Strangem semnaturi, cine ne ajuta?


La initiativa domnului „Jidanov” din Cisnadie care mi-a trimis propunerea de mai jos, eu zic ca trebuie facut ceva iar pentru inceput asta cu semnaturile pe o cerere de informare ar fi primul pas.

Stiu ca sunt multi care habar nu au ce-i cu majorarea facturii la apa si canalizare si ei o platesc din frica sa nu se opreasca (ii inteleg, toti ne amintim de perioada aia fara apa- vreo 2 sapt.).

Pentru cei care nu au primit inca aceasta instiintare aveti mai jos o poza. Iar cei care nu inteleg de ce aceasta instiintare ii astept pentru semnaturi.

Pe de alta parte astia de la regiile astea isi cam bat joc de noi.

Aveti mai jos apelul facut de un om din Cisnadie si eu zic ca trebuie sa semnam, macar pentru a fi informati.

„Am nevoie urgenta de 40-50 semnaturi pentru a cere fundamentul prin care s-a schimbat taxarea apei de canal de la 75% -la 100% ,…crede-ti ca le putem stringe ?

Textul catre Dir. Apa-canal este:

In atentia Dl. Niculescu .M. Director General S.C Apa-Canal s.a.Sibiu

Am primit alaturi de factura de consum pentru apa potabila ce trebuie platita in luna Mai-2010,
o “notificare” Nr. 6156/03.06.2010 , in care se spune ca se schimba procentul de facturare a apei uzate din totalul cantitatii de apa potabila consumata din 75% cit a fost in prezent , la 100%.
In notificare nu se spune rationamentul care a stat la baza acestei decizii , NU se mentioneaza nici articolul din contractul de furnizare care da dreptul Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara “Asociatia de apa Sibiu” sa modifice contractul in numele consumatorului .
Sintem interesati de cele de mai sus intrucit nici Primaria Cisnadie (vezi HCL CISNADIE NR> 70/26.03.2009) si nici o alta asociatie nu poate interveni in a modifica “unilateral” contractul de furnizare incheiat intre Consumatori si Societatea de furnizare a Apei potabile ,S.c. Apa-Canal s.a.Sibiu.

Va alturam numele consumatorilor din Orasul Cisnadie care doresc lamuriri in sensul celor de mai sus.

– Nume Prenume ……………….   Semnatura……………………..

UPDATE: iata comentariul lui cisnadian in incercarea lui de a elucida cum sta treaba cu modificarea preturilor la Apa-Canal: ”

No sa va spun cum sta treaba in tara lu papura voda. Am sunat la apa canal, la serviciul abonati. Mi-au spus ca ei au baza legala pt aceasta hotarare si m-au directionat spre Asociatia de dezvoltare intercomunitara. Numarul pe care mi l-au dat, era de fapt de la Primaria Sibiu. Am sunat si acolo, am vorbit in total cu vreo 6 bugetari – bine le face base ca le taie din bani, ca-s varza. Ultimul din ei a fost seful serviciului juridic, d-na Claudia Iordanescu, care mi-a spus ca pur si simplu doar a tehnoredactat si semnat ce i s-a dat mai de sus (vreun metru cub de maculatura), si ca habar n-are ce rationament au avut cei care au dat hotararea 7 din 15.02.2010, a A.D.I (mai sus mentionata). Mi-a spus ca totusi la Niculescu trebuie intrebat, ca el tre sa stie care-i smecheria in toata povestea asta. Dar va spun, ca daca trimitem cerere cu semnaturi, asteptam degeaba si ne abureste. Cel mai indicat ar fi sa intre peste el vreo 50 de insi nemultumiti, ca sa lamurim problema. Cu apa mai uzi flori, mai bei, mai faci mancare, mai se evapora in haine spalate, etc. nu poate fi 100% apa menajera consumata.”

Cisnadian ne da apoi si un link pe pagina primariei catre hotararea in format pdf  http://www.cisnadie.ro/portal/Sibiu/cisnadie/portal.nsf/AllByUNID/00001222?OpenDocument

 care intre-timp a disparut de pe site si apare urmatorul mesaj:

Poate e doar coincidenta.

7 gânduri despre „Strangem semnaturi, cine ne ajuta?

