Land of choice

Vonica s-a sinucis! …Trist!… da’ cu terenul de golf cum facem?!


Nu de alta dar noi ne-am comandat deja crosele !!!

Sinuciderea medicului Vonica – proprietarul „imperiului” Polisano, dincolo de faptul ca reprezinta o stire trista pentru orice om normal la cap si un motiv de bucurie sau exaltare pentru toti meltenii religiosi cu gandire comunistoida, care o ard cu „lo’ batut ‘mniezau pentru ca o furat si s-o imbogatit pe spatele oamenilor bolnavi”…dincolo de impactul socant pe care il au astfel de stiri din care profita la maxim toata media romaneasca, exista si cateva aspecte care au un efect direct sau indirect asupra fiecaruia dintre noi, cei care am beneficiat sau vom beneficia de serviciile oferite de firmele private patronate de familia Vonica.

O sa-mi expun pe scurt parerea despre suicid si anume cred ca este un gest de slabiciune si nu de mare curaj! E varianta simpla de a scapa de Probleme! Probleme care la o analiza la rece, par minore, fata de problemele altora! Atunci cand crezi ca ai probleme aparent nerezolvabile gandeste-te la Somalia, gandeste-te la Yemen sau la Republica Cetrafricana si daca stii ceva despre aceste tari vei descoperi ca problemele tale sunt o glumitza nevinovata!

Sotia in arest preventiv pentru 30 de zile cu posibilitatea ca in cel mai rau caz sa ia 3 ani cu executare dar in mod sigur va lua cu suspendare pentru ca e prima abatere si probabil daca se va dovedi vinovatia se va inapoia prejudiciul catre stat (2 mil. de euro care fie vorba intre noi – casa de sanatate este sac fara fund si va arunca banii pe tampenii – asa cum face de 25 de ani!)

Cum ziceam nu avea motiv sa se sinucida dar cum stim din literatura de specialitate aceste acte vin la momente de slabiciune, din orgoliu sau sub influenta alcoolului sau alte substante halucinogene – ceea ce nu a fost cazul! Cred ca a fost acel orgoliu de poienar care l-a ajutat sa urce pana in pozitia asta, dar acest orgoliu s-a dovedit a fi fatal intr-un moment de criza!

Daca sunt nevinovat si sunt acuzat pe nedrept trebuie sa traiesc sa-mi dovedesc nevinovatia pentru ca am resursele necesare sa o fac, iar daca sunt vinovat trebuie sa traiesc si sa-mi ispasesc pedeapsa legala, dupa care sa incerc sa indrept si vinovatia morala ajutand semenii pe care odata i-am inselat, pentru ca am resursele necesare! Greseala e omeneasca! Prin sinucidere nu se rezolva absolut nimic din lucrurile astea! E un fel de fuga de raspundere prin metoda simpla ” eu v-am pupat, pa!”

Nu vreau sa intru in polemica aceea simplista care o vedem prin comentariile internautilor la articolele despre moartea lui Vonica, prin care tot felul de melteni isi dau cu parerea despre cat a furat sau prin ce metode ilicite si-ar fi ridicat Vonica acest imperiu din domeniul sanatatii – pentru ca habarnam. Ceea ce stiu este ca Sibiul a avut de castigat avand o varianta la actul medical de stat – Stim cu totii ce inseamna Spital de stat si unii dintre voi poate stiu si ce inseamna spital privat unde chiar exista act medical! Si sa vii sa-mi spui ca din cauza spitalelor private nu fac performanta cele de stat e o prostie, practic sunt aceasi Medici, dar la stat lipseste interesul managerilor pe de-o parte, respectiv coruptia e la nivel maxim. Nu pierdeti din vedere ca acele retete false au fost eliberate de doi medici de la spitalul de stat Fundeni si decontate prin farmaciile Reteta din capitala. Nu sunt foarte convins ca doamna Vonica avea stiinta de aceste decontari si nu pot sa-mi imaginez ca la o avere de 100 milioane, pui botul la un maruntis! Sa nu uitam ca prejudiciul acela de 2 mil de euro trebuia impartit la multe persoane!!!!

Dar sa revin la ce ma doare pe mine si anume la proiectul Terenului  de golf, care dupa cum o sa vedeti ar afecta toti cisnadienii – in bine daca se continua proiectul si in rau daca el se va abandona!

O sa sara imbecilii sa-mi spuna, „pai cum sa ma afecteze in rau, daca nu se face?! – practic am trait fara teren de golf pana acum deci va fi la fel” !

Imi cer scuze ca i-am numit imbecili pe cei care gandesc in felul descris mai sus, nu sunt imbecili ci doar au gandire usor ingustata. Pentru a fi imbecil iti trebuie mai mult…de fapt mai putin!

Trec repede peste inceputurile putrede ale atribuirii terenului pe care urma sa se faca acest teren de golf – s-a intamplat prin 2006 si am scris prin 2008 despre acea licitatie krechujiana prin care s-au concesionat 89 hectare de teren cu 1 EUR/m2 pe 49 de ani!

Aveti un articol interesant de la acea vreme de pe HOTNEWS – dati click si veti fi uimiti!

Nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect pana anul trecut, 2013 cand au intrat fondurile europene si trebuia sa se demareze lucrarile. Exista cateva articole in media locala dar si centrala pe acest subiect.

