Land of choice

Eu sunt de centru-dreapta….voi mai sunteti?! Mai existati?!


Sau ati fost asimiliati toti, de valul rosiatic cu pete galbui care pune stapanire pe tara si ne arunca inapoi in negura anilor postdecembristi?!

Daca mai exista vreun nerv in voi care sa mai vibreze, daca mai aveti putin curaj si putina minte clara, atunci va invit sa creeam impreuna, alaturi de Mihai Razvan Ungureanu – Initiativa Civica de Centru Dreapta – care sa constituie o alternativa, o forma de opozitie la blocul socialist care este pe cale sa se instaureze in Romania.

„sunt momente în care simpla contemplare a realităţilor politice devine periculoasă iar la 22 de ani de la cucerirea drepturilor democratice, România nu îşi permite luxul de a face paşi înapoi. Faptul ca au votat aproximativ 50% din numarul total al alegatorilor inseamna ca restul de aproximativ 50 de procente nu s-au simtit reprezentati de actuala clasa politica. Vorbim despre un vot negativ la adresa clasei politice si trebuie sa tinem cont ca in cei 22 de ani de democratie marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce inseamna sanctiune, si nu sustinere”, a precizat pentru Mediafax Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru cei care au cont de FB – Dati click pe poza si se va deschide grupul de pe facebook al ICCD Romania.

Fiind o Initiativa civica initiata de un om in care noi Turmentatii avem incredere, pentru ca pare deocamdata cel mai lucid om de pe scena politica romaneasca, am hotarat sa-l sustinem in acest demers al sau.

Si pentru ca Cisnadianu’ Turmentat exista doar prin voi, cisnadienii cu minti, care citesc si de cele mai multe ori dau subiectele acestui blog, facem un apel la voi si va intrebam:

Credeti ca aceasta Initiativa Civica de Centru Dreapta, initiata de MRU, isi poate gasi suficient de multi sustinatori in orasul nostru micut de provincie numit Cisnadie, astfel incat sa reprezinte o alternativa la tavalugul uselist? dar la nivel central?

Sa fiti cu minti si va rog sa-mi raspundeti in comentarii pertinente bazate pe argumente, iar daca nu intelegeti intrebarea, nu va obositi sa raspundeti (sa nu crape ceva in tartacuta!)

HINT: aceasta initiativa civica de centru dreapta a lui MRU, are un iz elitist si de aceea am intrebat daca ii oferiti vreo sansa, la Cisnadie! ;)
Reclame
Standard

21 de gânduri despre „Eu sunt de centru-dreapta….voi mai sunteti?! Mai existati?!

 1. traienutz zice:

  am vrut sa te intreb ca ai mai multa scoala ca mine nu inteleg cum de hanzii a ajuns sa-i ia locu lui lepsa ca locu de vice a fost promis de palisica adica huja dupa masa care facea parte din tigania zugravilor palisica huja crede ca cisnadienii au uitat din ce neam se trage asa ca ce sa-i faci de unde educatie cu singe albastru dar sa revin la intrebare hanzii a candidat la sibiu pt consilieri a plecat de la cisnadie si cum dracu sa-l ia a venit din nou pe capu nostruiar palisica adica huja a plecat din pdl care la facut vice la prostalaii de liberali in luna aprilie si in luna mai isi depune candidatura si mai face sedinte de consiliu si vinde de la masa din pizzz terenu concesionat de prietenu macelaruu hanea mai dar cit crede palisica ca prosteste lumea pe astia nu-i verifica nimeni ct daca poti te rog sa ma lamuresti sa-mi raspunzi urgent sau poate raspunde chiar palisicaaaaa

  • Postul de vice i-a fost promis de huja lui hansi, mai demult, dar cum pe promisiunile lui huja nu te poti baza nici 5 minute, chiar si hansi a avut emotii pana in ultimul moment.
   Huja a avut o tentativa de dialog si cu Lepsa (prin reprezentanti) propunandu-i functia de vice, in defavoarea lui hansi care avea un singur vot in consiliu, iar Lepsa doua voturi, dar omul clasei muncitoante, Lepsa asta, a refuzat colaborarea cu camataru pentru ca nu-l suporta, nici el si nici votantii lui.
   Dupa ce Lepsa a trecut de partea opozitiei, huja si hansi au uns, au lins si au promis pe la Dumitra si pe la matracucile clandestine de la PER pana cand le-a iesit pasentza. Nici Johannis nu a stat cu mainile in san si, din dorinta declarata (prin anumite medii) de a scapa de Krech la consiliul judetean, a impins si el decizia astfel incat sa avem un vice FDGR-ist la Cisnadie iar la consiliul judetean sa fie promovat urmatorul pe lista in locul sasului. Si uite asa, toata lumea a fost multumita. Krech a facut tot ce a putut ca sa ajunga huja primar, daca-ti enumar toate dedesupturile te apuca scarba. Krech a trecut de fapt de partea lui huja mai demult si a uitat doar sa-si schimbe carnetul de partid, in rest, toata gama e completa. Daca avea coloana vertebrala nu trada FDGR-ul cisnadian in favoarea lui huja. Este cunoscut ca Johannis a facut o alianta cu USL-ul la Sibiu si uite asa krech a benneficiat de conjunctura politica favorabila, la care a adaugat si el tradarea FDGR cisnadie, prin cedarea unui consilier FDGR catre USL la consiliul local (la redistribuirea posturilr de consilier local). Deci putem considera ca avem un viceprimar usl-ist imbracat in haine FDGR-iste.
   Klaro? Si mai avem un personaj interesant care face jocurile pe la PDL dar de el iti zic altadata.

