Land of choice

Mai transparent ca zidu’ !


Nu stiu daca va amintiti postarea din 28 Martie in care scriam o scrisoare deschisa viceprimarului Krech, aveti aici postarea aceea, la care Krech a si comentat respingand propunerea pe care i-o faceam atunci.

Am ales sa-i scriem lui gandindu-ne ca cei 8 ani in functia de primar si cei 3 ani de student eminent al facultatii private, in domeniul administrativ ar putea sa-l cizeleze putin si sa-l aduca de la nivelul de „Hans im Glueck” care a castigat niste alegeri locale pe fondul imaginii bune a FDGR-ului creata de Iohannis, la nivelul de cisnadian cu experienta in administratie.

Am gresit in acea scrisoare deschisa, legandu-ne speranta de el! Omu’ chiar nu vrea sau nu mai poate, sa evolueze!

Noi ne-am gandit sa-i acordam sansa, macar acum in ultimul moment sa faca ceva bun pentru oras, in ideea ca orasul a facut destule pentru el! Dar ne-a refuzat aproape elegant in acel comentariu usor ironic. Ii multumim pentru acel feedback! (Ulterior a revenit cu alte comentarii in „dulcele stil krech” la postarile despre Heltauer Tage – si-a primit acolo raspunsurile deci nu mai detaliem aici).

In aceasi idee am mers mai departe incercand sa facem aceeasi oferta unor consilieri locali! Sa fortam putin transparenta acestui zid creat intre societatea civila si alesii-culesi! Sa facem zidul acesta macar translucid, daca nu putem obtine transparenta si comunicare!

Mai Transparent ca zidu

Printr-o pura intamplare, am primit un mail trimis in masa unde apareau adresele de mail a 11 dintre consilierii locali acum in functie. (11 din 17 ….adica e un procent peste 50% al consilierilor care folosesc mail-ul ca forma de comunicare – am zis sa profitam de asta)

Am hotarat sa le scriem un mail (pe care o sa-l redau mai jos pentru ca tot vorbeam de transparenta)

Am scris in speranta ca astia vor fi mai receptivi, decat Krech, la dialog cu o nisa a societatii civile si anume cu noi astia care scriem si citim acest blog! Nu suntem multi, dar vreau sa cred ca suntem de calitate!

Ei bine aveti mai jos mail-ul care l-am transmis acelor 11 consilieri:

From: Cisnadianu Turmentat <cisnadianuturmentat@yahoo.com>
Subject: Dragii mei consilieri locali.
To: „cioranumanuela@yahoo.com” <cioranumanuela@yahoo.com>, „dan.filip@eon-romania.ro” <dan.filip@eon-romania.ro>, „floreagabriel66@yahoo.com” <floreagabriel66@yahoo.com>, „pricav@yahoo.com” <pricav@yahoo.com>, „rogoslucian@yahoo.com” <rogoslucian@yahoo.com>, „gheorghe.sorici@sobis.ro” <gheorghe.sorici@sobis.ro>, „aurora.stoica@yahoo.com” <aurora.stoica@yahoo.com>, „ungureanugabriela1963@yahoo.com” <ungureanugabriela1963@yahoo.com>, „vecerzan_marius@yahoo.com” <vecerzan_marius@yahoo.com>, „cornelvintila@yahoo.com” <cornelvintila@yahoo.com>, „flori.moldovan@brandl.ro” <flori.moldovan@brandl.ro>
Date: Monday, May 13, 2013, 18:36 PM

Stimabililor, dati-mi voie!

