Pacte de neagresiune…din alea agresive! …evident turmentate!


Si pentru ca tot vorbesc de transparenta respectiv de lipsa de transparenta din administratia cisnadiana care o freaca la rece pe banii nostrii, am zis sa vin si sa dau din casa turmentatilor si sa va spun ce pacte de neagresiune am incheiat noi cu administratorii dar si cu clericii respectiv cu societatea civila…aia adormita, ignoranta si inexistenta!

Pactul de neagresiune cu clericii cisnadieni…

Aia 5 batmani care au grija de constiinta cisnadienilor cu „credinta dreapta” – care fie vorba intre noi, nici prea drepta nu e,  dar e foarte ingusta macar!

Pai o sa incep cu dezvaluirea clauzelor de neagresiune din pactul cu diavolul…pardon… Pactul cu Uca – acest vasnic reprezentant al “celui de sus”, pe teritoriul sudic al Cisnadiei! El fiind cunoscut aici pe blog si sub numele de HabaUca sau popa prostu’ !

Deci cum va ziceam, am facut un pact de neagresiune cu popa habaUca prin care el se obliga sa puna o vorba buna acolo la domnu’ vostru…cum cine-i domnu’ vostru al de sus?! …huja binenteles (doar nu exista vreun cisnadian cititor de blog turmentat care sa mai creada ca Uca are vreo legatura cu etica si morala crestina…hai sa fim seriosi!) deci Uca s-a obligat prin acest pact sa puna vorbe-n…unde  stie Uca mai bine,  anume in dosu’ lui huja,  cum ca Turmentatii sunt divini, iar noi am promis ca nu vom scrie nimic despre faptul ca Uca saracu’ se chinuie de 5 ani sa dea copy-paste la un doctorat. I-am promis ca nu vom spune nici ca e la doctorat din 2008. Doctoratul in Romania dureaza 3 ani, dar Uca „a preferat” sa amane sustinerea si sa plateasca fiecare an depasit, cu 5.000 RON penalizare!

Teoretic daca mai amana un an sustinerea o sa fie pus pe tusa. Noi promitem ca-l vom ajuta sa-si ia dracului doctoratul odata ca sa nu-i mai sticleasca ochii doar dupa bani (pentru penalizari de doctorat, rate la banca, etc ) chestii din astea lumesti, care-l fac sa uite de morala crestina!

Serios dottore Uca…hai ca-ti facem noi o diploma de doctorat la impimanta dupa modelul lui Ponta si o afisezi la intrarea in biserica …iar enoriasii nu se prind ca-i falsa…vorba aia ce enorias are curaj sa se puna cu alesu’ domnului?!…domnului huja binenteles , caci la el ma refeream – Ctitorul capelei de morti si in general al Cisnadiei prost-moderniste cu sens jiratoriu fara sens!

Dar sa-l lasam pe huja si sa ne intoarcem la Uca si diploma lui. Deci pentru diploma dai click aici  (e diploma 2 in 1 😉 ) , se printeaza in culori pe o foaie smechera, se completeaza numele si titlurile, pusa intr-o rama scumpa sa ia ochiul si ar trebui afisata undeva la nivelul solului, s-o vada tot enoriasul. Astia sunt atat de umili incat umbla numai cu capul plecat si doar daca e pusa pe jos, o pot vedea!

Uite de-aia nu-mi plac mie credinciosii, ca au defectul asta de coloana incovoiata si foarte moale fiind predispusi la milogeala, unde mai pui ca sunt si foarte usor de manipulat!

„Pai de ce nu-i manipulati voi?!” – ar intreba un bagator din asta de seama care mimeaza inteligenta!

Din pacate noi Turmentatii nu stim sa manipulam credinciosii…pentru ca nu putem sa ne prefacem ca suntem religiosi…Nu ne iese! Politrucii pot face asta si acum sunt bine-mersi prin primarii, prin parlament!

Noi inca lucram la asta dar nu putem scapa de presiunea constiintei! Ce sa-i faci…nu suntem perfecti….avem si noi defecte din astea de constiinta….care surprizaaaa, functioneaza chiar si daca nu faci matanii in fata unor tablouri pictate!

Caci vorba lui Jim Jefferies: ” Valorile crestinesti sunt o porcarie, si stiti de ce? Pentru ca a fost nevoie sa vi le scrie cineva. Nu ati putut trage singuri concluzia „Sa nu ucizi”! ” – Mda!