Va redau mai jos stirea de pe antena1 Sibiu in care o puteti vedea si pe Trotilia in toata splendoarea ei, cum se lauda cu acest proiect:

 

Aveti mai jos o captura din fisa contract de accesare a fondurilor REGIO pentru terenul de golf de la Cisnadie unde am evidentiat posibilele avantaje pe care le-ar aduce Cisnadiei aceasta investitie privata. Daca dati click pe poza puteti vedea intregul fisier .pdf.

Fisa contract teren golf Cisnadie pentru atragere fonduri regio

Alte articole pe aceasi tema puteti gasi aici:

A intrat cofinantarea de 3 mil de EURO pentru Terenul de golf!

Hotel de 5 stele la Cisnadie!

Hai si un link din Tribuna despre terenul de golf:

Sa fiti cu minti si faceti lobby sa se faca terenul de golf….ca noi ne-am comandat deja crosele si biletele de avion!!!! Cine se gandea ca o sa ma intorc acasa doar pentru a juca golf?!

TEREN DE GOLF CONSTRUIT LA CISNADIEOtilia Man Teren golf Cisnadie

 

 

Si un BONUS doar pentru cei interesati – stiu ei cine – redau mai jos un fragment din acordul de mediu:

 

ACORD DE MEDIU

pentru proiectul  Punerea în valoare a resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice în regiunea Sibiu prin construirea unui teren de golf ”

din  teren extravilan în nord-vestul localităţii Cisnădie, cu acces din drumul DJ106C Sibiu-Cisnădie.,  judeţul Sibiu.

în scopul stabilirii condiţiilor şi a măsurilor pentru protecţia mediului care trebuie respectate pentru realizarea proiectului

 

care prevede:

 

I Descrierea proiectului, lucrările prevăzute de proiect,inclusiv instalaţiile şi echipamentele

 Terenurile ce fac parte din ansamblul obiectivului de investiţie (amenajare terenului de golf şi construcţiile aferente acestuia) au următorul statut juridic:

a. terenul înscris în C.F. CISNĂDIE nr. 100425// nr.cad. 3059/2/1 // nr.top. 5082/2/1 // aparţinând Domeniului Privat al Oraşului Cisnădie conform contractului  nr.6154/24.07.2006cu drept de concesiune asupra terenului pe timp de 49 ani în favoarea S.C. SIBIU GOLF CLUB S.R.L., cu suprafaţa de 824.455,00mp // obiectiv: amenajarea terenului de golf.

b. terenul înscris în C.F. CISNĂDIE nr.100425 // nr.cad.3059/2/2 // nr.top.5082/2/2 // proprietar persoană juridică S.C. SIBIU GOLF CLUB S.R.L., conform contractului de schimb 918 din 2008, emis de NP Bucţă Vlad; întăbulare, drept de proprietate, dobândit prin Convenţie // cu suprafaţa de 150.025,00mp // obiectiv: amenajarea ansamblului de construcţii aferente terenului de golf.

c. terenul aparţinând Domeniului Privat al Oraşului Cisnădie // pe care se află drumul de acces din DJ 106C, realizat de S.C. SIBIU GOLF CLUB S.R.L. prin autorizaţia de construire nr. 07/05.02.2009 // cu suprafaţa de 18.714,19mp // obiectiv: drum de legătură între DJ 106C şi obiectivul de investiţie.

Proiectul   se referă la construirea unui teren de golf care să corespundă celor mai înalte standarde, ale unui club de golf privat şi a unor zone care să deservească investiţia respectiv club de golf, zone de cazare (inclusiv case de vacanţă), drivind range, atelier cu anexe etc.

Proiectul propus se va întinde pe o suprafaţă totală de 993.194,19 mp, iar forma, în plan, este neregulată

Realizarea acestui parc de agrement va avea o succesiune de mai multe etape. O primă etapă a proiectului reprezintă amenajarea unui teren de golf cu 18 găuri de joc şi 6 găuri de antrenament, folosind potenţialul natural al zonei. Cel de-al doilea pas cuprinde realizarea unui ansamblu de construcţii şi spaţii anexe aferente terenului de golf, pe terenul aflat în proprietatea S.C SIBIU CLUB S.R.L., cu o suprafaţă de 150.025 mp.

Obiectivele proiectului de investiţii include următoarele:

Terenul de golf:

 • teren profesionist de 18 parcursuri (găuri), care permite organizarea de competiţii internaţionale la cele mai înalte standarde şi un teren de 6 parcursuri (găuri), destinat celor care vor să se antreneze;
 • amenajarea a 24 putting-green-uri (zone de joc) cu drenaje, strat filtrant şi substrat creat conform planurilor;
 • amenajarea a 76 teeding ground (zone de începere) în conformitate cu sistemul USGA (Asociaţia Jucătorilor de Golf din SUA) cu sistem de drenare, strat filtrant şi substrat creat;
 • amenajarea a 24 Fairway-uri ce presupun modelări cu mişcări de terasamente pe suprafeţe mari, independente/legate una de cealaltă pentru a aduce traseele de joc în concordanţă cu terenul existent (în vederea realizării condiţiilor pentru un joc corect, lipsit de pericole);
 • amenajarea a 6 iazuri artificiale, cu deversare în cele 2 cursuri de colectare de ape pluviale;
 • amenajarea a 2 cursuri de colecatre de ape pluviale;
 • amenajarea terenului semiaccidentat şi a celui accidentat;
 • amenajarea unei zone cu grupuri de arbuşti (lemnăriş, tufe);
 • construirea unei staţii de epurare cu capacitate de maxim 150 l /zi – echivalentul a 1.800 locuitori;
 • amenajarea unei suprafeţe reîmpădurită;
 • amenajarea suprafeţei împădurite existente;
 • construcţie alei interioare, drumuri de acces în incintă şi două poduri. Această activitate presupune dezvoltarea reţelei de alei pentru accesul la traseele de joc şi între traseele de joc (între găuri), precum şi pentru întreţinere;
 • amenajarea unui Driving Range, loc de antrenament pentru lovituri la distanţă până la 250-270 m;
 • realizarea unei reţele de drenare pentru apa pluvială;
 • amenajarea zonelor de dinaintea green-urilor (traseelor de joc) pentru atingerea mingii ce sunt presărate cu nisip;
 • de asemenea, se vor realiza reţelele de utilităţi necesare terenului de golf, respectiv: reţeaua de canalizare/drenaj, reţeaua electrică şi instalaţia de irigare a terenului de golf.

