Let’s do it, Cisnadie!


In 12 Mai facem curatenie prin imprejurimile Cisnadiei…. iar in 10 Iunie facem curatenie in administratie!

Sa incepem cu 12 Mai cand vom face curatenie prin imprejurimile Cisnadiei sub egida „Let’s do it, Romania!”

Trebuie sa va spun din capul locului ca aceasta actiune bazata pe voluntariat nu are nimic de a face cu politicul, nu este „brand” al vreunui partid verde, rosu, portocaliu sau roz bonbon cu picatele maro, dar nici nu pot baga mana in foc ca unii nu vor folosi aceasta actiune in scop electoral ca doar e sezonul pregatirilor pentru accedere la ciolan. Treaba lor, caci treaba noastra este sa curatam Romania intr-o singura zi!

Pe langa acest fapt concret, ca o sa facem curat dupa semenii nostrii mai putin educati si mai putin umblati prin lume, exista si un alt scop, anume acela de a schimba mentalitati.

Eu tot insist pe aceasta schimbare a mentalitatilor pentru ca sunt sigur ca asta e principalul motiv pentru care tara asta nu se misca cum ar trebui sa se miste. Pentru ca este imposibil sa legiferezi aceasta schimbare a mentalitatilor invechite si fixiste printr-o ordonanta de guvern, consider ca acest fenomen trebuie sa se produca natural prin educatie si prin puterea exemplului! Prin exemplul dat de cei cu mentalitate sanatoasa!

Actul de voluntariat este principalul semn de mentalitate sanatoasa si de aceea am un respect deosebit pentru oamenii care fac munca voluntara in folosul comunitatii din care fac parte. Ei bine aceasta actiune in masa „Let’s do it Romania” care a ajuns deja la a 3 editie in Romania se va desfasura anul acesta in data de 12 Mai, concomitent cu Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.

Sa revenim insa la Cisnadie pentru ca noi aici traim si vrem ca acolo unde traim sa fie curat.

Tot ce pot sa va spun este ca organizarea la Cisnadie pe acest proiect este dezastroasa! Nu exista nicio fundatie sau vreo implicare a primariei Cisnadie in ceea ce priveste organizarea acestui proiect. Si aici ma refer la o cartare prealabila a zonei, care sa ne indice exact mormanele care trebuie curatate.

Toti stim ca Valea Argintului si Valea Ursului colcaie de gunoaie in loc sa susure, dar aici nu se poate aplica acest proiect pentru ca o curatare a acestor paraiase necesita echipamente speciale si oameni specializati, unde mai pui ca proiectul nu se adreseaza zonelor urbane (din interiorul orasului).

Eu propun ca in acest weekend niste voluntari biciclisti sa de-a o raita prin imprejurimile Cisnadiei si sa identifice zone unde pe 12 mai sa putem mobiliza cisnadienii. Cateva poze cu zona ar fi de ajutor!

Am vazut pe Facebook ca exista ceva activitate in acest sens dar totul se opreste la polemica! Anume daca este oportun ca cisnadienii sa curete Valea Sadului sau sa curete Valea Cisnadiorii?!

Eu ca cisnadian am fost la gratar si pe Valea Sadului dar si pe Valea Cisnadiorii si pot sa spun ca pe Valea Sadului de bine de rau exista niste pubele instalate acolo de Primaria Sadu si care ajuta foarte mult pe cand primaria Cisnadie fiind ocupata mereu cu vopsitul „portilor de intrare si iesire” din Cisnadie respectiv cu asfaltatul….si asta in ultimii 8 ani, au uitat de Valea Cisnadiorii!

Deci, atata vreme cat se face curatenie in locuri pe care cu totii le frecventam si le vrem mai curate, eu zic ca nu conteaza daca e in Cisnadie, Sadu, Poplaca, sau padurea Dumbrava! Ideea este de organizare si de logistica pentru ca poti ajunge cu mult mai multi voluntari in imprejurimile Cisnadiei decat pe Valea Sadului iar costurile de transport pana la o locatie mai departata de Cisnadie pot fi economisite si folosite pentru manusi, saci, etc.

Asa ca fac apel la cisnadieni ca pana pe 12 Mai sa identifice mormane de gunoi care trebuiesc curatate iar pe 12 Mai sa ne intalnim cu mic cu mare in fata primariei la ora 8:00 si sa demonstram ca „We can do it!”

Sa fiti cu minti si haideti sa demonstram ca mentalitatile cisnadienilor pot fi schimbate in bine, iar evolutia noastra ca oras poate continua si nu se impiedica intr-un ciot krechujian!

6 gânduri despre „Let’s do it, Cisnadie!

 1. CEA MAI MARE MORMAN DE GUNOAE ESTE LA P.N.L CISNADIE , ATENTIE MARE CA PUTE FOARTE URIT,
  CRED CA NU SE MAI POATE RECILA NIMIC

  1. :))))))))) e gunoi din ala menajer care nu se poate recicla, trebuie deversat intr-o groapa de gunoi ecologica, undeva la Cristian si nu la Cisnadie ca asta nu-i ecologica inca si nici nu va fi niciodata, pentru ca fondurile in acest scop s-au evaporat!

 2. pe 12 mai sa i scoata pe toti sobolanii si cirtitile de prin birouri in frunte cu politia locala cu seful lor cu tot condusi pe ultimul drum de faimosul primar si nesimtitu de huja mai au ocazia sa sarbatoreasca impreuna ca la 8 martie si la adunarea gunoaielor sa i vedem ce randament dau aceste gunoaieeee

 3. Din informatile pe care le am ,exista cineva care stie locatiile mormanelor de gunoiae de pe teritoriul orasului Cisnadie,plus de asta ,la fel ca si anul trecut am inteles ca primaria o sa dea sacii si echipamentul necesar pentru ecologizare! Sa ne strangem in numar cat mai mare …daca anu trecut am fost doar 7-9 cisnadieni anu asta hai sa fim macar de 10 ori mai multi ca se poate….:)

 4. Bah pisharcosule,
  dalk tot nu imi postezi commenturile ca vrei tu sa le cenzurezi, la ce plm imi mai trimiti in inbox msj altora? adica spameaza-ma cu totu sperma-ti-ash botu 🙂

  1. Grea intrebare pentru tine Babanu ,casa iti dai seama ce se intinpla in jurul tau trebue sai un pic de creer in cap ,dar asta e , din ce scrii tu pe aici pe blog eu miam dat seama ca suferi de un aticap grav sau esti sluga cuiva ??????? parerea mea mai bine aticapat decit sluga

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s