Land of choice

CT si manipularea maselor cisnadienesht’ !


…baba si box office-u’

Pentru ca sunt acuzat tot mai des de manipulare trebuie sa precizez ca:

“A manipula” are doua sensuri, anume unul bun “a mânui, a manevra” si unul oarecum peiorativ “a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor; a influența opinia publică prin mass-media sau prin alte metode persuasive”

 Dar pana la urma, de ex, ca sa ridici un grup uman (catre civilizatie, catre munca, catre prosperitate, catre un scop „in interesul sau”, etc) nu tot printr-o ‘manipulare’ o faci!? Cum ai putea sa aduni laolalta intr-un gand(ideal) comun, 16 mii de individualitati ‘critice’ , daca nu prin manipulare?!

Atentie... Mani pulare!

Deci daca admitem că există o latură pozitivă a manipulării dar cu condiția ca manipulatorul să fie de bună credință, ramane sa vedem cum sa ne dam seama de intentiile bune sau rele ale manipulatorului.

Este CT un manipulator de mase, pozitiv sau negativ?!

Ca manipuleaza…, asta e clar, dar o face in scopul interesului general pentru a le fi mai bine tuturor sau o face in interes propriu sa-i fie bine lui?!

Caci vorba aia: “Manipuleaza-ma ca sa-mi fie bine, ca nu ma supar!”

Ca sa inteleaga si idiotii, va propun sa luam un exemplu de manipulare la scara mai mare si destul de recenta – “Marea Manipulare Populara din 2012“ prin care ne-am trezit ca in urma promisiunilor de mari schimbari la nivel politic social si administrativ, nu prea s-a schimbat nimic la nivel de cetatean manipulat si daca o sa se schimbe, ma tem ca aceasta schimbare nu prea va fi in bine.

Dar  la manipulatori s-a schimbat ceva?! Pai daca identificam  grupul Intact Media patronat de turnatorul nenorocit Felix Voiculescu ca fiind unul dintre manipulatori, atunci cu un minim de logica putem sa stim ca manipulatorul nu e de buna credinta si si-a urmarit propriul interes sau al unui grup restrans de interese, ca daca beneficiau toti cei 7.4 milioane de romani de bunastare…puteam sa-i trecem cu vederea pe restul pana la 19 mil. cat ar avea Romania.

Bun…dar ce ne facem cand avem de-a face cu un manipulator din umbra, un pseodonim care se exprima-n scris pe un blog?!

Pai zic sa facem din nou apel la logica elementara si sa vedem cam ce vrea pseudonimul asta Turmentat sa ne comunice prin postarile lui si cam ce ar avea el de castigat de pe urma acestor postari, in comparatie cu ce ar putea castiga cisnadienii daca prin vointa generala, printr-un update de mentalitate si implicare civica, s-ar rearanja putin scara valorilor?!

Ei bine va rog sa nuantati putin aceasta formula de genul “CT manipuleaza” si analizati daca are sens peiorativ, sau este o chestie buna si absolut necesara?!

Sa fiti cu minti si nu va lasati manipulati! Si daca totusi reuseste cineva sa va manipuleze atunci asigurati-va ca acela e de buna credinta si castigul e general!zic!

Manipulare sociala la scara mica, marca CT!

Manipulare sociala la scara mica

 

 

 

La Manipulation

Reclame
Standard

7 gânduri despre „CT si manipularea maselor cisnadienesht’ !

 1. reflexii zice:

  Cât am avut televizor (că nu mai am…), obișnuiam să mă uit mult pe AXN SciFi; filmele văzute erau mult mai aproape de VEROSIMIL decât ceea ce văd că se întâmplă în lume…
  Și, între filme, rulau diverse secvențe animate, nici măcar scurt metraje nu le pot spune.
  Ei bine, a fost (și poate mai este) o serie intitulată „Cadeții spațiali”; soldăței în devenire, lăsați să-și încerce abilitățile pe câte un asteriod pustiu.
  Într-un asemenea episod, un cadet (subiectul principal al miștocărelii) iese din navă, și luptă vitejește cu doi sau trei „șerpi spațiali”, reușind să-i facă una cu… solul.
  După care ridică mâinile și privirea spre „cer”, triumfător, și observă o caracatiță gigantică… Și realizează că nu a făcut altceva decât să o enerveze, storcindu-i câteva „bătături”…
  Iar comentatorul acțiunii își exprimă admirația pentru vitejia cadetului, precizând însă că, cel mai probabil, acesta va fi repartizat la o unitate aflată undeva în linia întâi, și nicidecum la serviciul de culegere de informații al armatei…
  Concluzia?
  Dacă este de dus vreo luptă, ea ar trebui să aibă ca țintă SISTEMUL, pe ansamblul lui…
  Când se va atinge și subiectul acesta, intru și eu – măcar o tură!

 2. Iisus Christos zice:

  Comentariul asta nu il afisa: CT, cum mai poate da omul de tine… Acum vazand ca munca de pe facebook ai preda-o altor persoane carora nu pot sa ma adresez fara a-mi compromite identitatea.

 3. Iisus Christos zice:

  CT Manipulator? :))… Supune la test! Pune-i pe toti sa isi taie venele.. A doua zi ar trebui sa avem parte de: 1. o dezamagire profunda sau 2. ar creste rata IQ-ului orasului in urma „genocidului”. Succes! (p.s. pentru ceialalti useri care s-ar putea simti ofensati: daca nu te-ai prins de gluma cititorule … ei bine, foloseste o lama ascutita)

 4. Minoritate zice:

  Tu nu prea ai de castigat asa din forma asta de anonim.Sau? Cine stie cat de diabolic esti si de fapt din anonimatul asta al tau ne trezim ca ajungi primar:)).De castigat ar avea cisnadieni care sunt informati ( daca o faci corect, e ok) iar un om informat este un om mai puternic.Asa ca cisnadienii ajung sa fie informati iar informatia avuta de cealalta parte a baricadei ,mai atenueaza din manipularea primariei pe care o face pentru asi ascunde furtisagurile.Adica huja trebuie sa se chinuie mai tare sa arate lumii ca e cinstit daca nu ar exista cineva ca tine.Eu cam asa vad acum lucrurile.Manipularea ta conrtaataca manipularea administratiei.

 5. Nuca John zice:

  Profesorii buni, sunt cei buni la suflet, care se pot juca intr-un fel sau altul cu mintea elevilor, au cunostinte temeinice si pot transmite intelegerea acestor cunostinte. In acest caz nu vorbim de manipulare, vorbim de un profesor priceput. CT nu stiu daca esti profesor priceput, insa de multe ori ma amuz si simt jocul din cuvintele tale. 🙂

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s