 1. …Eiiii, iaca Jidanov a avut dreptate, daca in urma cu 10-12 luni plateam apa -canalul si gunoiul 25-28 Ron, (in ultimile luni cind toate erau la PRESCOM ) acum la aceleasi consumuri pe acelasi numar de persoane, platesc: APA-CANAL–- 63 Ron, si Gunoiul–-28 Ron, total 91 Ron.
  …sa nu va bata gindul ca regret Prescomul, doamne fereste , dar cresterea taxelor pentru aceleasi servicii cu 300 %, fara ca nici unul din noi, desteptii Blogului sa facem numic, ne transforma in miste …tate, iar in loc sa stam pe bancuta in fata portii, bind tutun,stam pe …NET, ca sintem smecheri, in loc sa semnam protestul propus si sa le spargem fata, preferam sa platim taxe mai mari cu 300 %, sintem …TARI.

 2. De ceva vreme ies din Cisnadie pe strada Tesatorilor. Si intru tot pe-acolo. De cca o luna de zile. Mi-e mai la indemana, e mai aproape de locuinta. Ieri dupa masa, nimic neobisnuit… Gurile de canal tot asa… adica asfaltul spart pe langa ele, dar oricum, puteai circula. Azi dimineata, surpriza… de la caldura de peste noapte, te pomeni, s-au dilatat movilele de asfalt spart. (Bine ca nu s-a dilatat creierul celor de la Prescom). Am zis „las ca le ocolesc”. Pe-amaru’. La un moment dat, ma trezesc ca ajung in drept cu o duba. In fata ei, o capra de lemn, omu n-avea cum sa sara cu masina peste. In fata mea, o movila de asfalt spart, multumiri Prescomului. Ca sa fac, hai ca ma risc… ma risc, trec peste movila cu masinuta mea, scrasneste iar asfaltul pe dedesubt – a doua oara. Prima oara am dus-o in service ca s-a lovit un senzor de dedesubt… Am platit din buzunarul meu. De data asta, am zis ca merg si fac taraboi. Zis si facut… Demarez in tromba, ma opresc in fata Primariei. Nu erau inca program cu publicul. Politistului de la intrare i-am zis ca-i aduc lu Krech masina, si io-o postez in Primarie sa se ocupe de reparatie, daca iar mi se defecteaza ceva. Mi s-a spus ca de asfaltare raspunde apa canal – cu sediul in cladirea Politiei. Plec acolo, era o doamna care s-a speriat cand m-a vazut ce nervos eram, a sunat repede un inginer, ala spune ca nu ei, ci Prescomul raspunde de asfaltari… Bun, plec la Prescom. Acolo o armata de femei, ma directioneaza spre d-nul director, care era in curte, dadea indicatii pretioase. Ii explic situatia, il intreb care-i logica pt care sparge si astupa la pastele cailor morti. Solutia dansului: ocoliti gropile. Raspunsul meu: le-as ocoli, dac-as avea pe unde. Solutia lui: evitati strada. (Gandul meu: evitati tara, nu gropile). Raspunsul meu: inchideti strada daca nu e circulabila cu autoturismul. Raspunsul lui: am vrut sa inchidem, n-au fost oamenii de acord. Concluzia mea: bravo, mai romani, va meritati soarta. Dati-i inainte asa, clonati-va niste materie cenusie, ca e grava situatia. Stau si ma intreb: cand se vor face niste legi, in baza carora sa se raspunda si pentru incompetenta si lipsa de performanta? Si inca ceva: solutia pentru iesirea din criza: TAXA PE PROSTIE. Impozitati prostia, ca tara asta colcaie de asa ceva, si garantat astupati toate gaurile de la bugetul de stat. Si incepeti cu cei care sunt in functii de conducere obtinute pe pile, relatii si cunostinte si nu pe capacitate, pregatire, performanta. Petre Tutea zicea: „“dupa alegerile din 20 mai 1990, care i-au readus pe comunisti la conducerea tarii: Un tâmpit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare…”.” Domnu Tutea, cu parere de rau recunosc, aveati perfecta dreptate.