 2. traienutz zice:

  ce se intimpla ct de nu mai apari cu noutati de 3 zile n-ai scris nimic inteleg ca te odihnesti dar nici chiar asaaaaaaaaaaaaa

 3. Anonim zice:

  M-ai dejamagit Frenk(CT) daca te-ai dat cu MRU , nu mai ai nici o consideratie din partea mea, pacat,vreau sa vad la putere pe cineva, egal cine , care nu a avut vreo legatrua cu Basescu.

  • Anonim zice:

   PAI ASTAI –PONTA.
   Scuzee domnule anonim dar in actuala conjunctura merita sa m-ai si ridem ca tot pe banii nostri-o facem. Iti respect opinia, uneori cu 2 taisuri dar care alte variante ar fii ?
   M R U si-a dezbracat haina P N L dar nu-l vad inca semafor.Tehnic-menegerial-politic sii adevarat intelectual
   citit nu ( furat ) e cel mai potrivit la aceasta ora si nu-e scolit de Basescu si nici din ograda lui.
   Ca-a inspirat teama adversarilor lui Base,e ceva care nu trebuie sa-ne sperie doar politicienii vin sii pleaca numai
   ca noi fraerii o tragem.
   Iti place cumva,rinjetul -obrasnicia – aroganta -pieptul acela scos -lipsa celor 7 ani de-acsa lui ponta-antonescu ?
   Ce crezi ca s-ar putea naste sii educa in pepiniera lui iliescu ? decit niste jigodii staliniste………………….
   Ti-ar place sa scapi de Basescu ? sa-te calareasca voiculescu ? din rau in si m-ai rau?
   Stii cumva ce trambulina financiara la propulsat pe voiculescu in afacerea propie ? si-ne ride-n nas.
   Nicu Ceausescu singurul PUIU MAMII in Romania cu bunele sii relele lui, nu si-a permis luxul lui ponta antonescu
   Se cred niste politruci sii conducatori prea mari pentru o tara atit de mica.
   Ce vedem amindoi acolo sus la capitala e tras la indigoo aici la noi la Cisnadie. Sii fostul birzu cu atita padure nu-a
   fost in stare sa-ne arate trenul cu care a aduso de-la el deacolo de unde la adus silvia ciubotaru si cite mai sint…….
   Asadar daca ti-am gresit cu ceva in aceasta postare injurama ,dar pe Turmentatul lasal stie el ce face.
   SII ACUM PARTEA 2 -A.
   Deuna zii scria cineva aici. (citez)
   No ma intelijentilor sinteti numai unii sii acceiasi care scrieti pe acest blog.
   DAR ACUMA II RASPUND.

   Armata scribalailor e mult mai mare decit crezi tu.Numai ca noi avem sii obiectul muncii.Nu putem fii toti de-la
   primarie.Dupa felul cum iti ticaie ratiunea nu esti decit din gasca celor care a fluierat in biserica NEMTILOR………….

 4. dex-terr zice:

  centru…dreapta ??? pe unde este israelul ? c no fi nimerit el,..asa , de-an proasta sef la SIE.Si dcaa este cu israelul,…o fi putin si cu america-canii,…halal patriot ,…promovati-l, promovati-l …merita.
  intrebarea este , ce este de preferat ? un „realist” sluga CIA+Mosad sau un „somnoros” prost bita, ca Antonescu sau un oltean smecher ca DD…ori un pervers ca Basescu …,hai ca avem de unde alege…..

 5. daca e anonima, o semnez... zice:

  Știi, toată povestea asta cu formațiunile și personalitățile politice… apolitice, toată aiureala asta în care o parte din români se aruncă precum în valurile mării, ca să se răcorească, seamănă teribil cu o farfurie cu antreuri, la un restaurant prost… O farfurie pe care se află câteodată o… măslină!
  Și văd români, altminteri culți și bine intenționați, care se uită minunându-se la măslină, zicându-și: asta sigur provine dintr-un restaurant de lux, are altă culoare! Ignorând faptul că toate „ingredientele” de pe acea farfurie provin, în proporție de 99,98%, din aceeași bucătărie… Nu vreau să jignesc pe nimeni, spun doar ce simt și cred.

  Apoi îmi aduc aminte cât de serios am fost dezavuat atunci când am spus că nu voi participa la vot. Și am fost etichetat ca tembelo-pasiv-idiot.
  Ca acum să citesc: „…în cei 22 de ani de democrație marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce înseamnă sancțiune, și nu susținere…”; citat din Mihai Razvan Ungureanu, tot respectul.

