Ironii de Heltau!


Cica este perioada vacantei, ne-a informat primariosu’ oficial pe site-ul Cisnadiei unde ne-a dat si cateva sugestii de vacanta.

Nu stiu cine a luat in seama aceste sugestii dar stiu ca primariosu’ nu a stat pe ganduri si a si plecat in Delta Dunarii, acolo unde practic are singura resedinta (conform declaratiei de avere din 2010 unde scrie ca are o singura proprietatate si anume o casa in Sf. Gheorghe jud. Tulcea). Acum stau si ma intreb cum naiba a candidat asta la Cisnadie si ce adresa are trecuta pe buletin? Oare are adresa de cisnadie, din casoiu’ ala galben – zona Strand?! Dar cui apartine acel casoi, ca nu apare pe declaratie? Oare apartine concubinei?! Dar sa lasam aceste intrebari impertinente pe seama ANI si sa punem alte intrebari mai de pamflet asa…

Este cumva interes de serviciu? As fi zis ca-i teambuilding dar avand in vedere ca si-a luat doar soferul si un consilier PDL – ala cu Prescomu’, nu poate fi considerat „constructie de echipa”. E clar o deplasare de concediu, la pescuit. Un fel de operatiunea „Monstru”!

De ce nu candideaza Hansi la Sf.Gheorghe (ar fi singurul sas din zona si sigur ar iesi invingator)….si daca Johann ar candida la Sf Gheorghe de ce sa nu candideze si Ghitza la Sf Johann?! Apropos, exista asa o localitate in Romania?! Cred ca nu,… dar in Germania?…poate ca da! Dar are voie Ghitza sa intre in Germania?! …desigur nu! pentru ca nemtii iarta, dar nu te uita, stimabile Ghitza!

 Dar sa vedem de ce a plecat asa degraba, primarele nost’, in Delta si de ce nu m-a ascultat pe mine si sa se duca in Sadu unde avea si Pelicani si “satul aproape” si cabanoaia lu’ Huja (care are vreo 1000 mp si nu 100 cat are casutza din Sf Gheorghe a primarului)…si unde am inteles ca se poate si pescui ca are si un ditamai helesteul in spate. Si aici sunt tare curios pe ce nume este, pentru ca pe declaratiile viceprimarului nu apare nicio proprietate pe Valea Sadului, dar la fel, lasam intrebarile astea pe seama autoritatilor in masura sa le puna. Poate chiar o sa le puna, la anul in toamna, cand pica portocalele!

Sau putea sa mearga inspre Sadu, la cabanoaca prietenului macelar Hanea, unde nu demult si-a serbat ziua de nastere in compania fratilor Bobes. N-ar fi treaba Cisnadianului Turmentat unde isi petrece primarele nost’ ziua de nastere dar atunci cand unul din Bobes este acelasi cu personajul acela care prin 2005 a inchiriat cu de la sine putere, pasunatul orasului (din Dealul Cucului) unor ciobani, la momentul respectiv existand un scandal monstru fiind prezenti la fata locului primarul, viceprimarul, politia, si chiar o televiziune locala. La momentul respectiv se declansase o ancheta care nu se stie cum s-a finalizat, iar acum in 2011, primarul isi serbeaza ziua de nastere la cabana macelarului in compania acestui personaj….no’ asta chiar e treaba Cisnadianului Turmentat. Voi reveni cu amanunte pe aceasta tema.

 Bai dar toate ironiile astea nu egaleaza “Ironia Anului” si anume faptul ca al nostru primarutz’ a terminat Facultatea de Drept, Ştiinţe Sociale şi Politice, specializarea Administraţie Publică, Universitatea „Alma Mater”, ca şef de promoţie.

 Fratilor eu stau acum si ma intreb, daca asta a fost desemnat pe bune “sef de promotie”, cat de slabi pot fi ceilalti colegi ai lui?! Si daca astia ajung in administratiile publice locale, cam ce sanse mai avem noi contribuabili sa beneficiem de servicii de calitate?!…Ioi tulvai Doamne…amu chiar trebuie sa emigrez!

 Eu sper doar, ca acesta titulatura i-a fost acordata doar asa “onorific”, in favoarea unor foloase mai mult sau mai putin cuvenite. Sper ca Georgescu si Popescu s-au gandit bine cand  i-au acordat mediocrului, acest merit. Sigur va veni si momentul de payback ca vorba aceea Cisnadia e aproape de Sibiu. Un teren “mai lesne” sau vreo manevra prin cisnadie se face mult mai simplu cand ti-e dator primarul orasului.

Sper sa ma insel de aceasta data, dar cum am observat de-o vreme, am intodeauna dreptate cand fac asemenea pamflete speculative. E enervant si pentru mine atunci cand pamfletul devine realitate.

 Oricum ceea ce este clar … de saptamana trecuta avem primar competent!

Oare?!

Eu nu pot sa cred ca devii mai competent dupa 3 ani de facultate privata – platita (de noi, oarecum daca stai sa pui si naveta cu masina primariei si alte chestii din timpul de lucru). Daca mai pui ca practica a facut-o pe spatele nostru al tuturor (si al celor care nu l-am votat) pot sa spun ca aceasta diploma este in mare parte meritul nostru si as fi tare bucuros daca s-ar fi prins si ceva de el…dar ma indoiesc, pentru ca materialul este de proasta calitate.

In fine, sa nu o mai lungesc, daca vreti sa cititi elogii despre “primaru’- sef de promotie” puteti citi articolul din Tribuna, care desi vrea sa para elogios, tot in ironic cade pentru cei care-l cunosc pe “Hans im Glueck!” si care nu vrea sa faca master “ci se va pregăti pentru a câştiga un nou mandat de primar al oraşului Cisnădie.”

 La care eu zic “ Lasa-ne prietene! Du-te mai fa o facultate serioasa, fa un Master, Doctorat, o scoala de mesteri ceva, daca tot a inceput sa-ti fie draga cartea….sau a fost doar asa o fenta din glezne, ca sa poti conduce fraierii cu acte in regula?!

 Sa fitz’ cu mintz’ ca amu’ avem primar scolit de Alma Mata!

Traducerea in romaneste a expresiei de origine  latina  „Alma Mater” este “Mama care te hraneste!”        

Hmmm …. Ironic…or what?!

3 gânduri despre „Ironii de Heltau!

  1. Trebuie ca sta in chirie la vila „concabinei” sale. Doar asa se poate explica de ce a avut dreptul divin sa candideze si sa ucida balaurul.

  2. De fapt Huja i-a vandut postul(pontul) lui Rusu, pentru ca mai apoi sa-si incasaze ,,dreptul”. Rusu semneaza ca din furtun tot ce vrea Huuja.

  3. Destept baiat huja,boschetarul, ca se scoleste la valcea , si , inca, nu se lauda cu diplomele. Ar trebui verificat modul cum se obtine o diploma in judetul valcea , unde s-a scolit si incompetentul de rusu . Oare i-a vandut” pontul „lui huja, ca au devenit”prieteni”peste noapte?

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s