci de milioane… Ce nasol e cand cineva iti strica linistea si-ti aminteste ca ai o fisa post si esti platit s-o respecti… Halal patrie…

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s