Land of choice

Mafia lemnului de la RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA din Cisnadie in pericol ? sau Se sparge buba la Ocolul Silvic Cisnadie !


In 19 decembrie 2011 publicam aici pe blog una  dintre cele mai ,,cotoioase” postari, aveti aici postarea de la acea vreme: Dezvaluiri socante despre mafia  lemnului la RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA din Cisnadie .

Cei care au citit acea postare, stiu ca a fost una dintre cele mai dure in care pamfletul se pierdea in context.

Pana si eu am avut de suferit din cauza asta, pentru ca m-a contactat sefu ala mare, Caragiale,  si mi-a reprosat ca am cam uitat de unde am plecat.

Asa ca m-am tratat apoi cu Toparceanu vreo doua luni, pana a trecut urgia silvicultorilor, de era sa nu mai ies din casa de teama ca o sa-mi cada vreun copac in cap.

Norocul meu a fost ca Turmentatu e frate cu codrul, iar padurarii nu stiu asta.

A trecut de atunci mai bine de un an, timp in care, padurea a tot chelit pentru ca  padurarii si-au continuat defilarea cu drujbele pe unde-i taia capul sau pe unde-i trimitea Cimpoca.

Cu toate ca postarea a fost accesata de la ,,al cu barba sura, (Directia Silvica si ITRSV Brasov) pan’ la al cu „tzatza-n gura( adica toti finii lui Cimpoca) nimeni nu a facut nimic.

Primarii aia vechi l-au mentinut in scaun pe principalul vinovat pentru furturile de lemn din avutul comunitatilor locale adica pe Cimpoca pentru ca-si trageau partea leului!

Se pare ca scaunul lui Cimpoca  s-a cam subrezit si se cam scutura sub dosu-i puturos! Nu va grabiti sa strigati ca-i epurare politica…..nu e! Astia n-au culoare politica ….e vorba doar de bani publici si scurgerea lor in buzunare private!

Multi ani de zile, furtul de lemn, cu acte in regula, sau nu, a fost o sursa de venit grasa si constanta pentru cativa primari care-l aparau pe seful de ocol, dar si pentru familiile, finii si afinii acestor furaciosi.

Ghinionul lui Cimpoca este ca s-a schimbat primarul  la Rau Sadului, care nu-l inghite, la Cisnadie avem (din pacate) un camatar de primar, care are probabil ceva datorii electorale catre cineva care urmareste postul lui Cimpoca ( vila de la Rau Sadului e terminata de mult dar tot cu lemne se incalzeste), la Sadu a ramas acelasi primar care oricum nu-l avea la suflet pe Cimpoca dar nu avea ce face pentru ca ceilalti il sustineau, inclusiv Maricuta de la Selimbar!

Acum ca situatia s-a schimbat s-a sucit si Maricuta din Selimbar, singurul primar fara probleme de buget, si singurul care-l mai putea apara pe Cimpoca , nu are ce face si voteaza cum stie mai bine, adica cu majoritatea sau cu cine-i la putere. Asa face Maricuta de multi ani si se pare ca-i merge bine!

Sa nu creada cineva acum ca Huja al nostru e lovit de pasiunea dreptatii si ca nu mai poate dormi noaptea de grija avutului cisnadienilor. Huja a ajuns la fundul sacului cu bujetu si nu stie de unde sa scoata bani pentru datoriile primariei si pentru afacerile cu giratoriile si cu modificarea centrului orasului de unde vrea sa bage la buzunarul privat, cel putin 50.000 de pitzule comunitare, caci vorba aia „famelie mare remuneratie dupa bujet” unde mai pui ca famelia s-a mai largit cu doua guri de hranit…si sunt in crestere, trebuie sa pape si gura lor ceva!

L-a lovit transparenta pe huja intr-un mod ciudat – se lauda singur prin oras ca numai piatra planificata pentru ,,Noul Centru “ va costa 5 miliarde de lei vechi.  Nici nu vreau sa stiu costul final!….dar stiu ca sumele finale reale tot aici pe blog se vor centraliza! Iar cisnadiorenii tot din cisterna lui Corches beau apa ….si tot asa vanduta la negru! Dar astea sunt probleme minore….important e parcul din fata primariei!

