Frauda electorala la Cisnadie – cu acte ” in regula” !


Va spuneam ieri, ca o sa postez ceva acte care dovedesc frauda electorala la alegerile din 10 iunie, s-au cel putin lipsa de respect fata de lege a celor care sunt platiti sa vegheze la respectarea ei.

Eu unul nu stiu cine a fraudat, sau poate ma fac ca nu stiu, de aceea ar trebui ca autoritatile competente sa se sesizeze “din oficiu”.  Pana acum au fost in oficiu, adica la bufet sau la bucatarie, pe la frigidere, ca altfel nu-mi explic cum au putut trece cu vederea niste nereguli atat de evidente, pentru care legea …leaga!

Dar probabil ca intre unii s-au legat niste prietenii care fac abstractie de lege. Nimic nou sub soare.

Concret, la alegerile din 10 iunie 2012, biroul electoral de circumscriptie de la Cisnadie, condus de judecatorul Odagiu, a intocmit niste procese verbale despre centralizarea voturilor, rezultatul alegerilor, si atribuirea de mandate pentru functia de consilier local si primar.

Ei bine, ce credeti, domnul judecator impreuna cu tot biroul electoral intocmeste actele fara sa constate ce lipsesc de la numaratoare nu mai putin de 200 de buletine de vot !!!

Adica buletinele de vot lipsesc cu desavarsire, fizic, nu e doar o greseala in acte.

Daca studiem actele, constatam ca la Cisnadie s-au adus 16899 de buletine de vot pentru consiliul local.

S-au anulat, din cauza neintrbuintarii, un numar de  8870 de buletine, au fost 452 de voturi nule si au fost 7377 de voturi valabil exprimate. daca adunam aceste voturi ar trebui sa dea exect 16899 de buletine dar domnul judecator ne informeaza ca a centralizat doar 16699 de buletine de vot. Deci lipsesc 200 de voturi!!! UNDE SUNT DRAGI CISNADIENI ? de ce s-au validat alegerile cand lipsesc 200 de voturi?

Asta e o neregula pentru care legea electorala nu are mila. Ar trebui oprita validarea rezultatelor si judecarea cauzei.

Pe celalalt document, vedem cum la sectia de votare de la scoala 3, s-au primit 1600 de buletine de vot si s-au dat inapoi 1632 de buletine de vot. Despre ce vorbim? Despre buletine false, tiparite sau sustrase din buletinele nefolosite. Cine a facut acest lucru si cine a trecut cu vederea?

Studiati si voi documentele pentru ca la ora asta le studiaza si Parchetul

Sa fiti cu minti si pregatiti-va de vot! :) ))

16 gânduri despre „Frauda electorala la Cisnadie – cu acte ” in regula” !

 1. Frauda se află doar în imaginaţia celor care se simt nedreptăţiţi.
  Procesul verbal de la secţia de votare nr.5 (şcoala nr.3) este o ciornă şi nu este cel final (cine l-a postat mai mult ca sigur vrea să facă pe grozavul, e atotştiutor). E ilegal să postezi un act confidential iar dacă se vrea transparenţă atunci trebuiau postate toate PV de la secţiile de votare locale.
  Informaţi-vă corect şi nu mai induceţi lumea de bună credinţă în eroare.
  Cisnădianu-le Turmentat, te credeam corect, concis si nepărtinitor…………….. se pare că m-am înşelat 😦

  1. De cand este un proces verbal act confidential? Singurul lucru ce nu este permis este publicarea datelor personale ceea ce in acest caz nu s-a facut.

   Nu stiu exact ce s-a intamplat dar cel mai probabil PV original a fost modificat la predarea buletinelor de vot si a tuturor documentelor(cei de la circumscriptie sigur nu au acceptat un PV a carui chei de verificare nu sunt indeplinite). Cum modificarea PV constituie fapta penala va sfatuiesc sa depuneti o plangere impotriva presedintelui/presedintei sectiei de votare respective(atata timp cat PVul prezentat mai sus este copie certificata prin semnaturile in original a tuturor membrilor sectiei de votare).

   Si un mic indrumar pentru alegerile urmatoare:
   1. Trebuie sa aveti unul sau doi avocati cunoscatori ai legii electorale pregatiti pentru a depune contestatii la toate nivelurile.

