Suntem o tara de nefericiti!


Daca ieşi pe strada si intrebi oamenii, descoperi ca românii sunt profund nefericiti si au o pofta nebuna sa vorbeasca despre asta. De cele mai multe ori, pentru nefericirea lor e intotdeauna vinovat altcineva si, din cauza asta, românii nu se sinucid prea des.

Madalina Manole e o victima a lumii superficiale şi a valorilor false promovate de media si, in special, de emisiunile ieftine de televiziune. Madalina Manole s-a sinucis pentru ca nu mai facea fata celor din jurul ei. Nu mai era diva de la începutul anilor ’90 care avea mii de fani la picioare. Ajunsese la maturitate si n-a stiut ce sa faca. S-a simtit strivita de noul sau rol.

 Daca mesterul Manole si-a sacrificat sotia pentru ca opera lui sa poata dainui, Madalina Manole s-a sacrificat pe sine pentru a trage un semnal de alarma, socand astfel o intreaga natiune. Sper ca acest soc sa ne trezeasca la realitate si sa ne dam seama de superficialitatea in care traim si de faptul ca falsele valori promovate de media se bazeaza pe incultura si pe superficialitatea noastra, a publicului.

Nu incerc sa explic gestul vedetei si nici macar nu-mi doresc sa inteleg ce a fost sub “parul de foc” atunci cand a luat aceasta decizie extrema, ce incerc eu sa fac prin aceasta postare este sa interpretez aceasta intamplare socanta asa cum imi dicteaza mie constiinta si sa trag la randul meu un semnal de alarma folosindu-ma de suicidul Madalinei Manole atat de mediatizat in zilele acestea. Macar eu sunt sincer si recunosc ca ma folosesc de aceasta tragica intamplare pentru a spune ceva ce gandeam dar nu existau conditiile necesare pentru a fi spuse dar mai ales nu exista capacitatea de intelegere. Sper ca aceasta postare sa ajunga acolo unde trebuie si poate sa schimbe putin optica cu privire la timpurile pe care le traim dar mai ales la cum le traim.

 Sa fitz’ cu Mintz’ si nu fitz’ tristi ca suntetz’ fericitz’, va trece si asta!

3 gânduri despre „Suntem o tara de nefericiti!

 1. Nu radem destul si radem prea mult de ceilalti.

  [Personal, mi-e greu sa vorbesc despre Madalina Manole: mi-e greu sa inteleg un om care are destul curaj pentru a muri, dar nu are destul pentru a trai. Victima sau nu, prefer sa-mi tin gura.]

  Romanii nu traiesc multumiti si nu mor impacati. Nu le ajunge nimic din ceea ce au pentru ca tot timpul stau cu nasul strivit de fereastra si-si doresc ce au ceilalti (masina celuilalt e mai rapida, femeia celuilalt e mai frumoasa, casa lu’ala e mai mare).

  Ne batem copiii nu ca sa ia note mari, ci ca sa ia note mai mari ca ceilalti. Si uite asa incepe…

  E putin dezlanat ce zic, dar e foarte greu sa „pui degetul pe rana”.

  Una peste alta suntem intr-o continua competitie, dar nu stim nici cand am castigat si nici cand am pierdut. Asta ca sa nu mai vorbim despre faptul ca-i „unanim acceptat” ca suntem „cu totii la fel”. Asta-i cacatul cel mai mare.

  Romania a fost o tara de prizonieri care astazi s-au transformat in gardieni.

  Indoctrinarea asta sovietica cu „dictatura poporului” a mers in Romania ca lamaia pe scrumbie…

 2. pai nu exista capacitate de intelegere, de-aia n-o sa se trezeasca nimeni la realitate. totul este desertaciuneeee… (asta-i un vers bun de manea)

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s