Doar cateva cuvinte o sa va scriu ca sa nu va obosesc mintea voastra luminata mult prea ‘ndelung ocupata cu treburile administrative ale orasului nostru…si al vostru…sau doar al vostru…in fine…
Deci cum spuneam,
Stimabilii mei consilieri locali, dragi si scumpi …mai mult scumpi si nefolositori as zice daca as fi rau, dar nu sunt… asa ca va spun doar ca sunteti niste draguti…haiosi pe alocuri!
Am ales la intamplare 11 dintre voi…da Gigi…te-ai prins, nu a fost la intamplare, sunteti doar aia care au auzit de casuta de mail.
M-am gandit ca daca tot nu prea folositi la nimic in acel consiliu local (e parerea mea si a altora care observam lucrurile cretine care se intampla in oras cu girul vostru), ei bine eu va dezvinovatesc prin aceasta afirmatie ca sunteti un fel de patrunjel in zupa lui huja…adica nu-l ajutati cu nimic dar nici nu-l incurcati prea mult…pe unii dintre voi va inteleg…aveti de castigat din pantomima asta de consilier local fara personalitate si coloana vertebrala, dar pe voi ceilalti chiar nu va pot pricepe! Ori sunteti muuuult superiori posibilitatii mele logice de a pricepe fiinta umana, ori sunteti niste ilustrii anonimi care vreti si voi sa va rotunjiti pe alocuri venitul, cu o indemnizatie de sedinta in care sa nu deranjati pe nimeni – ei bine asta e vulgar, dar oarecum de inteles la gradul de mentalitate invechita la care au ramas unii dintre noi (voi)!
Fac un apel la voi astia 11…probabil doar vreo 9 vor pricepe…dar tot se poate construi ceva!
Mai oameni buni, lasand pamfletul la o parte, voi nu trebuie sa va comportati asa cum scriu eu pe blog…eu scriu lucrurile alea pentru a vedea cum e rau si sa va indreptati, nicidecum sa incercati sa deveniti exact cum va caracterizez eu! Pornind de la acest aspect, va propun un pact intre noi societatea civila constienta de idiocratia instalata in administratia publica locala si voi consilierii, pact menit sa ridice putin nivelul in care se administreaza acest oras respectiv bugetul acestui oras la care contribuim cu totii! zic!
In masura in care o sa primesc un feedback de la voi (se accepta si injuraturi incropite bine amestecate cu sarcasm, respectiv ironii, excluse sunt cele de genul „bine ca esti tu destept” – e prea simpla si prea des uzitata) 🙂 deci in masura in care reusiti sa treceti peste orgoliu si sa-mi dati un feedback la acest mail, poate reusim sa facem un dialog constructiv in care eu va spun ce ne doare pe noi iar voi imi spuneti de ce nu se pot rezolva aceste dureri…apoi impreuna incercam sa rezolvam aceste dureri care nu sunt de ieri si nici de alaltaieri…ele sunt de vreo 23 de ani si au devenit cronice pentru ca nimeni nu se ocupa de ele! Haideti sa fiti voi primii care incercati sa rezolvati unele probleme care sa va faca sa meritati ulterior un titlu de „cetatean de onoare” al Cisnadiei! Stiu, nu tine de foame dar sunt lucruri mai importante decat matzu’ gros care raman in mentalul colectiv si poate in istoria Cisnadiei! Sau poate va apucati de-un sport pentru ca se pare ca in mandatul asta avem parte de cisnadieni de onoare sportivi!
Toate cele bune va doresc!
PS: Cum bai sa-l faceti pe Broasca – Cetatean de onoare?! Banuiesc ca-i o alta gluma cretinoida ca cea din categoria cu huja pictat pe capela! . Melzer?! In calitate de ce?! De fost vice comunist sau in calitate de profesor de sport?! Cred ca familia Goia au fost si mai sunt. mult mai performanti la nivel de activitate sportiva si nici nu cred ca au avut functii politice in vremea lui Ceasca! zic! Cotora zic ca merita….:) el a stat un an pe banca la Dinamo si a facut parte din jucaria de stors bani de la buget a lui huja timp de 4 ani….cu marea performanta de a fi aproape de promovarea in divizia TZ – la buza au fost! Asta da cetatean de onoare, mai indreptatit decat Karin si decat Bunea! 🙂 Iar acum dintr-o data vreti voi sa faceti din oras de textilisti un oras de sportivi mediocrii! E jalnic spre patetic…si daca n-ar exista sarcasmul si ironia …multi si-ar lua campii si s-ar dezice de locurile natale! Sunt anumite cercuri in care daca recunosti ca esti din Cisnadie …pleci din start cu un handicap esti deja categorisit ca fiind predispus la mediocritate!
 Ei bine cam asa se vad cretinatatile administratiei din pozitia de chibitz de pe margine! Si se vad mult mai bine decat de-acolo de jos de la nivelul vostru!
Sa fiti cu minti!
Cu stima dar fara pic de respect (respectul se castiga)
Cisnadianu’ Turmentat

Ok acesta a fost mail-ul transmis in data de 13.05.2013 catre acele adrese de mail care se vad la inceput! Am zis sa le scriem pe privat ca nu cumva acestia sa aiba trac de scena deschisa, cunoscand reticenta la transparenta a unor consilieri supusi unor interese!

