Land of choice

CT – Strict secret!


Pentru ca sunt unele lucruri pe care putini cisnadieni le stiu, care desi ar trebui sa le stie cat mai multi dintre voi si asta pentru simplul motiv ca sunteti „actorii principali” ai acestui oras, respectiv „sponsorii” oficiali ai bugetului local in care traiti, fie va sunt ascunse, fie nu va sunt explicate pe inteles, fie va sunt prezentate suntat, astfel incat sunt usor de ignorat!

Recunosc ca de multe ori nici Turmentatul nu poate sa le prezinte foarte transparent si pe intelesul tuturor, dar trebuie sa intelegeti ca unele aspecte legate de administratie vs. cisnadieni nu pot fi oferite mura-n gura!!!

Astea fiind zise ii rog pe cei care au ochi si neuroni indeajuns incat sa faca conexiuni logice sa citeasca in continuare! Si doar dupa ce pun cap la cap toate informatiile primite de-a lungul timpului de pe blog, sa emita rationamente si sa actioneze in consecinta. Ma adresez in special consilierilor locali dar si cisnadienilor care au votat acei consilieri sa-i reprezinte!

Va tot spuneam in postarile trecute despre „privatizarea” Curtii Comunale, hai sa-i spunem Gospodarire Oraseneasca, sa sune a 2014! Practic nu e o privatizare propriu-zisa ci este mai degraba o „smecherie” care ajuta pe cineva si incurca pe altii!

Practic se incearca desprinderea acestui serviciu local subordonat primariei in entitate separata,  ca societate comerciala, dar tot subordonata primariei printr-un consiliu de administratie, controlat tot de primar! Un fel de Prescom care sa poata emite facturi contra serviciilor prestate atat catre persoane private – cetateni cat si persoanelor juridice, adica firme si chiar primarie.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, el trebuie sa fie votat de consiliul local si e nevoie de 2/3 din voturi „pentru”! Ca sa intelegeti, va spun ca e de-ajuns ca 6 consilieri sa fie impotriva acestui proiect si el nu va trece! Dar cum stim din celelalte sedinte de consiliu respectiv alte proiecte halucinante, acesti consilieri habarnau ce voteaza si o fac functie de interesul propriu. Dar si interesul propriu este de obicei unul minor de genul „voteaza-mi mah proiectul ca-ti mai dau ceva pe langa indemnizatia de sedinta, sau hai mah ca il rezolv pe varu-tau cu acel teren, sau las’ ca stiu eu ca nu-i in regula cu proiectul tau de casa, sau baga-l pe fiu-meu in echipa de fotbal”. E-adevarat ca tot coruptie se numeste dar e o coruptie din asta de cea mai joasa speta, adica mai jos de-atat este doar o chestie din asta de santier „voteaza mah proiectul asta, ca-ti dau o sticla de rachiu”! Si tare m-as mira sa nu existe si asa ceva in acest consiliu comunal!

Bun, la chestiunile astea nu avem ce face de aici de pe blog, e clar! Tot ce putem noi face este ca in cazul in care acesti consilieri voteaza pro sau contra anumitor proiecte sa o faca in cunostinta de cauza si nu doar in urma prezentarii in varianta „demo” a proiectului, care intodeauna suna bine!

Haideti sa vedem in cazul acestei privatizari a Gospodariei Orasenesti care sunt avantajele si dezavantajele si ce nu se spune!

La suprafata suna destul de OK, va fi o societate de utilitati publice care poate emite facturi deci se va aplica un TVA care poate fi recuperat.

Va fi o societate care va merge pentru ca cel mai mare client va fi practic primaria care e un „client” solvabil, are mereu bani (daca isi platesc cisnadienii taxele si impozitele..si ei le platesc ca-s cuminti!). Nu se vor mai putea face speculatii ca o anumita firma este abonata la bani publici si e normal sa se faca aceste lucrari cu Gospodarirea asta Oraseneasca care probabil o sa practice preturi competitive la o calitate ridicata (sincer ma indoiesc de asta)! Si sunt mult mai multe chichite ce tin de contabilitate si finante care fac sa sune bine aceasta „smecherie” cu privatizarea. Dar hai sa vedem ce nu se spune si cum se leaga aceasta privatizare de investitiile fara cap si coada din ultima perioada de la sala de sport, teren fotbal, patinoar.