Construcţii anexe terenului de golf :

 • casa club de golf;
 • sală de conferinţe;
 • construcţii pentru cazare – hotel, locuinţe unifamiliare sau colective ce vor forma un sat de vacanţă;
 • alimentaţie publică- restaurante, cafenele, baruri etc.;
 • centru de recreere şi de îngrijire corporală de tip spa – piscină, spaţii de îngrijire corporală, sală de fitness şi terenuri de sport;
 • activităţi culturale şi de divertisment;
 • spaţii comerciale;
 • accese pietonale şi carosabile, garaje şi parcări;
 • spaţii tehnice;
 • reţele tehnico – edilitare;
 • spaţii verzi amenajate, de loisir;
 • împrejmuiri cu gard.

Pentru realizarea proiectului, conform PUZ, terenul este împărţit în mai multe zone:

SP. ZONA TURISTICĂ ŞI DE AGREMENT

Zona turistică şi de agrement se întinde pe suprafaţa terenul înscris în C.F. CISNĂDIE // nr.cad. 3059/2/1 // nr.top. 5082/2/1 // aparţinând Domeniului Privat al Oraşului Cisnădie. Forma amplasamentului, în plan, este neregulată şi are o suprafaţă de 824.455,00 mp.

Pe suprafaţa subzonei se propune amenajarea unui teren de golf cu 18 găuri de joc şi 6 găuri de antrenament. Lucrările vor avea caracter preponderent de amenajare peisageră, iar construcţiile vor fi uşoare: chioşcuri cu elemente de şedere pentru odihnă sau chioşcuri pentru aprovizionarea cu apă şi elemente sportive.

Terenul va dispune de un sistem de irigaţii şi de drenare. Pentru acesta se va construi o clădire pentru adăpostirea pompelor şi postul trafo. Acestea vor avea înălţimea maximă de 5 m şi vor fi realizate din pereţi de cărămidă, acoperiş de tip şarpantă din lemn şi învelitoare din ţiglă.

IS. ZONA MIXTĂ CONŢINÂND CONSTRUCŢII ANEXE TERENULUI DE GOLF

Zona de construcţii cu funcţiune de servicii anexe terenului de golf se întinde pe suprafaţa terenul înscris în C.F. CISNĂDIE nr.100425 // nr.cad.3059/2/2 // nr.top.5082/2/2 // proprietar persoană juridică S.C. SIBIU GOLF CLUB S.R.L. Forma amplasamentului, în plan, este neregulată şi are o suprafaţă de 150.025,00 mp.

IS1. SUBZONA CLUB DE GOLF

În această subzonă se vor construi spaţii anexe terenului de golf, cuprinzând: club golf, cazare, restaurant, cafenea, bar, săli de conferinţe, recreere şi îngrijire corporală, spa şi piscină, comerţ, spaţii tehnice, terenuri de sport etc. Regimul maxim de înălţime D+P+3E+M.

IS2. SUBZONA ADMINISTRATIVĂ

În această subzonă se vor construi spaţiile administrative aferente terenului de golf şi spaţiilor anexe: birouri administrative, spaţii tehnice, restaurant, cafenea, spaţii comerciale etc.. Regimul maxim de înălţime D+P+3E+M.

IS3. SUBZONA HOTEL*****

În această subzonă se vor construi spaţii anexe terenului de golf, cuprinzând: cazare, săli de conferinţe, recreere şi îngrijire corporală, spa şi piscină, comerţ, spaţii tehnice, terenuri de sport etc. Regimul maxim de înălţime D+P+6E+M.

L. ZONA DE LOCUIT

L1. LOCUINŢE INDIVIDUALE

Zona va cuprinde construcţii ce adăpostesc funcţiuni de cazare individuală. Regimul maxim de înălţime D+P+2E+M.

Zona rezidenţială a obiectivului are în componenţă:

 • Clubul de golf cu 110 camere de 4 persoane
 • Complexul hotelier cu 250 camere de 2 persoane
 • Satul de vacanţă cu 46 case de 6 persoane
 • Restaurante cu o capacitate de 700 locuri de consum

L2. LOCUINŢE COLECTIVE

Zona va cuprinde construcţii ce adăpostec funcţiuni de cazare colectivă, comerţ, funcţiuni culturale şi de divertisment etc.. Regimul maxim de înălţime D+P+4E+M.

Zonele se vor amenaja cu spaţii verzi, zone de recreere şi zone de joacă pentru copii.