   2. Telefoanele si adresele de mail ale catorva jurnalisti fac minuni cand trebuie sa lupti contra sistemului.

   3. Reprezentantii in sectiile de votare trebuie sa fie pregatiti si foarte seriosi, ei fiind cei ce trebuie sa se asigure ca nimeni nu introduce doua sau mai multe buletine in urna.

   4. Reprezentantii trebuie si au dreptul sa ceara respectarea prevederilor legale privitoare la procedura de numarare a buletinelor de vot.( o sa stea mai mult in sectie si toti ceilalti se vor agita ca o sa fie nevoiti sa numere pana la 3-4 dimineata, dar nu trebuie sa cedeze).

   5. La un oras de dimensiunea Cisnadiei poti sa ai cate un candidat la CL in fiecare sectie de votare deci o sa ai doi oameni prezenti la toate operatiunile de numarare.

   6. Legea spune ca buletinele de vot se predau pe baza de PV de catre presedintele sectiei de votare insotit de cel putin doi membrii ai biroului sectiei de votare, deci reprezentantul in fiecare sectie pleaca acasa doar dupa ce s-au predat buletinele si primeste o copie a PVului de predare(deci trebuie sa aiba doua PVuri: cel de la numarare si cel de la predare).

   Have fun!

  2. Ma” lady, procesele verbale pe care le-am postat nu sunt doar ciorne, ci sunt chiar actele oficiale pe care fiecare partid politic prezent in alegeri, le-a primit de la BEC.
   Nu am nici un interes sa public ciorne sau alte biletele.
   Daca tii neaparat, o sa postez toate celelalte procese verbale. Le-am postat doar pe cele unde nu se indeplineste cheia de verificare, toate celelalte sunt in regula. Publicarea celor corecte nu va face altceva decat sa scoata in evidenta procesele verbale cu nereguli grave, respectiv cele doua sute de buletine de vot lipsa.

 2. nu pot sa cred ce s-a intamplat la scoala 3 !!! …presedinta sectiei de votare de acolo, cerea zilele trecute o biblie ca sa jure ca acolo a fost totul in regula. de rasul curcilor ! tocmai la sectiile de votare , care au avut presedinte o angajata si o fosta angajata ( din sleahta lui huja),a primariei , si care au transmis ultimele rezultatele in urma numararii voturilor, au avut „norocul” sa-l scoata pe huja „fortat” invingator !!! nu pot sa cred, ca , desi e evidenta dovada de frauda, nu se ia nicio masura!
  RUSINE! nu doar pt. infractori, ci si pt. sustinatorii lor (2000 sau cati naiba or fi?) .
  oare chiar avem conducatorii pe care-i meritam noi, ceilalti cetateni, de buna credinta?

 3. Cristian Tudor Popescu: „Politicienii nu vor mai avea aceeaşi seninătate înainte de a face pasul spre caşcaval” referitor la decizia CSJ , de al condamna pe Adrian Nastase la 2 ani , cu executare.
  Daca l-au condamnat pe FOSTUL : Ministru de Externe, primul-Ministru, candidatul la Presedentia Romaniei, Presedintele PDSR, se va impiedica cineva sa-l aresteze pe Huja si pe Krech , este rindul lor….???????????

 4. dupa cum se poate vedea au gresit numaratoarea in mod grosolan….cel mai bine se vede pe Procesul verbal de la Scoala 3 unde s-au pierdut la numaratoare cateva buletine (749+1+11+6=?749?..se vede clar greseala,sau poate doar cei care au completat PV nu stiu matematica)

 5. Il cunosc pe Odagiu, un cretin de om, un complexat care in timpul sedintelor de judecata are obiceiul sa umileasca avocatii cu asa zisele lui cunostinte. Uite ca se dovedeste ca este el insusi un incompetent, sau….

 6. ei da!
  acum să-i mai vedem…dacă mergem la vot atunci să votăm „gospodarul”
  oricum cheltuiala făcută de la „chef” nu se pune :))

  cu stimă.,

  1. atunci nu mai votez cu vintila i votez pe toti sa iese toti:))))))))):)))) asa ar trebui sa facem toate voturile sa se anuleze, da pariu k tot huja iasa:))))))))

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s