Land of choice

Ai grija de tine!


Majoritatea dintre noi am folosit cel putin odata aceasta forma de ramas bun si anume „Ai grija de tine!” .

Romanii nu prea spuneau asta inainte de ’89. Este un alt americanism, preluat odata cu sarbatorile alea de provenienta SUA dar si a vocabularului de afaceri, muzica, cultura, etc.

Nu putem sa ne opunem acestei globalizari, daca pana si japonezii au preluat aceste americanisme in vorbirea curenta si au dus sarbatorile alea cu dovleci si sfinti iubareti, la cote paroxiste, daramite noi, un popor majoritar format din maimute imitatoare!

Inainte de ’89 nici nu se putea spune „Ai grija de tine!” pentru ca statul avea aceasta atributie si anume sa aibe grija de cetateni.

Si chiar avea grija, le dadea loc de munca – obligatoriu, apartamente – ma rog, niste cutii de chibrituri, invatamant gratuit, etc. dar veneau la pachet cu o puternica indoctrinare comunista respectiv o privare a libertatii de exprimare! Si catre sfarsit, au uitat sa le dea de mancare…practic cred ca de la lipsa de mancare a pornit revolutia si nu de la lipsa libertati de exprimare care si acum desi e libera, poti sa faci ceva pe ea de libertate. Macar putem vizita si alte tari si sa „gustam” din civilizatie dupa care sa ne exprimam liber la prieteni, „vai ce bine am mancat la all inclusive in Turcia”. Asa stim noi sa „gustam” civilizatia. O facem la propriu!

Dar sa nu ne abatem de la subiect si anume expresia „Ai grija de tine!”

Exista acum unii care nici macar nu se obosesc sa-l traduca si dupa o conversatie intr-o romaneasca plina de dezacorduri, iti spun la despartire „Take care of you!” …sunt simpatici astia. Imbecili dar simpatici!

Exista unii, foarte putini ce-i drept, care-si permit aroganta de a spune „I’ll take care of you!” – in sensul bun al cuvantului pentru ca o sa vedem ca in Romania a capatat si un sens peiorativ, anume „Am eu grija de tine!”

In general oamenii astia care iti spun ca au grija de tine nu sunt niste filantropi, iar eu cand aud asa ceva de la un primarios automat ma gandesc la „lasa bah ca take io care of myself”.

E chestie de nuanta pentru ca atunci cand un primarios ii spune unui fin sau afin : „am eu grija de tine” atunci e clar ca e de bine pentru fin si naspa pentru noi contribuabili.

In general finii si afinii astia care stau la mila nashului, sunt prin definitie niste incapabili care nu-si gasesc servici din cauza ca nu-i duce capul! Si de aceea va trebui ca noi sa-i platim pe acei incapabili doar pentru ca e finul(a) unui alt incapabil!

Incapabil care la randul lui a ajuns in aceea functie de administratie pentru ca a dat bani la partid, iar acolo a fost alt imbecil care a spus: „pentru ca ai dat bani la partid…o sa am eu grija de tine” si uite asa au astia grija unii de ceilalti pe banii nostri, uitand de noi cei care trebuie sa avem grija si de noi dar si de ei, prin plata taxelor!

Pai nu-ti vine sa-ti faci blog anonim si sa „ai grija de ei” asumandu-ti faptul ca ei te vor cauta pentru acelasi lucru si anume sa „aibe grija de tine”?!

Sa fiti cu minti…si aveti grija de voi, ca eu am grija de ei!…iar ei evident ca o sa incerce sa aibe grija de mine…e un cerc inchis in care fiecare poarta grija altuia.

Practic eu imi fac doar treaba, pe cand ei nu fac nicio treaba! Ei au doar grija de ei si de ai lor, sperand ca odata vor putea avea grija si de mine…in sensul ala peiorativ! Le urez bafta!

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Ai grija de tine!

  1. Butonel zice:

    @C.L.
    …sint de acord cu tine in ce privesc …masurile disperate,…deabia astept sa le de peste „bilute” ca la PITESTI, celor care
    au „luat ca disperatii”,…dar si celor care se multumesc sa zic ceva de genul…”..avem datori istorice de la `aia dinainte…”
    Cit despre masurile de corectie ..gen, „Pitesti”, sint maestru si doresc sa dau concurs cu oricine….

  2. Stimabile turmentat, ca „sa aiba ei grija” de tine trebuie mai intai „sa aiba grija” de noi toti.. pentru ca si noi(cititorii si cand zic cititorii spun cititorii care spera sa se schimbe ceva in comunitatea nostra), la randul nostru o „sa avem grija” de tine.. si la nevoie o „sa avem grija de ei”, caci doar la vremuri disperate, luam masuri disperate.

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s