A fost odata-n Cisnadie!


Din amintirile unui Cisnadian respectabil!

„Da fratilor, venind pe str. Podului din str. 1 MAI, pe stanga este casa lui Teiss, fierarul, chiar acolo unde se vad cei doi copii, dupa pod pe stanga statea unul din cei trei fii ai lui Klein de pe 6 Martie, si vis-à-vis era baia populara… S-a deschis prin ’60, in clasa 5-a sau a 6-a aveam ore dupa-amiaza, si chiuleam de pe la 5 sau 6 seara, fugeam la baie, dadeam 2 lei (filmul era 1,25) si ne scaldam doua ore, chiar si iarna, si la sfarsit primeam un cearceaf sa ne stergem ca eram uzi…

In fatza este Tesatorilor, Hintergasse, romanii ziceau Hindrigaz… Exact perpendicular cu strada „Podului”, pe Hintergasse, era casoiul lui Vicki Paulini.

Bunicul lui Rolf Klein de pe „Podului”, parca el statea acolo, era un sas batran, cred ca era nascut inainte de 1900, si avea o carutza miculutza si bine intocmita, trasa de un magarush, parca-l vad, cu un chishtoc de Marasesti lipit de buza inferioara, intr-un coltz al gurii, cu un ochi pe jumatate inchis, de la fum, moshu Willi trecea zdruncinat pe caldaram, caci nu era asfalt si nici roti de cauciuc…”

As asculta la nesfarsit aceste povesti, fara sa clipesc…dar incet incet, dispar oamenii care ni le-ar putea spune, de aceea pe cele putine care exista, le scriu aici, sa ramana scrise….

6 gânduri despre „A fost odata-n Cisnadie!

 1. FERICIREA SI ZAMBETUL NE LIPSESC ENORM.
  A trecut asa de repede ,,ZIUA NATIONALA A ROMANIEI,, si nu stiu cum s-a omagiat in Cisnadie, pardon s-a omagiat si eu nu stiu, poate sti mai multe tu CT SAU CUM TREBUIA SA SE REALIZEZE.
  Noi suntem ROMANI sau am uitat.
  Astept comentarii din partea tinerilor, pentru ca cei cu drept de vot au uitat si le este frica sa vorbeasca.

  1. ASIM, nu am ce sa omagiez in Romania asta.. o iubesc pentru ca e tara mea, dar niciodata nu o sa ies cot la cot cu politia, cu demnitarii primariei si asa mai departe ca sa celebrez ziua Nationala. Ziuna Nationala este a Romanilor, este ziua in care pot spune clar si raspicat „Da, sunt mandru ca sunt roman! si nu imi pasa ce spune lumea”… insa toate acestea nu au legatura cu ce manifestari fac ei pe strada. Demnitarii astia cred ka daca arunca niste firmituri din avioane noi o sa credem ca este mana cereasca, dar nu e asa. Eu ma consider un om liber si nu am nevoie de nico parada militara ca sa imi aminteasca acest lucru. Am nevoie de familia mea si prietenii mei ca sa imi aduca aminte ca romanii sunt uniti si se iubesc si noi tinerii zambim mai mult decat ai crede. Sper ca ai inteles cate ceva din ce am spus, Te salut cu stima, hai te-am pupat

 2. Putem sa fim nostalgici dar nu putem sa fim indiferenti, CT POATE SI TREBUIE sa aduca un plus de energie, de feicire in sufletele cisnadienilor. Cred in el si in forta tinerilor.

 3. …te-ai întrecut pe tine… 🙂 cu fulgii de zăpadă! :)……..în rest ,,,respectăm Cisnădianul cu tolba plină de amintiri!!!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s