Tabel 2.3.2.1. – Bilanţul teritorial

 

FUNCŢIUNI EXISTENT PROPUS
teren liber de construcţii 993.194,19 m2 100,00% 0,00 m2 0,00%
construcţii 0,00 m2 0,00% 34.752,00 m2 3,50%
circulaţii auto 0,00 m2 0,00% 16.225,00 m2 1,63%
suprafaţă parcări supraterane 0,00 m2 0,00% 7.605,00 m2 0,77%
circulații semicarosabile 0,00 m2 0,00% 7.605,00 m2 0,77%
circulaţii pietonale 0,00 m2 0,00% 17.445,00 m2 1,76%
elemente acvatice 0,00 m2 0,00% 820,00 m2 0,08%
suprafeţe sportive 0,00 m2 0,00% 2.440,00 m2 0,25%
spaţiu verde amenajat 0,00 m2 0,00% 906.302,19 m2 91,25%
total suprafaţă teren 993.194,19 m2 100,00% 993.194,19 m2 100,00%

 

ORGANIZAREA CIRCULAŢIEI

Accesul în zona studiată se face printr-un drum realizat în urma autorizaţiei de construire nr. 07/05.02.2009, emisă de către Primăria Oraşului Cisnădie.

Proiectul propune realizarea unei reţele de drumuri, organizată şi dimensionată în raport cu funcţiunile alese. Reţeaua de căi de circulaţie va cuprinde mai multe tipuri de drumuri: drumuri principale, secundare, terţiale şi alei pietonale. Străzile vor avea două sensuri de mers, cu o bandă pe fiecare sens de mers.

 •  Instalaţii de irigare

În zona terenului de golf se vor dezvolta instalaţii automate de irigare dotate cu aspensoare. Apa pentru irigaţie este aspirată de un grup de pompare dintr-un puţ aflat în legătură cu lacurile de acumulare şi pompată în reţeaua de irigare îngropată sub adâncimea de îngheţ.

 • Instalaţii de drenare

Irigarea terenurilor cu vegetaţie se face pe timpul nopţii, cu ajutorul unei instalaţii automate de irigaţie dotată cu aspensoare. În aceaste condiţii drenarea apei de irigaţie nu solicită instalaţia de captare şi drenare. Asigurarea evacuării apei pluviale de pe teren are în vedere condiţiile naturale ale amplasamentului (în pantă) şi existenţa unor depresiuni naturale în care este propusă amenajarea a 6 lacuri. Pe de altă parte, în partea nordică a amplasamentului curge pârâul Seviş care constituie şi în prezent colectorul pentru apele pluviale din zonă.

Proiectul propune realizarea următoarelor:

–        6 lacuri de acumulare (unele folosite şi ca bazin pentru apele de irigare) în depresiunile naturale

–        2 canale supraterane care descarcă apele pluviale în râul Seviş

–        reţeaua de canalizare pluvială care descarcă apele colectate în lacurile amenajate sau canalele colectare funcţia de amplasarea lor zonală

Caracteristicile celor 6 acumulări permanente:

– lac nr.1 – suprafată luciu de apă (mp) – 916

– volum lac – 3023 mc

– nivel maxim de exploatare – 493,20 m MN

– lac nr. 2 – suprafată luciu de apă (mp) – 4287

– volum lac – 12.861 mc

– nivel maxim de exploatare 494,00 MN

– lac nr. 3 – suprafată luciu de apă (mp) 877

– volum lac 3.947 mc

– nivel maxim de exploatare 480,00 MN

– lac nr. 4 – lungime baraj 72,2 m

– înaltime baraj 9,0 m

– suprafată luciu de apă (mp) 7.422

– volum lac 66.798 mc

– lătime coronament 6 m

– nivel maxim de exploatare 493,00 MN

– lac nr. 5 – suprafată luciu de apă (mp) 1.784

– volum lac 8.563 mc

– lătime coronament dig contur  3 m

– nivel maxim de exploatare 499,4 MN

– lac nr. 6 – suprafată luciu de apă (mp) 2.295

– volum lac 6.885 mc

– lătime coronament dig contur  3 m

– nivel maxim de exploatare 489,5 MN

Acumulările sunt în cascadă , lacul 4 cu lacul 3 și lacul 5 cu lacul 6.

Lacul 2 si lacul 1

Lacurile 2 si 1 sunt umplute din captarea de dren de la râul Sevis, printr-o statie de pompare cu capacitatea 50 mc/h.

Controlul nivelului maxim al lacului se realizează printr-o conductă de preaplin PVC DN 500, si 3 camine de vizitare amplasate la max. 60 m unul de altul.

Lacul 3

Lacul 3 se umple natural din precipitatii si din reteaua de drenuri de pe terenul de golf.

Controlul nivelului maxim al lacului se realizează printr-o conductă de preaplin PVC DN 500, si 2 cămine de vizitare amplasate la max. 60 m unul de altul.

Lacul 5 si lacul 6

Lacurile 5 si 6 sunt umplute natural din precipitatii si din reteaua de drenuri de pe terenul de golf. Golirea lacurilor se realizează printr-o conducta de preaplin PVC DN 500, si cămine de vizitare amplasate la max. 60 m unul de altul.

Coducta de preaplin din lacul 5 deversează gravitational în lacul 6.

Lacurile 1, 2, 3, 5 si 6 se realizează prin săpătură, fiind necesare doar diguri de contur pentru ca lacurile să poată fi realizate la cota si perimetrul dorit de beneficiar.

Lacul 4

Lacul 4 se umple natural din precipitatii si din reteaua de drenuri de pe terenul de golf.