Noi am tot atras atentia ca se cheltuie niste foarte multi bani de la buget pe lucruri inoportune si care nu necesitau o urgenta, in detrimentul altor investitii de maxima urgenta!

Multor cisnadieni nu li se pare nici acum ciudata sifonarea asta de milioane de euro pe o sala de sport (si cu extensii acum) si tot ce se vrea in acel complex sportiv din zona parcul Magura. Atentie! sala a fost construita pe vremea cand prim-ministru era Nastase, prin acel programul de sifonat bani! Sa zicem ca la Cisnadie a fost buna pentru ca a scos niste bani… Orlea, iar unii cisnadieni (mai mult sibieni) au putut juca un fotbal in sala…contracost!…si tenis de masa….tot contracost….de genul: ,,dau un vot pentru un set”  Dar asa cum stim, huja e mereu singurul care nu plateste, ci doar incaseaza. Dar probabil ca salariul era mic si nu-si permitea. Acum ii va mai creste putin salariul lui huja pentru ca  Ponta aproape dubleaza salariul unor primari si sper ca o sa plateasca…si sper sa-i dea si-un picior in nas lui Orlea daca nu-i da bilet…desi „orb la orb nu scoate ochii”!

Bun dar sa ne intoarcem la investitiile facute aproape cu disperare si binenteles prezentate drept … o facem pentru cisnadieni! Oare?!

Exista o lege, cea a raspunderii fiscale care reglementeaza aceste investitii haotice cu bani publici, practic nu iti da voie sa faci investesti in obiective care nu prezinta potential sa-si scoata banii intr-un anumit termen, respectiv sa fie neaparat necesare! Acea lege spune ca termenul de amortizare a investitiei la sume peste 100.000 de EUR trebuie sa fie egala cu termenul de garantie al lucrarii. Pe intelesul tuturor dam si un exemplu:  patinoarul care a costat 300.000 EUR si ar un termen de garantie al lucrarii…10 ani sa zicem…ar trebui sa scoata cam 30.000 EUR/ an sa se incadreze in aceasta lege! E evident ca fiind sezonier 2-3 luni/an nu va scoate atat si e posibil ca la un moment dat Curtea de Conturi sa verifice oportunitatea investitiei si pe langa faptul ca o sa descopere ca suma de pe acte nu se regaseste in teren, se va observa ca a fost mai mult o sifonare a banului public, decat o investitie „pentru cisnadieni”!

Cum este clar ca lumina zilei ca investitiile hujiene de la baza sportiva nu au capacitatea sa se amortizeze inainte de iesirea din garantia data de constructor, poate veni oricand o institutie de control fiscal sa-l ia la bani marunti pe ordonatorul de credite, huja in cazul acesta. asta se poate intampla atata timp cat baza sportiva se afla in administrarea primariei. dar daca consiliul local da spre administrare investitiile neperformante unei societati care isi asuma  toate pierderile, inclusiv costurile de amortizare , cum ar fi viitoarea Gospodarie Oraseneasca, atunci primarul iese din schema si scapa basma curata din gunoiul asta.

Ei bine ca sa se evite acest lucru…se va privatiza Gospodarirea Oraseneasca si se va trece patinoarul si toata baza sportiva in administrarea acestei societati! Atunci cand vine Curtea de Conturi sa verifice investitia si cum e cu amortizarea…..functioneaza deja alte legi iar scuza primariei va fi….putea sa scoata 30.000 pe an dar nu a fost bine administrata de Societatea Gospodarirea Oraseneasca….ce-ar fi sa o privatizam si sa o dam unui privat cu adevarat privat?!

