Orasul in care nu se (mai) intampla nimic!


     Orasul in care nu se intampla nimic, de fapt in care nu se MAI intampla nimic. Si zic asta pentru ca imi amintesc si de vremurile in care se intamplau lucruri. Sunt de acord ca cei mai tineri care nu au trait vremurile acelea sau care erau prea mici sa-si aminteasca acele vremuri in care Cisnadia fremata ziua, dar mai ales noaptea, aceia sa creada ca oraselul abia acum e viu si ca ei sunt in miezul evenimentelor. Nu vreau sa-i dezamagesc si sunt constient ca perceptia evenimentelor tine de varsta si pana la urma intre 16 si 25 de ani trairile sunt la maxim chiar daca evenimentele sunt anoste. Maxim am spus!

Asa ca in continuare ma adresez generatiei cisnadiene nascuta in anii ’70 – ’80 care isi aminteste de perioada cisnadiei imediat dupa revolutie si pana in 2000.

Nu vreau sa ma refer deloc la aspecte politice si o sa amintesc doar putin cateva aspecte sociale care faceau cadru unei vieti de noapte intense. Practic din punct de vedere social a fost o perioada gri, mai ales dupa falimentul Covtex-ului cand au ramas pe drumuri aprx.5000 de oameni, progresiv si nu dintr-o data, apogeul fiind atins undeva prin ’97 – ’98 atunci cand au picat si centralele termice de cartier si lumea se debransa, multi dintre ei neavand posibilitatea de a-si achizitiona centrale termice proprii de apartament, fiind nevoiti sa se incalzeasca cu aragazul. Pentru cei care au trait acea perioada, ar trebui sa le para o gluma – aceasta criza. Dar cum si cisnadianul este roman cu memoria scurta, a uitat acele vremuri iar acum are alte frustrari si chiar ne stresam de ce plm am doar 47 de programe TV cand vecinul are 57 de programe si plateste acelasi abonament?! Sau de ce naiba m-am inghesuit sa-mi iau ditamai plasma cand dupa o luna a aparut tehnologia OLED la acelasi pret, iar vecinul mai rabdator, a trecut de la Goldstar direct la OLED fara sa-si faca rate cu buletinul. Ne stresam ca s-a scumpit maracuja, sau ca a crescut pretul benzinei…aici m-am stresat si eu pentru ca am uitat sa merg pe jos si aveam impresia ca fara masina sunt un om mort, iar acum aflu ca de fapt eram mai mort cand eram toata ziua cu curu-n masina.

Am un nou tel in viata, si anume sa prind epoca post-petrol, care se apropie cu pasi repezi. STOP, ca divaghez de la subiect.

Voiam practic sa-mi amintesc si sa va reamintesc perioada in care Cisnadia avea viata de noapte adevarata, cautata chiar si de sibieni. Va amintiti discoteca Disco Live Europa? Ce nebunie era, cata lume, ce distractie? Ce barmani si barmanite? Fifi, Motorga, Genu Precup, Flo Bratoveanu, etc.

Ce DJ, ce muzica? – Ovidiu Grunca. Imi amintesc de un concert live – Semnal M in Disco Live Europa – Supertare!

Daca nu aveai loc sau pur si simplu iti doreai altceva puteai sa alegi discoteca de la Strand sau daca era vara – cea in aer liber de la lac. Sau puteai face un tur al acestor discoteci si apoi pe la 4 dimineata sa te opresti la Natalita la Casablanca si sa mai bei o votka. Ironia sortii era ca orasul era plin de someri, dar tinerii erau in discoteci si baruri respectiv restaurante. Trebuie sa recunosc ca se manca bine la Capsa lui Huja si chiar si la Casablanca atunci cand s-a deschis restaurantul. Se manca bine si la Strand si culmea toate erau pline.

Inca de joi seara pana duminica strazile erau pline de tineri care coborau spre Disco live sau mergeau spre Strand sau urcau spre lac, majoritatea mergeau pe jos, doar sibienii erau cu masinile in parcare la Disco Live, si parcarea era plina ochi. Sunt multe de amintit dar ma bazez pe voi cei care o sa cititi si daca nu cadetz’ prea adanc in butoiul cu melancolie punetz’ un comentariu cu ce va amintiti voi din acea perioada, eventual poze daca aveti de-atunci, le astept pe email si am sa le postez.

Sa fiti cu minti ca putem fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat…unde mai pui ca acum avem si experienta prin Germania, Elvetia, Dubai si alte locatii exotice, care le putem aplica in oraselul in care nu se mai intampla nimic sau aproape nimic – ca sa nu-i jignesc pe cei care au impresia ca ce fac ei acum prin Level sau prin ex- disco live, se numeste distractie.

4 gânduri despre „Orasul in care nu se (mai) intampla nimic!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s