Pentru realizarea lacului nr. 4 la cota cerută de beneficiar, este necesară construirea unui baraj de pământ cu următoarele caracteristici:

– lungime – 72,2 m

– înăltime – 10,5 m

– lătime coronament – 6 m

– cotă coronament 494,50

– înclinare parament amonte – 1 : 3

– înclinare parament aval – 1 : 2

Golirea lacurilor se asigură printr-o statie de pompare mobilă, prin grija beneficiarului. Golirea lacurilor este necesară periodic, pentru curătare si decolmatare.

 • Instalaţii de alimentare cu apă tehnologică

În condiţii de secetă apa acumulată în lacurile de acumulare nu este suficientă pentru întreţinerea în condiţii optime a spaţiilor verzi.

În acest sens, se vor realiza camere de captare (5-10 camere) de adâncime mică amplasate în apropierea limitei de proprietate către  râul Seviş cu un debit orar de  40 – 50 mc/h, precum şi staţii de pompare, echipate cu pompe submersibile care să conducă apa înspre lacurile

În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare aceasta va cuprinde:

–        reţeua de canalizare pluvială care deversează apele pluviale colectate din precipitaţii din zona construită în amenajările lacustre ale obiectivului şi în râul Seviş

–        reţeaua de canalizare menajeră care drenează apele menajere provenite de la obiectivele sanitare, din grupurile sanitare spre staţia de epurare amplasată pe terenul de golf, la 300 m de zona construită. După epurare apa rezultată se canalizează înspre râul Seviş.

Instalaţii de irigare

Aspersoare pentru green-uri; Aspersoare pentru zona dinaintea green-ului;

Aspersoare pentru tee-uri;Aspersoare pentru fairway-uri: Cantităţile de apă pulverizată

Durată irigaţie în medie 8 ore pe noapte.

Cantităţi de apă asigurate pentru irigarea spaţiilor cu vegetaţie trebuie cel puţin următoarele:

– Green-uri: min. 40 l/mp / săptămână (min. 15 l/ mp per irigaţie)

– Zona dinaintea green-ului: min. 30 l/mp/ săptămână

– Tee: min. 25 l/mp/ săptămână

– Fairway: min. 20 l/mp/ săptămână

 

 

II. Motivele şi considerentele care au stat la baza emiterii acordului, printre altele şi în legătură cu calitatea şi concluziile/recomandările raportului privind impactul asupra mediului şi ale participării publicului

o   Crearea unor condiţii favorabile, conform cererii, ar atrage tot mai mulţi turişti iubitori ai jocului de golf şi, totodată, ar dezvoltara turismul intern şi extern pe acest domeniu.

o   Realizarea proiectului va duce la:

crearea de noi locuri de muncă  în domeniul serviciilor;

dezvoltarea activităţilor comerciale;

creşterea veniturilor municipalităţii;

creşterea actvităţii agricole pentru satisfacerea necesităţilor de consum (în special legume, fructe, produse lactate).

o   Investigaţiile făcute pe teren nu au relevat specii de plante şi animale protejate în vecinătatea şi pe teritoriul obiectivului.

o   Impactul prognozat este redus, fără influenţe majore asupra calităţii factorilor de mediu de pe amplasament si din vecinatate

o   Modificările propuse prin proiect influenţează peisajul existent prin creşterea procentului de ocupare a zonei antropizate, dar se menţine o suprafaţă importantă cu destinaţia suprafeţe sportive şi spaţiu verde amenajat, care va prezenta un aspect peisagistic deosebit.

o   Obiectivul nu prezintă riscul unor accidente majore sau efecte asupra sănătăţii pe termen lung.

o   Proiectul  nu intră în conflict cu destinaţia terenului din împrejurimi şi nu exclude dezvoltările viitoare din zonă.

III. Măsuri pentru prevenirea, reducerea şi, unde este posibil, compensarea efectelor negative semnificative asupra mediului

 

Factor de mediu AER

–   În perioada de construcţie a obiectivului

 • folosirea de utilaje, vehicule şi echipamente de generaţie recentă,  a căror emisi corespund cărţii tehnice a utilajului, efectuarea reviziei tehnice a utilajelor;
 • se vor alege trasee optime pentru vehiculele ce deservesc şantierul, mai ales pentru cele care transportă materii prime şi materiale de construcţie  pentru limitarea disconfortului produs de antrenarea de către vânt a materialelor pulverulente. Drumurile de şantier vor fi curăţate şi vor fi udate periodic;
 • transportul materialelor de construcţie în vrac, care pot fi antrenate în aer, se va face în mijloace de transport acoperite.

În perioada de operare a obiectivului

 • verificarea periodică conform legislaţiei şi întreţinerea corespunzătoare a centralelor termice;
 • întreţinerea şi udarea corespunzătoare a suprafeţelor carosabile pentru evitarea emisiilor de pulberi;
 • inspecţii periodice şi operaţii de decolmatare a reţelei de canalizare, în special în cazul conductelor cu curgere gravitaţională, pentru a preveni emisiile de hidrogen sulfurat;
 • controlarea procesului de epurare a apelor uzate şi de tratare a nămolului şi  monitorizarea parametrilor acestor procese;
 • bazine de apă uzată, staţii de pompare, sau alte structuri (pentru tratarea şi stocarea nămolului), acoperite, limitarea mirosurilor neplăcute;
 • evitarea traversării zonelor de recreere – trasee alternative pentru transportul nămolului (până la destinaţia finală);
 • inspecţii periodice ale reţelei de canalizare pentru a se detecta la timp orice disfuncţionalităţi şi adoptarea măsurilor corective adecvate pentru evitarea mirosurilor neplăcute.