Ghici ce firme vor licita la aceasta privatizare a patinoarului…evident ca se va vinde la pachet cu toate investitiile de acolo, facute din banii cisnadienilor si care vor fi prezentate ca si nerentabile reprezentand o povara pentru bugetul primariei sau al gospodariiri orasului pentru a scadea foarte mult pretul! Stiu sigur ca una din firmele care vor licita va fi Simba iar celelate doua vor fi firme fictive apartinand tot clanului hujian! Iar pretul l;a care se va vinde va fi mult subevalauat! Ok, sunt doar speculatii dar mergand inapoi in timp ….toate speculatiile astea turmentate s-au adeverit! Si tare ma tem ca si astea se vor adeveri daca nu se iau masuri din timp!

Nu huja a inventat aceasta „suveica” prin care se introduc o gramada de bani de la buget in obiective aparent inoportune pentru oras, dar foarte oportune pentru oportunistii ordonatori de credite…adica administratorii vremelnici ai urbei – isi pregatesc terenul pentru atunci cand nu vor mai fi alesi-culesi!!!!

Aceasta „suveica” a fost aplicata cu succes si in alta orase (comune) din tara si din pacate nu pot da acum numele acestor arase!

Asta ar fi unul din scopurile ascunse prin care se incearca privatizarea Curtii Comunale si incercarea de aducere a specialistului in astfel de suveici… Ciocoiu la conducerea acestei societati!

Da, stiu ca Ciocoiu e cercetat penal pentru invartelile de la Ocna Sibiului, dar va scapa in mod sigur…semnalul s-a dat deja prin Cindrea, care a scapat basma curata! Desi nimeni nu mai intelege nimic din asta…eu am inteles ca nu mai e conflict de interese daca iti angajezi sotia in biroul de parlamentar si o platesti din bani de la buget! Ce prosti si aia de la ANI…pai ei nu stiau ca-i legala treaba?! Sau daca in continuare e ilegal sa faci acest lucru …cum a scapat Cindrea?! Hmmm!!!!

Dar sa mergem mai departe cu oile noastre pentru ca cornute ca Cindrea (mamaaaa! cata-mai cacofonia!) vom mai vedea inca vreo 10 ani de-acum inainte!

De ce zic ca-s inportune acele investitii pentru cisnadieni?! Pai pentru ca…infrastructura varza (se poate vedea cu ochiul liber…nu insist) …pentru ca invatamant/educatie varza (nici aici nu mai insist, se poate vedea privind scolile din cisnadie dar cel mai bine pot vedea cei care au copii in unitatile de invatamant cisnadiene) …..pentru ca spital varza!

Si o sa ma opresc asupra spitalului pentru ca in 31 Martie expira contractul spitalului cu Casa de Sanatate si trebuie reinoit! Sunt doi consilieri locali in consiliul de administratie al spitalului Sorici si Ungureana, respectiv un al treilea angajat al spitalui! Ei trebuie sa stie aceste lucruri si ori nu le stiu si atunci le vor afla acum, ori le stiu dar le ignora!

Spitalul din Cisnadie de la reinfiintare inghite o gramada de bani de la Casa de Sanatate pentru ca asa este contractul actual si care se incheie la 31 Martie! Se pare ca spitalul se va declasifica si noul contract va taia cu aproape 70% bugetul de co-finantare. Daca pe actualul contract Casa se obliga sa co-finanteze aproape 90% din cheltuielile ce tin de aparatura, ustensile, salarii medici, medicamente, etc. pe noul contract aceasta co-finantare va scadea undeva la 20% iar restul va trebui acoperit de bugetul local! Primaria nu are alocati acesti bani pentru spital in bugetul pe 2014 pentru ca majoritatea banilor se duc in complexul sportiv! Gasca hujiana va face probabil o rectificare in acest sens pentru ca si ei stiu ca spitalul reprezinta un punct sensibil din punct de vedere el rect oral si o noua desfiintare ar fi catastrofala din punct de vedere politic! Cisnadianul are o gandire simpla si e foarte irascibil cand vine vorba despre spital. Educatia noastra se face la televizor unde aflam ca trebuie sa cantam si sa cumparam medicamente ca-s la oferta, ba chiar poti castiga o excursie la bai…Sovata sau Calimanesti!