Urmatorul cleric pe lista pactului de neagresiune a fost popa ala rosu-n obraji de jos, (stop! lipseste o virgula …deci nu ala rosu in obrajii de jos… ci ala rosu-n obraji de la biserica de jos!!!) Sa nu carecumva sa credeti ca Turmentatul stie ce culoare au fesele lui Bârsan!

Cu el am facut urmatorul pact prin care el se obliga sa ne repare masinile gratis (ca cica la baza e mecanic,  specialist omu’, toata viata a reparat masini si doar la batranete si-a descoperit talentul de a fraierii oamenii folosindu-se si de religie).

In schimbul unei reparatii capitale la ciurul lui Ifrimescu, noi ne obligam sa trecem bianual pe la biserica si sa propagam printre enoriasi ideea ca popa e rosu-n obraz din cauza ca plesneste de sanatate! Si sa le scoatem din cap prostiile cum ca ar fi  din cauza vinului! Am batut palma cu popa…ne-a cam murdarit de vaselina, dar de Paste musai sa fim printre enoriasi sa ne facem treaba!

Si ca sa nu se simta discriminati ceilalti doi popi ortodosht’….am facut si cu ei pacte de neagresiune si anume cu Iacob am convenit  sa se roage pentru nemurirea sufletului nostru de turmentati agnostici, iar noi vom promova toate actele cultural artistice care au loc in parohia lui. Anexa la pact a fost promisiunea lui Iacob ca acele manifestari cultural-artistice realizate cu participarea copiilor enoriasilor, nu vor avea la baza doar o incercare de indoctrinare religioasa a celor mici!

Cu Brosacatean am convenit ca el sa fie un preot neutru fata de politichie! Iar atunci cand vrea sa faca ceva pentru enoriasi si pentru biserica, nu e musai sa se ploconeasca la primariosi facand unele concesii care nu-l onoreaza. Mult mai normal este sa ceara in scris si apoi sa incerce prin metode transparente, etice si morale, sa obtina ce i se cuvine lui si enoriasilor lui, iar noi ii vom oferi tot sprijinul mediatic necesar in momentul in care nu primeste pe cai oficiale ceea ce i se cuvine prin lege!

Al cincilea batman al clericilor trebuia sa fie unul de la pocaiti dar aia ne-au obligat sa ne botezam la ei mai intai si sa ne facem frati, dupa care ne-au impus sa nu mai bem, sa nu fumam, si alte cuvinte care incep cu fu… adica trebuia sa renuntam la toate chestiile astea care dau savoare vietii de Turmentat.

Bineeee, ei ne-au spus ca-i doar de ochii lumii si ca in particular avem voie sa facem ce vrem, dar sa nu ne vada ceilalti frati…dar si asa n-i s-a parut o ipocrizie fara margini si am renuntat sa facem pact cu mierosii frati ipoccriti!

Asa ca al „cincilea element” din cadrul clericilor cisnadieni, cu care am facut pact de neagresiune a fost popa de la sasi!

Cu el am convenit ca-i vom sprijini toate activitatile cultural artistice realizate de Biserica Evanghelica Cisnadie…(abia asteptam demararea anului cultural) …dar i-am pus o conditie cam ciudata, anume sa renunte la aspiratiile autonomiei maghiarilor! I-am zis clar si raspicat:

„Zoran, luati-va gandul de la Ardeal ca-i al nost’ …Istenem!”.

El a zambit si ne-a raspuns intr-o maghiara care …culmea… suna destul de bine, ca cica: ” Ich habe nichts damit zu tun”! – zice Zoran si noi am zis „Ja ja” si am batut palma!

Cu asta am incheiat pactele de neagresiune cu clericii si din poza de mai jos ne-am dat seama ca au inteles perfect ce inseamna acest pact:

The Sith Priests

Am purces mai departe la…

Pactul de neagresiune cu nimurugii din administratie!

Aici a fost mai greu pentru ca astia nu prea intelegeau despre ce-i vorba…noi le ziceam de pact iar ei ne intrebau mereu “mie ce-mi iese?”

Am inceput cu consilierii din asa zisa opozitie ca astia par mai intelegatori si au nevoie de sprijin, ca-s tare obositi!

Si pana la proba contrarie pot sa spun ca sunt bine intentionati dar din pacate au si o alta calitate…sau defect, care face ca bunele intentii sa fie doar niste vise personale care s-i le impartasesc doar intre ei, la o mica sueta, la bere!

Calitatea recte defectul despre care vorbesc ar fi … invizibilitatea!

Asa ca pactul de neagresiune nu-si prea are rostul….cum se pot agresa invizibilii intre ei?