.

Factor de mediu APA :

în perioada de execuţie a investiţiei

–        organizarea corespunzătoare de şantier;

–        prevenirea evacuării accidentale de substanţe periculoase (produse petroliere, ape menajere) în apa subterană sau de suprafaţă;

–        prevenirea încărcării reţelei de apă pluvială cu suspensii.

în perioada de funcţionare

–        respectarea prevederilor avizului şi a autorizaţiei de gospodărire a apelor;

–        execuţia reţelelor, a bazinelor de colectare în conformitate cu proiectele de execuţie;

–        verificarea tehnică periodică a reţelelor, bazinelor, a etanşării acestora;

–         prevenirea evacuării accidentale de substanţe periculoase (produse petroliere, agenţi de curăţare şi spălare) în apa subterană sau de suprafaţă;

–        monitorizarea periodică a apei pluviale evacuate şi a apei epurate.

 

Factor de mediu SOL, SUBSOL

În timpul realizării investiţiei:

–        lucrările de construcţii se vor realiza de firme care au acest domeniu principal de activitate şi folosesc personal calificat şi/sau necalificat funcţie de cerinţele de lucru;

–        societăţile care asigură construcţia obiectivului şi montajul instalaţiilor specifice îşi asumă sarcina de a colecta şi elimina sau reutiliza deşeurile specifice din construcţii; nu se vor realiza depozite exterioare neorganizate, la finalizarea lucrărilor terenul va fi curăţat şi eliberat de astfel de depozitări.

În timpul funcţionării instalaţiei 

–        desfăşurarea activităţii pe suprafeţe betonate;

–        asigurarea colectării apelor uzate,  dirijare către reţeaua internă de canalizare, care le direcţionează spre staţia de epurare;

–        utilizarea materialelor de absorbţie în cazul scăpărilor accidentale de produse petroliere  sau substanţe chimice, pe căile de acces. Aceste materiale vor fi colectate în containere şi ulterior transportate la o instalaţie de incinerare;

–         verificarea periodică a tuturor canalizărilor şi construcţiilor din incinta staţiei de epurare;

–        gestionarea corectă a nămolului.

 

Factori de mediu Flora, Fauna, biodiversitate

 •  antreprenorul va delimita zona de lucru pentru a preveni/minimiza distrugerea suprafeţelor vegetale;
 • amplasarea materialelor de construcţie se va realiza doar pe proprietatea beneficiarului, în perimetrul studiat;
 • se interzice circulaţia autovehiculelor în afara drumurilor trasate pentru funcţionarea şantierului (drumuri de acces, drumuri tehnologice);
 • interzicerea efectuării de reparaţii la utilaje şi mijloace de transport în locuri neamenajate acestui scop;
 • drumurile de acces şi tehnologice, toate suprafeţele a căror suprafaţă (învelişul vegetal) a fost afectat, vor fi refăcute  şi  vor fi redate  folosinţelor iniţiale;
 • constructorul se va obliga să folosească   utilaje  verificate tehnic, silenţioase;

.

Factor de mediu ASEZĂRI UMANE  

Titularul de proiect trebuie:

– să folosească măsuri de bună practică pentru controlul zgomotului. Aceasta include o maintenanţă adecvată a echipamentelor, a căror deteriorare poate conduce la creşterea zgomotului;

 

IV Măsuri pentru închidere/demolare/dezafectare şi reabilitarea terenului în vederea utilizării ulterioare, precum şi efectul implementării acestora. Nu este cazul

 

 

V. Condiţii care trebuie respectate

1. În cazul în care titularul de activitate urmează să deruleze sau să fie supus unei proceduri de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni, vânzare de active, fuziune, divizare, concesionare ori în alte situaţii care implică schimbarea titularului activităţii, precum şi în caz de: dizolvare urmată de lichidare, lichidare, faliment, încetarea activităţii, acesta are obligaţia de a notifica autoritatea competentă pentru protecţia mediului. Autoritatea competentă pentru protecţia mediului informează titularul cu privire la obligaţiile de mediu care trebuie asumate de părţile implicate, pe baza evaluărilor care au stat la baza emiterii actelor de reglementare existente.

În termen de 60 de zile de la data semnării/emiterii documentului care atestă încheierea uneia dintre proceduri, părţile implicate transmit în scris autorităţii competente pentru protecţia mediului obligaţiile asumate privind protecţia mediului, printr-un document certificat pentru conformitate cu originalul.

Clauzele privind obligaţiile de mediu cuprinse în actele întocmite au un caracter public.

Îndeplinirea obligaţiilor de mediu, respectiv  măsurile înscrise la rubrica privind lucrări finale de închidere a amplasamentului, este prioritară în cazul procedurilor de: dizolvare urmată de lichidare, lichidare, faliment, încetarea activităţii.”

 

Reclame
Standard

9 gânduri despre „Vonica s-a sinucis! …Trist!… da’ cu terenul de golf cum facem?!

 1. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  din fericire si cu ajutorul sfintei treimi am luat carnetul de conducere acum nu stiu cati ani dar….cu domnul din sadu…pe domnul lepsa l-a lasat …sa fie el cum este …cu mine nu …a mers nu ne intelegeam…asa ca nu pot sa-l laud pe domnul lepsa…din pacate.