  Dacă ideile acestui domn sunt suficient de valoroase încât suntem îndemnați să le adoptăm și să le susținem, iar lipsa de la vot este singurul vot negativ eficient, a fost lipsa mea de la urne o dovadă de indolență, sau de luciditate?

  Dar nu ăsta e el mai important lucru. Ce mi se pare notabil si cumva riscant este ieșirea „turmentată”, tot mai clară și mai vehementă, la rampa diverselor inițiative de grup.
  Nu ideea de a face ceva concret e problema! Ci riscul de a devaloriza pricipalul simbol al acestui site.

  Cetățeanul Turmentat este un personaj care, prin esența oferită lui de Caragiale, NU știe cu cine să voteze!… Și această esență este cea care a propulsat acest site acolo unde este acum.

  Dacă se dorește o abordare diferită în viitor, eu sugerez înființarea unui alt blog, axat pe alte principii. Poate deveni la fel de valoros ca acesta pe care suntem acum.

  Desigur, e doar o sugestie. Dar și o rugăminte, făcută poate în numele mai multor cititori: lasă-ne „turmentatu'” în pace, nu-l mai plasa în roluri care nu sunt ale lui!

  • daca e anonimă, o semnez... zice:

   Bancul e bun, recunosc, deși nu prea îmi vine să râd…

   Legat de vot, am să încerc să simplific puțin problema:

   1. Absența de la vot nu este „miserupism”, ci protest, iar absenteismul este o reacție în sine. Refuzul de a juca vreun rol în piesa asta de prost gust este legitim și garantat prin Constituție.

   2. „Clasa politica” NU se bazează pe absența la vot, ci pe prezență. Pentru că toate calculele electorale țin cont de voturile exprimate. Iar „dezinteresul” intelectualității este, și va rămâne întotdeauna un semnal de alarmă extrem de grav, luat în calcul și comentat nu numai local, ci și în străinătate.

   3. Există o limită legală de participare la vot, limită care validează sau nu alegerile. Și indiferent cu cine votezi, chiar dacă nu votezi cu nimeni (tai tot de pe lista), simpla ta prezența contribuie la validarea alegerilor.
   Având această convingere, sunt unul din cei care speră vag ca într-un viitor oarecare numărul de votanți să scadă sub pragul legal, și să se „spargă buba”… Până ce se va întâmpla asta, mă consolez cu ideea că măcar nu fac parte din calculele grupurilor politice, calcule care țin cont doar de voturile exprimate. Absența de la vot este coșmarul lor, și nu rezultatul voturilor – rezultatele se pot „corecta”…

   Rezumat: prezența la vot VALIDEAZĂ alegerile (de ce Dumnezeu se numesc asa?…), indiferent de rezultatul lor!
   Și, dacă rezultatele pot (și sunt) măsluite la greu, o absență masivă de la vot nu poate trece neobservată.

   Mă rog, sunt idei personale, nu adevăruri universale. Dar mă întreb uneori de ce este absența de la vot atât de blamată, și se iau (sau se vor lua) până și măsuri administrative împotriva unor „miserupiști”? Când chiar in Parlamentul României diferitele grupări politice părăsesc în mod frecvent sala, în semn de protest, și numesc asta BOICOT – nu miserupism…

   Adică, „elita” are dreptul la boicot, iar prostimea – NU!
   Când omul de rând va sesiza și desluși acest mister, abia atunci vor exista alegeri libere.

 6. Anal ist de Turmentati zice:

  Bai CT, ai un dar de a te situa mereu de partea gresita a baricadei. Ca sa poti profita de pe urma inteligentei, a culturii si a experientei tale, trebuie sa te situezi de partea celor care sunt la putere in acel moment, pentru ca ei au intodeauna dreptate. Altfel trebuie sa te acuz de naivitate sau cel putin de lipsa de pragmatism. Plus ca atunci cand esti de partea celor puternici iti va da si un plus de popularitate. Nu mai sunt la moda, cei rebeli care lupta impotriva sistemului. Acum sunt la moda smecherii care se descurca si care ajung in varf prin metode obscure.
  Acum depinde si de scopul vostru, care imi era clar pana nu demult, dar incepe tot mai mult sa imi alunece. Oricum ar fi eu zic sa luati in calcul si acest aspect al situarii de partea puternica a baricadei, care nu e neaparat cea mai inteligenta si profesionista, dar e pe val in acest moment.

  • yo zice:

   a fi la moda inseamna sa nu ai pic de originalitate si sa te porti ca tot restul turmei pentru ca asa trebuie ca sa fi acceptat si din acest motiv tara asta bubuie de prosti.
   ȘMÉCHER, -Ă, șmecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care știe să iasă din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”.
   Deci cei din varf de acum, nu sunt smecheri, ci doar niste marionete imputite (vezi Ponta si toti agaricii din jurul lui) care vor pica repede cand cei din umbra isi vor atinge scopurile.
   Initiativa aceasta este de apreciat deoarece se incearca ceva, chiar daca sansele de reusita sunt infime.

  • coco zice:

   Bah din nou, ai comportamentul unui bitang de 12 ani … Baaaa ce dreaq e cu tine ? Sau ti-a spart cineva parola si face bascalie de noi ?!!!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s