Dar noi Turmentatii desi suntem nevazuti….ne facem simtita prezenta! Ia intrebati-l pe Krech daca ne simte?

…unde mai pui ca este alegerea noastra de a sta in umbra si nici nu suntem remunerati de la bujet pentru serviciile aduse urbei! La noi e hobby….la voi mai consilierilor e datorie care se bazeaza pe voturile de incredere pe care vi le-au dat vreo 7000 de cisnadieni, care sperau ca voi sunteti spuma societatii. Ca voi veti reprezenta cel mai bine interesele societatii civile! Zic!

Asa ca  pactul cu invizibilii consilieri este practic nul si neavenit, din lipsa de reactie!

Noi va cerem doar sa va faceti treaba!

Treaba asta nu consta doar in votul negativ dat pe proiectele hujienilor, care sunt sigur ca sunt in majoritate slabe si bazate pe interese private…dar va face pe voi sa pareti doar niste gigi-contra fara initiativa.

Incercati sa veniti cu propriile voastre proiecte, mediatizati-le, faceti-le publice iar noi va vom sprijinii cu tot ce tine de explicatii catre societatea civila a necesitatii proiectelor! Fiti transparenti dar nu fiti invizibili!

Cam asta ar fi pactul cu invizibilii consilieri ai asa zisei opozitii hujiene.

Pactul de neagresiune cu consilerii hujieni.

Despre pactul cu hujienii nu prea putem sa spunem nimic pentru ca astia sunt tare secretosi – defect profesional (daca putem spune ca COnsilier este o profesie – pentru unii se pare ca da)

Astia cand au auzit de pact de neagresiune cu blogul Turmentat parca i-a lovit strechea….ma rog astia-s loviti de streche by default…noi doar ce am activat strechea in ei!

I-am luat individual si le-am facut oferta, s-au bucurat nespus si au inceput sa emita pretentii fara sa se gandeasca la faptul ca va trebui sa ofere ceva in schimb.

Cica imi zice unul :

Consilierul hujian:  – stii CT eu vreau…de fapt nici nu-i pentru mine ,dar am un fin care s-ar incadra la voi acolo la Turmentati…n-are BAC-ul luat dar stie sa scrie cu ţ , ş , ă …

CT:  – bine mah, trimite-mi un Curriculum Vitae si vedem ce facem cu el.

Consilerul hujian:  – sa fie diesel sau benzinar?… dar stai linistit ca nu-i problema, vorbesc cu tati si se rezolva …daca e jeep, il bagam pe achizitii la agricol…

N-am mai stat sa-i explic ca CV-ul nu-i marca de masina si nici ca Turmentatii nu scriu cu diacritice… pentru simplul motiv ca… n-ai cu cine!

Cam asa au fost toate pretentiile consilierilor hujieni si cand le-am zis ce vrem noi la schimb…s-au schimbat la fatza si ne-au dat raspunsul la unison “ trebuie sa-l intrebam pe George sa vedem daca e pe ordinea de zi si daca este prioritar pentru cisnadieni ca raul Argintului sa devina curat …si de unde plm sa aducem lebede?!”

Acum nu vreau sa spun ca astia nu gandesc singuri sau ca au un bug in gandire, dar nici nu si-au ales bine creierul ala comun care sa gandeasca in locul lor! Intr-un fel ii respect ca sunt unitari …toti in unu, cand vine vorba de facut ceva pentru societatea civila, adica nimic…dar nu inteleg de ce sunt…  fiecare pentru el si familia lui…atunci cand e de luat ceva de la contribuabili!

Pactul cu Huja… – ACCES DENIED…..re-type password…

Pactul cu Krech…– ACCES DENIED….Plecat in Jerma – revin imediat!….

Pactul cu Vintila…– ACCES DENIED…VIRUS ALERT!!!

Asa ca vom trece mai departe la:

Pactul cu societatea civila…Pactul cu ai nostrii ca brazii… cu mucii pe chept !

Probabil o sa intrebati de ce este nevoie de pact de neagresiune intre societatea civila si blogul Cisnadianu’ Turmentat?

Este indreptatita aceasta intrebare atata timp cat pe blog s-a tot vehiculat ideea ca ar fi vocea societatii civile cisnadiene …aia inca vie si neadormita!

Dar dupa cum se vede societatea civila este formata din indivizi, departe de a fi individualitati!