Cu alte cuvinte, pana la urma criza asta isi face cumva simtita prezenta in bugetele primariilor, care s-au prins in sfarsit ca, in timp ce primariile abia au bani de salarii, angajatii ocolului silvic au salarii duble sau chiar triple fata de angajatii primariilor. Nu e normal ca padurile comunitatii sa serveasca drept sursa de venit gras si constant pentru cativa silvicultori si pentru firmele de exploatare in timp ce proprietarii paduriilor (primariile) sa nu primeasca un ban.

Cimpoca credea ca-i  poate prosti la nesfarsit pe primari si nu a achitat datoriile catre primarii (probabil ca le-a scazut si spaga ), a ramas in urma cu plata la buget cu un an de zile. Asa ca, primarii au facut sedinta de taina, l-au chemat pe Cimpoca si l-au anuntat ca daca nu plateste pana la votarea bugetului, atunci e bai. Adica atunci Cimpoca e bye bye.

Dar de ce nu a platit Cimpoca?! Pai a cumparat din banii primariilor  masini de teren noi noute  pe care le foloseste pentru administrarea celor 900 de oi pe care le are, dupa ce a marit nejustificat salariile angajatilor ocolului, acum a ajuns la fundul sacului si nu a mai avut bani pentru a plati datoria fata de proprieterii de drept ai lemnului (primariile)!

Acum conturile Ocolului sunt goale, de Craciun n-a dat nici o prima. Cu alte cuvinte … e groasa tare.

In aceste conditii, primarii au hotarat sa suspende taierile de lemn din padurile pe care le detin, cu exceptia taierilor pentru lemnele de foc pentru populatie. Asta inseamna ca Ocolul Silvic e condamnat sa nu mai aiba acces la nici o sursa de venit, adica sa moara incet dar sigur, cam intr-o luna.

Vineri 8 februarie are loc o sedinta „extrauterina” de Consiliu Local la Cisnadie in care se va adopta hotararea cu pricina. Celelalte trei primarii: Sadu, Selimbar si Rau Sadului vor face la fel.

HCL Taieri

Problema e ca Cimpoca nu vrea sa-si dea demisia nici in situatia asta pentru ca spera ca Ocolul Silvic va fi desfiintat iar fondul forestier va fi redat inapoi  spre administrare, Directiei Sivice Sibiu care va prelua si personalul, cu sef cu tot. Adica ,,pasarea Mihai Viteazu”, cum ar zice Ciumag!

E o varianta interesanta si cea mai rezonabila pentru cisnadieni, zic eu, pentru ca Directia Silvica nu e chiar atat de corupta cum e un ocol silvic privat, cu sefi la dispozitia primarilor. Si asta l-ar opri si pe huja sa-si infiga incompetentii lui pe-aici prin padurile noastre!

E normal ca Cimpoca sa nu accepte varianta demisiei pentru ca va trebui sa renunte  la privilegiile functiei. Adica va trebui sa-si cumpere din banii lui masina de teren, tractor, va trebui sa plateasca din banii lui zilieri pentru muncile campului, si atunci n-ar mai fi un cioban prosper pe bani publici!

Pana acum toate costurile astea le suporta Ocolul Silvic. Ca sa nu mai zic de spagile grase de la licitatii, racoantele de lemne picate ca din cer  la comanda lui etc.

Dar mi-e greu sa cred ca primarii vor lasa din mana Ocolul Silvic. Au varianta ca personalul ocolului sa plece de buna voie si nesiliti de neplata salariilor,  iar primariile sa angajeze apoi pe cine doresc.

Adica o restructurare din temelii. Ceea ce e bine pentru toata lumea! Asa-i huja?! Banuiesc ca deja ai pregatit un inlocuitor?!

Padurea in schimb nu va castiga nimic pentru ca nici nu ma indoiesc de faptul ca cei care vor veni, vor fi oameni cinstiti!

Aia cinstiti au fost pedespsiti demult, sunt in parnaie. Cel putin acolo stim sigur ca unii au fost condamnati din greseala sefilor!

Ceea ce a clar, este ca s-a cam spart buba la Ocolul Silvic din Cisnadie si lucrurile se vor schimba.