Am asteptat feedback timp de 3 saptamani pentru ca am zis ca unii probabil isi verifica casuta de mail, doar lunar inainte de sedinta de consiliu…Iata ca au trecut cele 3 saptamani…a fost si sedinta de consiliu …si nimic….

Intre timp au fost si zilele Cisnadiei si am aflat ca aia cu cetatenii de oroare nu a fost gluma sau zvon…..chiar s-a pus in practica! Urmeaza probabil  moaca lui huja pe capela care e comparabila cu Broasca, Melzer si Cotora – cetateni de onoare ai cisnadiei alaturi de Karin Guendisch si de Bunea….deci nu mai e nicio mare smecherie sa-i pui moaca lui huja langa sfantul Gheorghe pe capela….cam aceasi batjocura, aceasi amestecare a non-valorii cu valorile adevarate, crezand ca nu se observa! Ba se observa mai bine….sare in ochi, mai imbecilutzi draguti micutzi!

Bun dar sa ne untoarcem la mail…am specificat acolo ca raspunsul poate fi si sub forma de injuraturi, ironii sau ce le trece prin cap!

Ei bine se pare ca astora nu le trece nimic prin cap…absolut nimic!

Am primit doar doua raspunsuri la cest mail dar si alea nu au nicio legatura cu propunerea. Unul ne-a felicitat pentru activitatea depusa iar altul ne-a trimis programul artistic al Zilelor Cisnadiei varianta in romaneste a primariei! Le multumim pentru asta, dar voiam altceva din partea lor!

Aici ajung la titlul postarii si specific ca uneori zidu’ este mai transparent si mai comunicativ decat acest consiliu local, care  are impresia ca voi cetatenii care ati votat,  sunteti doar niste unelte prin care ei au dobandit un anumit statut social respectiv o anumita putere politica de a decide in numele lor si al apropiatilor lor! Nicidecum in numele cisnadienilor respectiv in folosul lor!

Ei au impresia sau le-a fost indusa ideea ca ei sunt acolo ca sa tina in secret toate ispravile hujiene pe bani publici!

Gresit domnilor si doamnelor (uite ca am reusit sa va domnesc… desi nu meritati).

Acolo trebuie sa ajunga elita cisnadiana iar voi numai elita nu sunteti!

Imi cerea cineva deunazi sa facem o lista cu persoanele, pe care ii consideram noi Turmentatii ca ar constitui elita cisnadiana… E o cerere interesanta si am promis ca o vom face!

Dar despre acea lista poate intr-o postare viitoare! Lista este in lucru si trebuie cerut acordul acelor oameni ca sa apara pe o lista facuta de Cisnadianu’ Turmentat! Stim bine ca in conditiile de fata cand incompetenta si cretinatatea sunt la grad de conducere, aparitia unei astfel de liste ar genera o furie oarba si razbunatoare a hujienilor pe niste oameni nevinovati care apar pe o lista! …o vom denumi generic „Lista lui CT” si va contine numele unor cisnadieni care dupa parerea noastra ar forma cumva…elita cisnadiana la momentul acesta! Deja stiu multi care tremura si se roaga sa nu fie pe aceasta lista, dar sunt si multi care stiu ca vor fi pe lista dar spera ca lista sa nu fie facuta publica (din motivele enumerate mai sus). E adevarat si faptul ca venind din partea Cisnadianului Turmentat…te incurca mai mult decat sa te-ajute…de aceea trebuie cantarita bine iar oamenii care o sa apara acolo sa fie fara niciun cusur!

Dar sa revenim mail-ul nostru catre consilierii locali astia alesi-culesi!

Ei bine dragilor voi sunteti acolo pentru alt scop iar datoria noastra este sa va reamintim acest lucru si demersul nostru de a comunica cu voi despre problemele orasului respectiv despre parerea noastra asupra ineptiilor voastre, merita un feedback, macar cat a lui Krech care a gasit un leitmotiv sentimental ca cica:  „da cu familia mea ce-ati avut?!”