 2. MARINA JUST zice:

  BRAVO , CISNADIANU OPTIMIST DE DATA ASTA MI-A PLACUT , CA IN SFIRSIT TE-AI DAT DE GOL IN PRIVINTA LUI LEPSA , ESTI PORNIT IMPOTRIVA OMULUI, DAR NU AI AVUT CURAJUL SA-I ZICI OMULUI IN FATA . DACA AI FOST INSCRIS LA SCOALA LUI ESTE ALTA PROBLEMA ,DACA TE OPREA CIND CONDUCEAI INSEAMNA CA NU TE PRICEPEAI SI SA EVITE PROSTIILE FACUTE DE TINE, PUNE OMUL FRINA DOAR NU TE POATE LASA SA FACI PROSTII SA CALCI OAMENII ,PE STRADA .IN PRIVINTA ORELOR DE CONDUCERE SA STI CA O ORA JUMATATE ESTE BINE , CA POATE TU NU STII CIND FACI SCOALA DE SOFERI CA AI SI PAUZE INTRE ORE ASA CA LA SCOALA ,LA LICEU ,LA FACULTATE,DACA AI FI FACUT SCOALA CA MINE LA PRIMA IN SIBIU APOI CRED CA NEMULTUMIREA AJUNGEA LA CER CA ASTIA DE LA PRIMA MI-AU FACUT 6 SEDINTE SAU CUM SE ZICE INTILNIRI SI MERGEAM 2-OUA IN ACELASI TIMP. 15 MINUTE UNA 15 MINUTE CEALALTA CA ZICEA INSTRUCTORU CA ASA INVATAM MULT MAI USOR SI DUPA O ORA NE TRIMITEA ACASA , ASA CA AR FI FOST BINE DACA SI EU MA DUCEAM DE PRIMA DATA LA LEPSA SI FACEAM CU EL CRED CA AVEAM MULT, MAI MULTE DE INVATAT. EU AM PRIETENI SI PRIETENE CARE AU FACUT CU EL SI SA STII CA TOTI CHIAR AU FOST MULTUMITI , ATIT CA AU ZIS CITIVA, CA ESTE UN PIC MAI SEVER LA ORE DAR IN REST TIPUL ESTE OK. APROPOS CA UITAM SI CE AM MAI VRUT SA ITI SPUN SI DE CEL DIN SADU ADICA DE MUSAT CARE ESTE ACUM PLECAT,ZICI CA NU TE OPREA ,NU ITI CALCA FRINA DAR VERISORUL MEU DIN SADU CU EL SO RASTURNAT PE DEALUL SIBIULUI CU LOGANU DE O PLATIT REPARATIA 72 MILIOANE .NICI MUSAT NU A FOST DE TREABA ,ORICUM NU POTI FACE COMPARATIE . LEPSA ESTE HARNIC SI MUNCITOR NU MAI INCERCA SA-L DENIGREZI CA ITI PUI O SUMA DE ELEVI CARE AU FACUT CU EL SCOALA IN CAP. IAR IN PRIVINTA CURATENIEI LA ANIMALE, MUNCESTE-TI TU CE AI DE MUNCIT, CA LEPSA STIE EL CE FACE NU CHEAMA PE NIMENI SA MUNCEASCA IN LOCUL LUI SI DU-TE TU CISNADIANULE OPTIMIST LA UCA LA BISERICA SI STAI LA LITURGHIE SA PIERZI TIMPUL CU SFINTA TREIME SI SCRIE DESPRE ALTII NU DESPRE CEI CARE TIE NU I-TI CONVIN CA MUNCESC CINSTIT NU STAU CU MANA INTINSA .

 3. Anonim zice:

  Vonica s-a sinucis, dar primarul, R2, seful gardienilor…., au cam fost absenti de la lucru in ultimele zile, interesant, cica au fost la Bucuresti, poate la DNA, sau la Curtea de Conturi, sau la f…te, cine stie sa spuna aici.

 4. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  MARINA JUST???DOMNUL LEPSA E UN OM ….CAM NESERIOS SI CAM PROSTOVAN…..STII DE CE??? AM INCEPUT SCOALA DE SOFERI CU DOMNUL LEPSA SI AM TERMINAT-O CU UN DOMN DIN SADU …STII DE CE??? PENTRU CA DOMNUL LEPSA FURA DIN ORELE DE CURS PRACTIC.IN LOC DE 2 ORE DE EXEMPLU FACEAM EFECTIV NUMAI O ORA SI TREIZECI DE MINUTE. O JUMATATE DE ORA OPREA MASINA SI MA LUA CU POVESTI. SI ALT LUCRU SI MAI GRAV ESTE CA DOMNUL LEPSA ITI OPREA MASINA IN TIMPUL MERSULUI .O ZII INTREAGA IN TIMPUL ORELOR DE CURS PRACTIC IMI OPREA MASINA CAND PORNEAM DE PE LOC …CAND FACEAM PORNIREA DE PE LOC EL AVEA O PEDALA SI PUNEA PICIORUL PE FRANA SI IMI OPREA MOTORUL……A DOUA ZII M-AM DUS LA DOMNUL DIN SADU SI …TOT CU MASINA LUI LEPSA NU MI S-A OPRIT MOTORUL NICIODATA. NORMAL CA AM REFUZAT SA MAI FAC SCOALA DE SOFERI CU DOMNUL LEPSA SI AM CONTINUAT SCOALA DE SOFERI CU DOMNUL DIN SADU….ASA AM REZOLVAT PROBLEMA CU UN OM NESERIOS CA DOMNUL LEPSA …SI CE ACUM VREI SA LE FAC EU CURATENIE LA ANIMALELE DOMNULUI LEPSA ??? E NORMAL CA E GRAS SI OAMENII GRASI SUNT PUTUROSI LENESI SI PARSIVI CA NU LE PLACE MUNCA!!!!SA NU MA ABURESTI CU HARNICIA DOMNULUI LEPSA CEL GRAS SI CARE NU POATE SA MEARGA SA-SI FACA CURAT LA ANIMALELE LUI DIN OGRADA….VREI SA VIN EU SA VA FAC CURAT LA ANIMALE IN GRAJD ???LA DOMNUL LEPSA…CEL GRAS SI CARE TRANSPIRA SI DACA STA IN PICIOARE .. ASTA ESTE DOMNUL LEPSA CU SCOALA LUI DE SOFERI.SI NU MA MINTII CU HARNICIA OAMENILOR GRASI CARE NU POT NICI SA-SI LEGE SIRETURILE DE BURTA….NORMAL CA UMBLA ACUM CU ABURELI SA SCAPE DE MUNCA CINSTITA CU ANIMALELE SI VREA BANI NEMUNCITI DE LA PRIMARIE???? LA MUNCA SI LA SLABIT SI LA RUGACIUNI NU LA ABURELI CU POLITICA SI HARNICIA ASTA DE 2 LEI!!!!!!