In ce fel, vom vedea ! Eu sper ca in bine dar ma astept la ce-i mai rau!

Primarii au un plan care mie-mi scapa momentan, au studiat ei problema si au fost instruiti de cine trebuie. Nu stiu inca daca vor desfiinta Ocolul si-l vor da Directiei Silvice sau vor doar o schimbare de hoti!

Daca Ocolul va fi preluat de catre Directia Silvica Sibiu , atunci va fi mare bal mare acolo, pentru ca, pe langa zecile de mii de hectare de padure, Directia se va pricopsi si cu vreo trei fonduri de vanatoare pe care le are Ocolul din Cisnadie. Adica aur curat plin de cacat …de mistret.

Avantajul  este  ca Directia Silvica plateste la timp datoria catre primarii iar primariile nu mai au batai de cap cu ocolul privat administrat nerentabil pentru bugetul local si extrem de rentabil pentru familiile celor care-l administreaza!

Vom vedea care e planul primarilor dupa ce Ocolul ramane fara ,,zama”.

E bine ca se schimba ceva. Eu unul cred ca vom avea de comentat si de criticat mult si bine de acum incolo pe tema asta, care desigur pentru multi cisnadieni este o tema cam abstracta. Ei au impresia ca asta cu padurea e doar pentru ecologisti si ca oxigenul pe care-l respira ei, este marfa de import made in China!

Apropo stiti cum protejeaza Cimpoca mediul? …Si-a luat drujba cu catalizator EURO5!

Sa fiti cu minti si atentie la „pana de oaie”… care cade …tot in picioare …macar de si le-ar „rupe”!

BOSNIA-FORESTRY-LOGGING-ENVIRONMENT

Reclame
Standard

10 gânduri despre „Mafia lemnului de la RPL Ocolul Silvic Valea Sadului RA din Cisnadie in pericol ? sau Se sparge buba la Ocolul Silvic Cisnadie !

 1. karo zice:

  Sa fi sanatos CT problemele sunt mult mai mari la Ocol. Dupa sedinta primarilor ( Cina cea de Taina ) s-a stabilit sa se opreasca licitatiile de lemn pentru agentii economici. Ocolul va vinde doar lemn de foc pentru populatie ( alegatori ), din veniturile incasate 40% ramine la ocol iar restul la proprietari ( parca vad ca restul va fi un zero mare pentru proprietari ). Si in aceste conditii SEFU nu renunta la scaunul cald, recurgind la o restructurare drastica a personalului, raminind doar doi padurari pe primarie. In aceste conditii va pleca si finii Steli si Oancea la care nu le convine situatia ( Steli l-a amenintat deja pe nasu ca o sa dea din el ). Acum tinete bine, seful marcarilor este tot Cosmin care nu este numai nasul SEFULUI ci si nepot. Pina la noi vremuri sa auzim numai de bine.

 2. dell zice:

  FIINTA UMANA ESTE O CREATURA CE TAIE COPACI, FACE HIRTIE DIN EI SI APOI SCRIE PE ACEA HIRTIE…..SALVATI COPACII .

  TRIST….DAR ADEVARAT.

  NATURA SE VA RAZBUNA……SISTEMUL ECOLOGIC SUFERA SCHIMBARI MAJORE…..STIM SI SIMTIM CEST ASPECT CU FIECARE AN CE TRECE….CU FIECARE GENERATIE…..

  IMI DORESC SA FACEM MAI MULT RECLAMA LA PLIMBARI SI ACTIVITATI IN NATURA ……NU LA MEDICAMENTE……..

  COPIII SA ALERGE MAI MULT ….SA-I VEZI MULT MAI MULT IN PACURI SI LOCURI DE JOACA…..NU LA CALCULATOARE SI TELEVIZOARE…..
  MA ROG….LISTA AR CONTINUA…..

 3. Nuca John zice:

  Stimabile CT, pentru un verde pur, sau extins… pentru un curcubeu pur, este necesar ca cisnadienii si restul lumii :), sa renunte la orice manifestare comunista din trecut, prezent si viitor.
  Se spune ” precum in cer asa si pe pamant „; sau cred, ca se mai poate spune, cum este gandirea si constiinta asa si viata omului.
  Scuze ca repet figura si mai pun iara acest link: http://epochtimes-romania.com/demisia
  – este operatia de care se vorbeste mai jos.