Bun, dar de ce nu mai vrea casa de asigurari sa co-finateze spitalul?! Pentru ca exista o lista cu spitalele reinfiintate care vor fi retrogradate pe motiv ca nu au facut performanta medicala si astfel vor pierde co-finantarea! Iar altele care au facut performanta medicala si unde primariile au investit in cladire in ambianta, in curatenie vor fi upgradate si vor primii mai multi bani! E logic si e in spiritul dezvoltarii unui act medical decent si in Romania.

La Cisnadie, spitalul nu desfasoara act medical si are in continuare un caracter social, unde se rezolva chestiuni simple rezolvabile practic si in ambulatoriu (policlinica) iar cazurile mai grave merg tot la Sibiu!

S-a observat ca la Cisnadie in continuare se fac internari fictive pentru pensii anticipate, se dau retete compensate pe diagnostice fictive si toata pleiada asta de cutume adanc inradacinate in mintea celor care conduc spitalul, care vorba aia …sunt tot aceiasi! Doar idiotii incearca sa obtina rezultate diferite insistand cu aceleasi metode si aceeasi oameni!!! Il putem tot desfiinta si reinfiinta pe motive elrectorale, dar daca nu facem act medical….doar ne jucam de-a sanatatea si ingrosam conturile farmaciilor cu bani de la buget!

Ideea acestor retrogradari a spitalelor (pe modelul ratingului de tara) e ca se cheltuie foarte multi bani fara sa se faca act medical de calitate, performant! Bani care ar putea fi de ajutor in alte spitale unde exista specialisti pe mai multe domenii, aparatura, curatenie si implicare din partea autoritatilor locale!

Pe principiul, mai bine putine si bune, decat multe si proaste! E simplu, e logic si e in favoarea pacientilor care au intr-adevar nevoie de spital!

Pai si care ar fi motivul pentru care ai nostrii alesi culesi nu investesc in spital si nu pun un manager bun care sa faca performanta?!

Pai daca ati citit ce am scris mai sus veti stii raspunsul…nu merita efortul de a investi bani publici in spital pentru ca nu poate fi privatizat ulterior si nici nu-l poti duce in ograda de pe Raul Sadului! Desi s-a incercat acest lucru la un moment dat..de privatizare vorbesc, dar atunci s-au multumit doar cu retrocedarile acelor doua cladiri din curtea spitalului si cu parandaratul aferent acelor retrocedari!

Am scris aceasta postare in special pentru consilierii locali care vor afla probabil luni ca pe ordinea de zi a sedintei din 27.03 va fi si proiectul cu privatizarea Gospodaririi Orasenesti! Sau poate ca nu va fi si o va retrage nea Cama in ultimul moment…cum a mai facut si in alte dati lasand sa se raceasca putin subiectul! Oricum ar fi, ii rog pe consilierii astia votati de cisnadieni sa cantareasca bine acel vot!

Iar daca nu va fi pe ordinea de zi , va fi tinuta la secret pana la sedinta si bagata la ,,diverse” din motive usor de inteles.

Ma veti intreba de ce insist atat daca oricum sunt de-ajuns doar 6 voturi impotriva ca sa nu treaca….ei bine, e posibil sa nu existe acele 6 voturi dat fiind faptul ca a fi consilier in asa zisa opozitie….s-a dovedit a fi absolut neprofitabil, ba mai mult nu-ti scoti nici macar banii pe care i-ai bagat in campania electorala ca sa ajungi consilier!

Iar asta ar fi un alt subiect interesant, si daca tot suntem la „Strict secret” hai sa-l desecretizam!

Se smiorcaia deunazi prin oras, un consilier din asta mai nou, ca cica e foarte dezamagit de aceasta functie publica! Evident ca l-am intrebat de ce!

Pai cica, am cheltuit o gramada de bani din buzunarul propriu ca sa-mi fac campanie electorala si sa prind un loc eligibil. Dupa ce-am iesit consilier am tras sperante sa fiu ales viceprimar desi stiam ca jocurile sunt facute, am sperat! Ei bine am sperat degeaba si am ramas consilier local, dar aveam avant muncitoresc si eram ferm convins ca pot face treaba si pot face lucruri importante pentru cisnadieni si cei care m-au votat dar si pentru ceilalti! Din pacate si aici erau deja jocurile facute si cica se merge pe continuarea proiectelor lasate neterminate de ceilalti dinainte care erau in majoritate tot astia de-acum!