 3. Nu, n-a disparut hotararea de pe site-ul Primariei. in cartea de oaspeti, un cetatean scrie: „”Domnule primar sau vice, oricare dintre dvs, va rugam respectuos sa afisati pe site si HCL nr.70/26.03.2009. Aceasta ne este necesara la toti cetatenii orasului, fiindca este temeiul legal prin care societatea de apa-canal s.a Sibiu a indraznit sa dubleze preturile la apa-canal. Vrem si noi sa luam la cunostinta de aceasta hotarare a consiliului local. Va rog sa aveti in vedere faptul ca apa de consum a fost dintotdeauna facturata cu un singur tarif, in care era inclusa si canalizarea. Acuma acest tarif s-a luat in considerare de catre HCL ca fiind fara canalizare, si a fost dublat, fiindca s-a zis ca apa consumata este aceeasi cu cantitatea de canalizare folosita. Deci, practic noi, cetatenii orasului Cisnadie platim canalizarea dublu, adica 200%, desi o folosim doar simplu adica 100%, fiindca ea este inclusa in tariful de apa potabila de pana acuma, si inca o data fiindca nu s-a tinut cont de acest lucru si s-a dublat pretul tarifului de apa-canal de pana acuma.”
  Ei, daca pe site-ul Primariei cautati HCL nr.70/26.03.2009, la rubrica hotarari (dar trebuie sa completati corect formularul), o gasiti acolo. E stufoasa, are vreo 22 de pagini, eu n-am avut rabdare sa citesc atatea date…

 4. No sa va spun cum sta treaba in tara lu papura voda. Am sunat la apa canal, la serviciul abonati. Mi-au spus ca ei au baza legala pt aceasta hotarare si m-au directionat spre Asociatia de dezvoltare intercomunitara. Numarul pe care mi l-au dat, era de fapt de la Primaria Sibiu. Am sunat si acolo, am vorbit in total cu vreo 6 bugetari – bine le face base ca le taie din bani, ca-s varza. Ultimul din ei a fost seful serviciului juridic, d-na Claudia Iordanescu, care mi-a spus ca pur si simplu doar a tehnoredactat si semnat ce i s-a dat mai de sus (vreun metru cub de maculatura), si ca habar n-are ce rationament au avut cei care au dat hotararea 7 din 15.02.2010, a A.D.I (mai sus mentionata). Mi-a spus ca totusi la Niculescu trebuie intrebat, ca el tre sa stie care-i smecheria in toata povestea asta. Dar va spun, ca daca trimitem cerere cu semnaturi, asteptam degeaba si ne abureste. Cel mai indicat ar fi sa intre peste el vreo 50 de insi nemultumiti, ca sa lamurim problema. Cu apa mai uzi flori, mai bei, mai faci mancare, mai se evapora in haine spalate, etc. nu poate fi 100% apa menajera consumata.

 5. Eu am sunat in seara asta la ei si mi s-a comunicat ca pretul apei+canal este 3.53lei (cu tva inclus) /mc. Si ca la Cisnadie se plateste apa la acelasi pret cu cei din Sibiu. Si ca s-ar mai plati nu stiu ce pluviala, care se calculeaza dupa suprafata, etc, etc, asta n-am prea inteles eu cum e. Despre “notificarea Nr. 6156/03.05.2010″, nu m-au informat (am sunat la dispeceratul lor, pe la 9 seara) si mi-au spus ca la nr. de tel 0269.222916 (serviciul abonati), marti dimineata, se poate obtine si informatia asta. Eu zic sa se incerce intai telefonic, si daca nu se poate afla nimic, se poate proceda la o simpla solicitare oficiala si, in mod normal, ar trebui sa ni se raspunda, fara nicio problema. Incercati si aici: http://www.apacansb.ro – este un formular online, poate se obtine si pe canalul asta vreo informatie.

  PS – bineinteles ca dragii de cisnadieni cei din Piata Noua I, pe langa taxe (apa, canal, gunoi) mai platesc si salarul gras al unui incompetent bataus – sefu’ de asociatie (cica jumate din salarul mediu pe economie – nici nu-i prost – desi nimeni nu a avut acces vreodata la statele de plata ale asociatiei), + salariul la fel de gras al unui administrator care habar n-are ce-i aia administrare de condominiu, + salarul unui „secretar” care nu face decat sa fie prezent la sediul asociatiei pe post de bagator de seama + salarul unui maturator care tre sa ia si el niste bani (o fi vreo pila de-a lu’ sefu’ de asociatie). Las ca-i bine… asa ne place noua, romanilor, sa ne furam unii pe altii…

 6. Nu e nevoie de semnaturile atator oameni… Sunt sigur insa ca se vor strange f urgent, cand li se va spune oamenilor despre ce este vorba… Dar cred ca e suficient sa o depuna la regia de apa canal, cu numar de inregistrare, si i se va raspunde.

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s