Puteati fura modelul si sa spuneti si voi ceva de genul: „da cu familia mea hujiana ce aveti? vreti sa ne lasati flamanzi?” si poate am fi inteles si v-am fi vandut un pont cum poti sa fi persoana publica, sa faci si apoi sa ai tot ceea ce iti trebuie ca sa fi fericit, fara sa faci concesii, fara sa te murdaresti, fara sa pupi funduri care nu merita pupate fiind mult inferioare tie, fara sa renunti la etica si la morala si fara sa te scufunzi in mediocritate…ca mediocritatea nu-i stare normala chiar daca majoritatea se balaceste acolo! Si in cele din urma sa meriti cu adevarat un titlu din acela onorific de „cetaten de onoare al orasului” care altfel se traduce doar intr-o plata postelectorala care iti reduce cu 50% taxele si impozitele la buget respectiv iti da intrare gratis la evenimentele organizate de primarie….ciolhane gen 8 Martie la Simba, mese gratis in cort la zilele cisnadiei si alte chestii… cultural – artistice binenteles! Ce ieftini sunt unii cisnadieni…mai ieftini ca pe centura!

Dar voi ati ales varianta porcului in papusoi care tace si face…macar de-ar face ceva bun….dar din pacate doar se caca pe contribuabilu’ care l-a votat!

Dar si contribuabilu’ a votat doar ca sa nu iasa celalalt care era preferatul vecinului! Asta-i din pacate mentalitatea cisnadianului, e priceless faptul ca vecinul „se zbatea” in chinuri la alegeri, ca nu a iesit ala pe care a pariat el si a iesit ala pe care a pariat vecinul, desi amandoi vecini stiau ca niciunul din candidati nu-i mai bun si sunt la fel de hoti si la fel de cretini!

Eu mai astept si acum feedback-ul acelor consilieri chiar daca sunt constient ca acum dupa postarea asta nu va mai raspunde niciunul, si daca avea intentia!

In concluzie, lipsa de feedback  nu o pot specula decat in felul urmator:

-ori sunteti deosebit de idioti si considerati ca bagand capul in nispip si ignorand aceasta propunere mai exista o sansa sa va creada unii ca sunteti inteligenti ….pe sistemul „daca taci poti fi ori foarte destept ori foarte prost…daca vorbesti(scrii) inlaturi orice dubiu”

– ori sunteti foarte speriati de acest personaj fictiv numit Cisnadianu’ Turmentat si nu atat de acest personaj cat sunteti speriati de a va pierde privilegiile de hujieni daca se afla ca ati comunicat cu acest personaj.

– ori mizati pe faptul ca putini citesc, pe cand si mai putini pricep ceea ce incearca sa faca  Cisandianu’ Turmentat cu acest blog!

Daca e ultima varianta, va pot da dreptate dar va pot confirma ca lucrurile s-au mai schimbat in ultimii doi ani si daca-si pastreaza trend-ul…..va veni vremea cand o sa cereti sa se scrie ceva de voi…chiar si de rau!

Sa fiti cu minti, dragii mei consilieri…stiu ca va e greu…dar merita!

Ma aude cineva acolo dincolo de zid
Reclame
Standard

3 gânduri despre „Mai transparent ca zidu’ !

  1. alzara zice:

    Revin cu o idee care ar putea avea sanse de promovare legislativa : delimitarea circumscriptiilor electorale locale si alegeri locale uninominale. Locuitorii ar avea reprezentantul personal si direct in CL. Partidele s’ armaturiza fiond nevoite sa propuna candidati apreciati de vecini, nu votaci obedienti.Acum democratia locala =zero, iar descentralizarea e…feudalism. Pe tine cine te reprezinta in CL? . Vechiul model sasesc al vecinatatilor e un exemplu reusit izvorat din nevoi.

  2. Minoritate zice:

    Nu ma asteptam sa-ti raspunda.Nu stiu cum se face ca acesti consilieri nu imi „inseala asteptarile” deloc.Desi mi-ar prinde bine niste minuni.Nu numai mie ci si altora !

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s