Anume cisnadienii de rand – aia cinstiti – platitori de taxe si impozite neinregimentati politic ci doar pacaliti odata la 4 ani  sa voteze cu stanga sau cu dreapta…de mana vorbesc pentru ca am observat ca din punct de vedere al doctinei politice stanga sau dreapta nu mai conteaza pentru profitorii de ocazie mascati in politicieni…ceea ce conteaza pentru ei este doar ramanerea in apropierea mierii formata din bani publici!

Deci ziceam ca societatea civila este formata din indivizi, extrem de divizati si de aceea foarte slabi si lipsiti de importanta.

Ei nu reprezinta absolut nicio presiune pentru alesul-culesul, fie el primar sau consilier.

Si cand zic presiune ma refer doar la un simplu  „frate fa-ti  treaba pentru care ai primit votul sau te zbor de nu te vezi si pun pe altul in loc”.

Legea electorala nu ne da dreptul asta si ne forteaza sa tinem un imbecil, timp de 4 ani intr-o functie publica, timp in care asta fura de rupe …cu acte in regula ca-i acoperit de toata functionarimea pe care el o comanda!

Dar exista si alte parghii de a pune presiune pe politruci sa-si faca treaba, dar asta presupune o societate civila prezenta si interesata!

Societatea civila cisnadiana nu exista si daca exista ceva, aceasta e impartita in foarte multe categorii care trebuie reunite sub una singura care sa fie vie, interesata de banul public, inteligenta, culta si incoruptibila!

Asta nu se poate scoate peste noapte din palaria mea de Turmentat…ea trebuie identificata mai intai, apoi adunata la o masa……..exista un plan foarte fain pe Agenda Cisnadianului deci nu-mi mai bat eu capul cu asta!

Dar hai sa va spun cum a fost cu pactul de neagresiune…

…sau mai bine nu…. ca-i deja prea mult scris si i-am pierdut pe unii pe parcurs…mai bine va arat rezultatul acestor pacte de neagresiune: Totul a inceput intr-un birou din primarie…

Sa fiti cu minti….ca daca nu reusim nici asa….o luam de la capat….suntem pe Duracell!

Duracell_Bunny__Sprinter

3 gânduri despre „Pacte de neagresiune…din alea agresive! …evident turmentate!

 1. Despre clerici pot spune, ca multi s-au abatut din drumul corect. Papa isi da demisia pe motive de sanatate, ceva anormal daca ne gandim, ca la crestini, credinta se bazeaza pe minunile si vindecarile facute de Iisus.
  La ortodoxi, in perioada comunista, cadrele comunisto-securiste s-au infiltrat in biserica si s-au facut „preoti”, dupa ce unii dintere ei au fost tortionari in inchisoriile comuniste.
  Exista o mare pata in institutia bisericii otodoxe.
  Se poate sterge? Da, renuntand la legatura cu trecutul comunist.
  Toti politicenii de azi din diferite partide, care au fost membrii PCR, sunt in continoare membrii PCR, desi ei cred ca fac parte din alte partide. Cati dintre ei si-au dat demisia din PCR, in scris cu semnatura?
  In concluzie, pentru orice pact, trebuie… dar trebuie verificat, daca exista legaturi ombilicale, cu trecutul comunist. 🙂

  1. Aici pe blog am primit multe si pestrite intrebari, la unele am avut raspunsuri, la altele am ramas blocati iar pentru alte intrebari am inventat pur si simplu raspunsurile, care s-au comfirmat mai apoi. :)) – Tipic turmetatului zic. Turmentatul a actionat uneori si dupa principiul : Orice intrebare complicata, isi gaseste un raspuns simplu, pe intelesul tuturor …dar gresit :))
   Intrebarea ta face parte din categoria celor cu raspuns sugerat sau altfel spus, o intrebare ,,mai retorica” nu puteai sa pui. Normal ca sunt deja facute cartile si daca n-au apucat inca sa le faca, o vor face cand va veni sezonul.
   Deeeci, sa ne gandim putin. Huja e primar carturar, pardon… cartofor. Deci din pachetul de carti vor iesi doar popi, dame, juveti si asi, pardon… arsi. Avand in vedere ca pui intrebarea asta acum, eu cred ca te afli in categoria arsilor deja. Nu stiu care e pretul sa treci la categoria dame, dar o sa ma interesez si o sa te anunt. O sa vorbesc cu Hansi, sper sa aiba timp de mine ca deocamdata e ocupat cu puscatul cainilor comunitari de pe geamul casei. Nu vreau sa-l daranjez ca poate l-a antrenat Jula si-mi ciuruieste palaria :))

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s