Serialu’ cu Hospitalu’ – Game Over!


M-am nascut in comunism liber sa vorbesc, in soapta si toti se chinuiau sa ma asculte, acum sunt liber sa urlu in gura mare dar nimeni nu pare sa ma auda – Cisnadianu’ Turmentat”

 

 Asa cum drumul lung al imbatranirii duce catre azil asa si drumul lung al desfintarii spitalului orasenesc Cisnadie duce in acelasi loc si anume tot catre un azil.

Acum am aflat ca ieri “Cisnadia a fost in clocot” atat de in clocot incat eu am aflat doar azi din Tribuna, desi ieri ma aflam in Cisnadie.

 Daca o sa cititi articolul din Tribuna  o sa ajungeti la aceeasi concluzie cu mine si anume ca agitatia cu spitalul se va incheia prin decizia de a fi reprofilat in azil de batrani. Asta daca nu credeti in minuni. Dar cum minuni nu pot face decat niste oameni minunati, atunci e clar ca s-a terminat. Din lipsa de minunati. Noi avem la conducerea orasului doar niste minunabili.

Spun asta bazandu-ma pe declaratia primarului care contactat telefonic de Tribuna sa-si spuna pozitia fata de acest protest “spontan” organizat de PSD, acesta raspunde ca nu stie nimic si ca el de fapt a fost plecat din tara (intr-un miniconcediu cu familia prin Germania n.a.) si ca a ajuns doar de cateva minute in oras. A adaugat ca el este total de acord cu nemultumirea oamenilor si ca guvernul greseste bla bla bla.

 Vinovat pentru faptul ca se va reprofila spitalul, eu consider ca este PSD-ul local. Astia incercand sa puncteze politic, s-au implicat in acest protest “spontan”, dandu-i in acest fel un puternic iz de cacat rosiatic pesedist, urat mirositor. Vintila sa fi stat in sediul lui de partid jucand table cu pensionarii, iar Silvestru Lup trebuia sa stea dracu’ in cusca lui si sa lase oamenii, care oricum sunt debusolati si trimisi cu sorcova catre falsi vinovati, sa protesteze. Politicul a dat gres – am spus demult, lasati in plm. ca opinia publica sa incerce acum sa rezolve problema. Dar NU, voi vreti sa fiti in fruntea lor, mimand ca va pasa, politizand actiunea si astfel doar ati redus sansele de a pastra spitalul.

 Problema este in curtea primariei, mai precis a consiliului local care are in administratie spitalul si acestia vor avea 3 alternative:

1) Pot menţine spitatul pe bugetul propriu.

2) Il pot transforma în cămin de vârstnici cu sprijinul Ministerul Muncii, sau

3) Pot să eficientizeze spitalul şi acesta să devină centru de permanenţă cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

 Varianta 1) nu este dorita de consilieri si nici eu nu cred ca sunt fonduri pentru a sustine integral spitalul, doar daca nu a venit don primar cu ceva solutii geniale din Germania, cu ceva investitori mari care sa plateasca impozite la Cisnadie, sau ceva proiecte de parteneriat public- privat in domeniul medical cu orasele astea cu care ne-am infratit. Astept inca raspunsurile lui la intrebarile puse in postarile trecute.

 Varianta 2) nu este dorita de societatea civila de care ii “pasa” si PSD-ului pana intr-atat incat au demonstrat impreuna impotriva guvernului condus de Boc. (Practic PSD-ul nu stie altceva sa faca)

 Varianta 3) presupune dialog si un bun proiect de eficientizare a spitalului si nicidecum proteste ametite. Cum nu e nimeni in primarie care sa poata face un astfel de proiect, ne-au scos pe noi la semnat liste si efectiv in strada, sa protestam ca vrem in continuare spital pe simplul motiv ca il avem demult. Si eu am lucrat mai demult pentru stat, dar vremurile s-au schimbat si am fost restructurat, a fost o perioada cam naspa dupa restructurare dar acum imi merge din plin in privat. Nu stiu daca exemplele personale sunt de luat in seama, mai bine mergem cu valul.

 Eu va doresc mult succes in continuare si vorba PSD-ului si a Antenei3: Jos Basescu! Jos guvernul! Jos Boc! Jos unguru’ bulan!

3 gânduri despre „Serialu’ cu Hospitalu’ – Game Over!

  1. Spitalul in sine e o porcarie unde te poti trate doar de bube,sa-ti rezolvi o pensie de boala sau sa te refaci dupa operatia efectuata in alta clinica cu plata de la Sibiu, cu sprijinul minunatilor doctori chirurgi care lucreaza in ambele institutii(de aici racoleaza clientii si spaga iar de dincolo salariul).
    In afara unei sectii de urgenta care ar trebui foarte bine pusa la punct,nu vad utilitatea spitalului la ora actuala.

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s