Mare meci mare in sedinta de consiliu local Cisnadie! Partea I


Daca ieri va indrumam spre a intra in politica, astazi dupa ce cititi aceasta postare, nu stiu cati vor mai avea curajul sa o faca!

Va sfatuiesc ca ceea ce cititi in continuare sa o puneti sub semnul pamfletului sau al beletristicii SF si sa va ganditi ca orice asemenare cu personaje reale este pur intamplatoare…altfel riscati sa aveti un soc emotional!

Deci, cum am prognozat eu, a fost ieri sedinta de consiliu…cu o saptamana in avans!

Am gresit cand am spus ca se va tine in avans pentru rectificarea bugetara (a se citi ca Who Ja mai vrea bani pentru santierele din centru si sala de sport).

Altul a fost motivul pentru care s-a facut sedinta ieri si nu saptamana viitoare!

Evident ca e vorba despre un  smen hujian care nu mai suferea amanare!

Pentru ca sa intelegeti smenul ar trebui sa va amintesc de alta smenuiala, aia cu terenurile primariei din Cisnadioara de pe strada Verzariei!

Ei bine acele 2 terenuri concesionate avocatului Uca, pe care acesta si-a construit doua case, dupa care a venit omul la primarie si a zis ca vrea sa cumpere terenurile (evident ca acesta a fost planul de la inceput dar pretul de vanzare era prea mare la momentul concesionarii si omul a asteptat). V-am povestit atunci cum s-a introdus vanzarea in Consiliul local la un pret derizoriu ….a fost respinsa la momentul acela ca n-a avut huja majoritate in consiliu(Iordache cu Krech o ardeau la pescuit in Delta si li se rupea lor de terenurile lui Uca si de comisionul lui huja…probabil ca ei nu erau prinsi la imparteala!).

Evident ca huja a revenit cu proxima ocazie asupra proiectului si a trecut pana la urma! Uca fericit ca si-a luat terenurile pe bani putini, huja si el fericit pentru ca a incasat probabil un comision gras. Ceilalti fericiti ca au intrat ceva bani la buget pe principiul „nimica-i bun?!”

Ei bine, Uca asta e avocat, voi nu-l stiti…. dar il stiti pe hapasanu’ de nepotu-su….care cica-i popa la noi in sat si mare patron de „magazin de morti” pe centrul hujian…ei bine au acelasi narav si anume sunt hapsani!

Ei bine lui Uca – avocatu’ – nu i-au ajuns cele doua terenuri de pe Verzariei…cica el mai vrea unul! Il contacteaza pe „propretaru’ ” terenurilor ce apartin Cisnadiei, anume pe master Who Ja si ii spune:

– frate Who Ja, eu mai vreau un teren, fra!!! Tot prin zona!

– avocateee’ sa moara familia mea, tz-as da’ bucuros ca stiu ca platesti bine, dar nu mai am!

– camatatareeee’ iti zic eu ca ai, doar ca-i mai complicat si trebuie facut un smen!

– pai vai de mine mai avocateee, sunt specialist la smene!

– se zice smenuri, idiotule!

– ok, smenuri…uat evar!

– lasa mah romgleza si fii atent la mine cum facem: primaria cisnadie…adica tu, mai ai un teren acolo pe Verzariei…e gard in gard cu mine, dar e concesionat unui anume Vanga – fost politai- un fraier. Ei bine tu cauti ceva hiba in contractul de concesiune si il iei lui Vanga si mi-lvinzi mie tota asa cu vrajeli prin Consiliul local care-i tot al tau, si tot asa la bani putini, ca vorba aia, iei si tu ceva! Simplu! Stii ca eu platesc toate serviciile astea!

– facem avocateee, ca numa’ bine…. vine Craciunul si nu-mi strica si mie niste marunti, de cadouri pentru famelia mea…mare!

Ei bine poate ca nu a decurs tocmai asa elevat dialogul, dar in mare cam asta a fost abordarea!

Zis si facut, pac pac pune huja aghiotantii (Rusu banuiesc ca e cel mai la indemana la astfel de cacaturi) verificare contract concesiune Vanga…hopa…hiba…n-a construit omu’ in termenul prevazut pe contract…gata l-au prins !

Se pare ca si Vanga asta nu-i vreun contribuabil din asta simplu – victima sigura si se pare ca a ramas cu ceva relatii de pe vremea cand era politai…aude de ce i se pregateste si este sfatuit sa faca repede o cerere catre primarie de prelungire a datei limita de incepere a constructiei…depune si ceva proiect de constructie, pentru aprobare….incercand sa le strice apele!

Secretaru’ Rusu fiind desemnat de Who Ja sa-l incurce cu orice pret pe acest Vanga, incepe sa-i ceara lui Vanga tot felul de acte si certificate pentru a-i putea inregistra cererea!

Intre timp Who Ja pe partea celalata se grabeste sa organizeze sedinta de consiliu si sa treaca urgent proiectul de retragere a concesiunii de la Vanga si vanzare catre Uca!

Si uite d-aia a fost sedinta de consiliu cu o saptamana inainte de termen…adica ieri!

Dar asta este doar intriga …stati sa vedeti desfasurarea de forte si deznodamantul…..e apoteotic si neasteptat!

In mod normal era doar o chestie de rutina in care stim ca Who Ja trece lejer hotarari, in sedinta de consiliu ca pe banda rulanta!

Astia din opozitie se zbat in chinuri ca nu pot face nimic in fata majoritatii de 9 papusi hujiene ce voteaza la comanda, ei in asa zisa opozitie fiind doar 8!

Ceea ce urmeaza e de rasul plansul…dar revin imediat…ca mai trebuie sa cumpar ceva de acest Black Friday! Stati pe-aproape ca revin cu finalul! E genial!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s