Doneaza cei 2% din impozitul pe venit.


Mai e timp pana pe 15 Mai. Nu-i aruncati in „vant” pentru ca asta se intampla cu acesti bani daca nu va rapiti 5 minute pentru completarea unui formular.

De cei 2% depind oamenii din organizaţiile care se ocupă de copiii instituţionalizaţi sau cei cu dizabilităţi. Însă ei nu urlă pe toate canalele, nu se despart de Botezatu, nu au loc in talk-showuri de doi bani, nu intra in jacuzzi cu Mandruta, nu se dau in spectacol la Cakatos in emisune si nici la Acces din rect, iar Badea nu e platit sa vorbeasca despre asta, poate despre fundatia lui Voiculescu.

Oamenii acestia nu isi pun poalele în cap, pentru a fi în atenţia publicului. Îşi duc cu demnitate misiunea mai departe, într-o tăcere care ar trebui să ne cutremure. Noi, ceilalţi, în general ne lamentăm. Statul prost gestionar, statul care risipeşte în mod frustrant banii contribuabilului, cumpărând per­dele supraevaluate, jipane pentru demnitari, un site de juma’ de miliard de euro sau un drum de aproape 5 miliarde de euro bucata. Prin contrast, contribuabilul este invariabil oropsit, cu prea multe biruri în cârcă şi tratat ca un supus pe moşie atunci când îşi plăteşte impozitul la Fisc.

Hai sa donam acest 2% acolo unde trebuie. Doar 20% dintre romani au facut asta in anul 2009 si desi exista 16.785 de fundatii si 44.250 de asociatii,  majoritatea celor care au donat, s-au inghesuit sa-i dea la SMURD pentru ca au fost cei mai mediatizati, am muscat si eu anul trecut dar am avut un accident in familie si nu a venit Smurdul, a venit o ambulanta normala (pentru Romania, normal inseamna rudimentar) oamenii si-au facut treaba dar intodeauna exista suspiciunea ca daca venea Smurdul cu elicopterul poate sansele de supravietuire erau mai mari. Pentru SMURD nu a fost o prioritate asa cum nici pentru mine SMURD-ul nu mai reprezinta prioritatea de a dona acest 2%, mai ales ca din CAS-ul ala mare pe care oricum il platesc, am impresia ca ajunge ceva si la SMURD.

Exista pe internet o gramada de fundatii care dau acest formular gata completat cu datele lor.

Avetz’ aici cateva linkuri:

http://www.aschfr.ro/?item=2percent&PHPSESSID=eea8039c38039ad7e99875b9be4b6120&langid=1

http://www.carpati.org/de_actualitate/donati_2_pentru_munte/33/

http://axti.ro/hraneste-lunar-1-copil.aspx

Sa fitz’ cu Mintz’ si sa donatz’ acolo unde este nevoie.

5 gânduri despre „Doneaza cei 2% din impozitul pe venit.

 1. BUNA ZIUA,daca doriti sa intindeti o mina de ajutor copiilor orfani,copiilor din familii vulnerabile,copiilor talentati din familii sarace – va rugam sa ne donati noua cei 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT.OFERA UN ZAMBET UNUI COPIL!!Asociatia „Nume Noi”.Asteptam sa ne contactati la adresa de mail numenoi@ymail.com

 2. Referitor la cei 2 la suta din impozitul pe venit.
  Am auzit zilele trecute ca a fost un spot publicitar, la radio care a prins foarte mult prin unele cercuri din Sibiu, si anuma indemnau cetatenii sa doneze acesti bani catre, ATENTIE: SOS KINDERDORF (adica SOS Satele Copiilor). CA remarca sunt dora doua in tara unul cum bine stiti la Cisnadie si unul la Bucuresti.
  Donatia se face prin SMS de pe telefonul mobil, la un anumit numar cu plata la facturare(era vorba de 2 euro).
  Toata stima fata de aceasta institutie SOS; DAR sunt niste lucruri pe care foarte puni cetatei le stiu si anume>
  – nu orice copil orfan are acces aici;
  – nu oricine lureaza aici , „mamicile”
  – la SOS din Cisnadie, sau facut si ceva angajari „dubioase”, unele persoane cu influenta politica, si aici a intrat politicul;
  – au finantare si de bugetul de stat si straina,
  si cea mai tare chestie:
  au primit pe gratis terenul de la Primaria Cisnadie,
  in fiecare an NU platesc nici un fel de impozit pe teren sau cladiri. Se da o Hotarare de Consiliu Local anual de scutire de taxe sau impozite la bugetul local, sume foarte mari, fiind vorba de: peste 20.000 mp. teren si pentru cele circa 11 cladiri, plus spatii ocupate de alei parcari platforme betonate etc.
  Eu cred ca acesti 2 la suta puteau avea si destinatii mai bune.
  Va salut.

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s