Unele proiecte erau proaste si inoportune si era etic si moral sa votez impotriva…odata, de doua ori…de trei ori …dupa care m-am ales cu patalamaua „gica contra” iar de aici pana la a fi un simplu ridicator de mana, n-a mai fost decat un pas! Dupa doi ani in care vezi ca nu esti luat in seama datorita unei majoritati stranse in jurul unui om si nu neaparat in jurul unei idei, te gandesti ca functia asta de consilier local nu are niciun sens. Apoi realizezi ca ai cheltuit o gramada de bani sa ajungi acolo si ca esti fraierul de serviciu care nu numai ca nu-si scoate banii investiti dar nici nu poti sa ajuti oamenii care te-au votat. Poti ajuta individual unul doi…hai 10 dar pentru a ajuta in masa ai nevoie de proiecte sustinute si de ceilalti colegi!

Apoi te gandesti la acea indemnizatie de sedinta… (stim suma dar mi-e jena sa o fac publica – pentru banii aia mi-as trimite cainele in sedinta de consiliu sa ma reprezinte si cred ca ar fi cel inteligent din acea sala!!!)…si te intrebi care-i smecheria sa fi consilier local?!

Apoi afli ca poate fi mare „smecherie” sa fi consilier local daca esti de partea cui trebuie si nu mai pui suflet pe proiecte aberante! Pentru inceput ti se rotunjeste (se dubleaza) putin indemnizatia de sedinta…daca dai cu votul unde trebuie! Apoi cand inveti sa-ti negociezi votul, incepe sa ti se inlesneasca facilitati la tot felul de smecherii cu terenuri, locuinte, comisioane, parandaraturi…poti  ajuti un var, un amic, o ruda…si incepi sa uiti de ce ai ajuns in acel consiliu si care e scopul tau acolo!

Exista printre consilierii astia comunali si unii mai primitivi care desi tineri dar la fel de needucati, nu numai ca sunt total pe langa aceasta functie publica dar considera de bon-ton sa te fotografiezi cu mascote ale partidului si sa pui pe FB pentru like-uri! Superb!

Ia uitati-l aici pe acest miniVecerzan cu Turcan la cingatoare!

Minivecerzan cu Turcan la cingatoare

Oare cum s-o fi dus ghiolbanu’ catre Raluca spunandu-i: „Alo duamna Turcan…fah Ralucooo… shefaaa’, faci o poza cu mine sa le-arat electorilor mei de pe FB ce jmecher sunt?”

Ma opresc aici cu „secretiile” si va somez la gandire rationala sau macar logica, asupra celor spuse mai sus si sa nu va aud ca nu v-am zis!

Sa fiti cu minti!

Anunțuri
Standard

10 gânduri despre „CT – Strict secret!

 1. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  SI TURCAN ASTA ESTE…MODELUL TIPIC DE SARANTOC ( LA FIGURAT) CA LA PROPRIU…E ASIGURATA….LA BANI MA REFER….ARE TOATA VIATA UN VENIT …ASIGURAT…..DE LA STAT …..SI NE AJUTA …DE NUMA’ NUMA’ ….VEZI …TIMBRU’ VERDE…DACA NU NE-AR AJUTA SF TREIME ….AR FII VAI DE CAPUL NOSTRU …ASTIA NE-AR JUPUII DE VII….DOAMNE AJUTA …