 4. Ufffff, Stimabile… ma patrunde un sentiment de neputinta amalgamat cu ura – stiu ca poate suna dur dar asta e ceea ce simt si nu ma pot preface. Ma intreb daca organele abilitate au inceput macar asa de suprafata vreo ancheta, nu e posibil asa ceva, primul semn de revenire ar fi decapitarea, condamnarea hotiilor si recuperarea prejudiciului dovedit de la talharii nenorociti…sper ca planul de reorganizare sa fie cu alte intentii si cu alti oameni totodata dar asta e doar visul nostru…in administrarea bunurilor comunitatii cum ar fi fondul forestier si nu numai ar trebui sa existe proceduri de maxima transparenta si rapoarte anuale de activitate publicate pe site-ul primariei, cand se va opri odata cu jaful asta mizerabil si pacatos ? Nu astept raspuns pentru ca sigur e unul pesimist…

 5. wil zice:

  Oare sa nu-l fi instiintat pe Huja despre cumetria din ocol pana acuma nimeni? 1 sef district Cozmin este fiul nasului lui Cimpoca care la comanda lui mai pune ciocanul pe niste copaci cu reflexia banilor in buzunarele lor. 2 Oancea padurar -finul lui Cimpoca 3 Steli padurar-finul lui Cimpoca mai sunt ilie , cozmin si (mai nene)dar astia ultimi 3 sunt ca patrujelu-n supa dar oricum pana acum nu ia intrebat nimeni cat de mare este un parchet si daca au cumparat la licitatie 300 de pomi si au taiat 1000 au platit la ocol 300 si restul sau impartit intre ei. Gurile rele spun ca spaga ajungea pana la Krech si inchidea ochii sa mearga treaba, dar acum…..! Problema este sa mearga niste reprezentanti ai primariei la fiecare parchet si sa verifice cate lemne sau marcat, cum sau trecut pe fila ,sa deimiteze bine pachetul si dupa taiere sa mearga iarasi sa vada daca sa respectat taierea si lui cozmin brigadierul sa i se puna in vedere ca folosirea ilegala a ciocanului de marcat inseamna puscarie si sa puna gaj casa sau apartamentul iar daca nu are sa-si caute servici. CE ZICETI DE ASTA !FACETI SA AJUNGA LA HUJA!

  • Stimabile Johny, Nuca n-as fi inteles unde bati, dar ce ne facem in situatia in care cinstea si corectitudiea e peste tot si la toti inainte de a primi functia, dar lipseste cu desavarsire dupa ce vin la putere. Ce ne facem cu padurea care nu mai are parte de mult de administratori adevarati ? Nu putem decat sa-i uram sa creasca sanatos si incet, (ceea ce e un nonsens, desigur) ca sa nu intre prea curand drujbele in ea. Cat priveste administratorii actuali ai padurilor Cisnadiei, si eu le doresc sanatate si le urez un calduros la revedere :))

 6. Minoritate zice:

  Foarte trist daca nici ai nostrii nu ingrijesc ce este al nostru !.Cimpoca este din zona aici traieste aici respira.Daca astea maruntei fac vraiste in paduri ce sa mai spunem de ministrii ai mediului care dau ordine pentru defrisari in nestire.Enervanta este clica formata in jurul acestei asa zise afaceri care imparte si desparte dupa bunul plac proprietati ale cisnadienilor.Fac o groaza de manevre le incurca prin dos tocmai pentru a fi greu de dezvaluit daca cineva ar vrea sa stie sa inteleaga si sa se revolte daca este cazul! Iti este aproape imposibil tie ca cetatean sa poti apara un bun, o proprietate a orasului.Tu ca cetatean esti un nimeni ,un nimic si stau si ma uit de multe ori la geamurile primariei si imi imaginez ce marunt sunt eu in strada ! Ai impresia ca dupa geamurile acelea Ei sunt ocupati pana in gat de hartii de decizii pt bine orasului.Nici vorba,Ei sunt ocupati doar cu afacerile personale derivate din deciziile primariei.

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s