 2. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  MARINA JUST?
  HAI, DACA VREI SA CORECTEZI PUTIN SI TEXTUL ACESTA PE CARE L-AM SCRIS ACUM.CE ZICI? EU NU-L SFATUIESC PE CISNADIANU’ TURMENTAT SA CANDIDEZE LA LOCALE , ASA CUM VREI TU.EU VAD CA ESTI IMPLICATA SERIOS IN CONDUCEREA ORASULUI SI CU PARERE DE RAU TE ANUNT CA ACESTI ALESI LOCALI SUNT NISTE OAMENI NEAJUTORATI . PENTRU BANI AU CANDIDAT TOTI.PENTRU BANI MULTI SI MICI AVANTAJE .UNDE E MAI GREU SA MUNCESTI IN ZIUA DE ASTAZI? LA STAT SAU LA PRIVAT?RASPUNDE-MI SI MIE DE CE SE ISI DORESC TOTI SA LUCREZE LA STAT?PENTRU CA SE CASTIGA SALARIUL MAI USOR ?DA ,PENTRU ACEST LUCRU.
  CISNADIANULE TURMENTAT AICI SUNT DOAUA TABERE.SA NU UITAM CA JEHOSUA A LUCRAT NUMAI LA PRIVAT. OARE DE CE? SI SA NU LUAM EXEMPLU?MARINA JUST TU CE ZICI?CATE GRSELI DE ORTOGRAFIE AI GASIT?E BINI ?ODER NICHT?

 3. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  si vin la tine sa mi le rezolvi …TU ANONIMUS???LE REZOLV IMPREUNA CU SF TREIME STAI LINISTIT……DACA APAR ….CA SUNT MICI DE TOT !!!!HA HA ….SI E PRICEPUT …IISUS HRISTOS SA STII!!!MAI BINE CA TOTI….SA LE REZOLVAM IMPREUNA…TU NU AI PROBLEME ANONIMUS???SAU…..VREI SA NU MA INTERESEZE DACA …..VAD CA ALA CARE LUCRA LA STAT CASTIGA MAI BINE CA UN PARTON DE FIRMA…????….!!!!<<<<>>???SA NU MOR PROST….NU DE ALTA SI SA RADEM IMPREUNA …MA REFER LA MINE SI SF TREIME…>>LA IISUS HRISTOS……SA „VIDEM”CUM SE INGHESUIE OAMENIII DESTEPTI SA-I AJUTAM CU ….SALARII =SUB FORMA DE AJUTOARE ….IO ZIC SOCIALE….SUB PRETEXTU’ ZIC EI CA NE FAC SI NE DREG SI NE AJUTA…..TOT DIN BANUTU ….NOSTRU…… AL TAU …AL TUTUROR!!!!DOAMNE AJUTA……SI ZICI SA NU MA UIT….???DOMNULE ANONIMUS???BINE DA ….DACA…DACA…NU AM INCREDERE..??….DA’ MAI E O VORBA: IN ZADAR S-AR OSTENII OAMENII,SA PAZEASCA CETATEA … DACA N-AR PAZII DUMNEZEU INSUSI ACEASTA CETATE….BINE???

 4. Anonim zice:

  Anonimus
  ACEL CONSILIER CARE VREA DOAR SA-SI RECUPEREZE INVESTITIA DIN CAMPANIE …..E CUMVA….VASILE LEPSA…..DACA-I ASA…….SA-TI FIE RUSINE VASILE LEPSA.

  • MARINA JUST zice:

   MAI TURMENTATULE, DESPRE CE NE VORBESTI ? CA EU UNA NU AM PREA INTELES, AM CITIT TOT SI LA SFARSIT NU AM INTELES NIMIC ,IAR LA COMENTARII OOPPSSS, APARE UNII SI COMENTEAZA DE RECUPERARI DE BANI , ? PAMINTURI? DIN CAMPANII EL-RECT-ORALE?,FILMARI CU FEMEI, PAI FI MAI EXPLICIT, SA NE FACEM SI NOI O PARERE. VREAU SI EU SA FIU CONSILIERA DACA SE PLATESTE GRAS,…..TUUUU? AI VORBIT DE O CURTE COMUNALA SAU ORASENEASCA ?CINE ESTE IN MASURA SA STABILEASCA ACEST LUCRU? PAI NU CONSILIERII NOSTRII CARE AU FOST VOTATI DE NOI ?PAI MAI TURMENTATULE SAU TURMENTATA IA VEDETI CA INCEPE PESTE DOI ANI ALTA CAMPANIE LOCALA SI TARE AS VREA SA REUSITI SA FITI ALESI ,SI SA VA VAD EU CITE VOTURI FACETI VOI ASTIA CARE SUNTETI TARI IN GURA SI VIN SI EU SA VOTEZ UN VIITOR CONSILIU LOCAL CUR RAT.VA LAS CA ESTE TARZIU..

 5. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  DACA ESTI DEZINTERESAT…..NU TE INTERESEAZA SA VOTEZI…..CEVA CE TI SE PARE ….ANAPODA …..SI NU AI PRESIUNE….CHIAR DACA TI SE SPUNE GICA CONTRA……AI VOTAT SI APOI FUGA ACASA.SI PUNCT……DAR DACA ITI PARE RAU ..CA NU AI BANI ACASA ….SI MORI DE FOAME SI NU-TI MAI PLACE MUNCA…..TE STRESEZI…….ASTA CU BANII CHELTUITI LA ALEGERI E UN …PRETEXT…..ORICUM EU NU MA ASTEPTAM ….LA NIMIC BUN…!!!!EU VOTEZ CU SF. TREIME…..SI ….NU VA MIRATI…..DE CEI CE INTREABA….CE CASTIG???CE CASTIG??? CE SA MAI ….CASTIGI???BANI MULTI…..DA’ CU MAINILE TALE ….NU CU CAPUL PLIN …ASA E CAT APARE ASA ZISA” BETIE A PUTERII”. ESTI ASA ….PARCA PLUTIND……CU CAPUL IN NORI…..SI VEZI…OAMENII DE JOS…MICI MICI …..DE DEABIA II MAI DISTINGI….nu?????TULAI MUMA!!!!.

 6. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  CINE ESTE? DOMNUL ACELA DIN DEAL ……CARE MERGE CU NOI CU MASINA???ZICETI CINE ESTE???ESTE SOFER???…………………………………

 7. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  APAI FRA STII CEVA……??? SPUNE-MI SI MIE CINE E CONSILIERU ALA ….CARE A ZIS CA A CHELTUIT BANI….POTI?????PAI PE ACEST CONSILIER EU L-AM PUS SA CHELTUIASCA BANI DIN BUZUNARUL LUI???? SI AUZI DOMNULE CISNADIANU’ TURMENTAT??? CE BANI A CHELTUIT…??? A TRAS LA XEROX 2000 DE FLUTURASI CU DANSUL?
  CAT COSTA??/ MAXIM O IMPRIMANTA IEFTINA CU 200 LEI SI UN TOP DE HARTIE CU 10 LEI + 3 CARTUSE =MAXIM 100 LEI….DECI SI-A SCOS BANII DIN 2 SEDINTEDE CONSILIUCARE ESTE=200 LEI ..CAND VINE CINEVA LA TINE C.T SI ITI SPUNE ASTA>>>CE CASTIG , CA AM AJUNS CONSILIER?E GRAV SA STII!!!!!!!PAI CE DOMNULE CONSILIER AI PRETENTII SA CASTIGI CEVA BANI????//!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DE CE??PAI DE ASTA ITI PARE RAU????MAI E UN PAS ..PANA LA SMECHERII….PRIMA DATA TE-AI INVOIT CU GANDUL SI ITI PARE RAU……DOMNULE CONSILIER ….APOI URMEAZA PASUL 2 ….SCOPUL PENTRU CARE AI AJUNS CONSILIER= BANIIIIIIIIIIIIII………….SI SATISFACTIILE……CA DOAR AJUNGAND CONSILIER…NU MAI ESTI CA CEILALTI….ESTI IMBATAT DE BETIA PUTERII……NO SI APOI SATISFACTII PENTRU FAMILIE SI COPII…..CA DOAR ESTI ….DESTEPT …ESTI ALES …DECI ESTI MARE!!!!!HAI SI TU DOMNULE CISNADIANU’ TURMENTAT SI O SA VEZI CA SI TIE O SA-TI PARA RAU DUPA CE VEI FII ALES…………………………………..DOAMNE AJUTA!!!

 8. Diana zice:

  De ce nu esti si tu demn sa vorbesti de persoanele care sunt in viata? Scrie si tu ceea ce ai de scris si lasa persoanele care nu mai sunt sa se osihneasca in pace. Multumesc

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s