 5. cisnadianul optimist ( care voteaza numai cu sf .treime= care nu minte si nu se contrazice niciodata) si atat zice:

  cisnadianule turmentat???!!!
  >apai?> DRAGA SA STII DUMNEATA CA ….VONICA, OMUL ASTA NU ESTE JUDECAT DE MELTENI….VONICA TI-O SPUN CA UN PRACTICANT RELIGIOS ORTODOX….S-A JUDECAT SINGUR !!!!!!EL SINGUR SI-A IMPUS O PEDEAPSA …SI NU E VINA SFINTEI TREIMI SI NICI A MELTENILOR RELIGIOSI ….IUDA …FRATELE DE SUFERINTA A DOMNULUI VONICA….TRAIA SI TRAIESTE SI ACUM = ATENTIE MARE SI VONICA SI IUDA TRAIESC SI ACUM…..SI NUMAI PE EI SA-I INTREBI CE GANDESC …DESPRE FAPTA LOR=AUTOPEDEPSIREA PRIN SINUCIDERE…..APAI DOMNILOR JEHOSUA A DAT ALT EXEMPLU” SI SFANTA TREIME….SI DACA INTRI CISNADIANULE TURMENTAT IN MINTEA SI LUMEA INTERIOARA A …DOMNULUI VONICA….BINENTELES CU AJUTORUL SFINTEI TREIMI…..VEI AFLA CISNADIANULE TURMENTAT CU CE ……………..MARI PROBLEME SUFLETESTI SE CONFRUNTA (SI SE CONFRUNTA SI IN CONTINUARE= PARADOXAL NU~?~, SI DUPA MOARTE>>DOMNUL VONICA SI-A ADAUGAT O PROBLEMA IN PLUS LA MATEMATICA SI ANUME = AXPATRAT +BX+C=EGAL 0=ZERO<<??<>>???= ZERO??? # EU SUBSEMNATUL NU CRED%&*))) DOMNUL VONICA……SI PRIMA PROBLEMA ESTE FAPTUL CA ……NU MAI AVEA REPREZENTAT….PE RETINA MINTII ….(DIN CAUZA =WEGEN =NESTIINTEI ;NEPASARII SI UITARII ) NUMELE ..IDEEA DE SFANTA TREIME SI ….NUMELE LUI JEHOSUA…..CARE SIGUR ……..TE ASIGUR DOMNULE CISNADIANUL TURMENTAT……CA VENEA CU BUN SIMT SI MULTA …PRIETENIE SA-L AJUTE…..DAR DOMNULE CISNADIANULE TURMENTAT….NICI ANTURAJUL DOMNULUI VONICA…NICI ASA ZISII PRIETENI ……NU AU FOST IN STARE SA SOPTESCA …IN PREZENTA DOCTORULUI VONICA…NUMELE SFINTEI TREIMI….DE CE????{{{{{ DIN CAUZA DEPARTARII DE SFANTA TREIME= NU DIN VINA SFINTEI TREIMI…..CARE PRIN EXCELENTA …..AJUTA FIE EL SI PE PETRU SAU PE SUBSEMNATUL CATEODATA ….PROST DE BUNAVOIE PENTRU A PRIMII IDEEA …SFINTEI TREIMI…CARE ESTE CEA MAI CORECTA SI ADEVARATA= IDEEA AIA SFANTA!!!!

  DOMNULE CISNADIANULE TURMENTAT STII CE SPUN EU MELTEANU” CRESTIN ORTODOX??? APAI DOMNULE VONICA ….SA NU-TI FACI TU …DOMNULE DOCTOR …UN MINUT SEARA …OR DIMINEATA CAN’ VREI TU !!!…ASA SA MAI VORBESTI STII TU ….CU SFANTA TREIME CARE TI-O …FACUT FICATUL, SPLINA , PANCREASUL….APAI BA DOCTORE ….CAND AI VAZUT CA ESTI DOCTOR ….SI MAI ALES CAND AI BAGAT DE SAMA …CA UI CE FAIN I CORPUL UMAN…CONSTRUIT DE SFANTA TREIME….APAI BA PROSTOVANE…CU SCOALA SI FITE CUM NU AI PUTUT ZICE SI TU MACAR ASA ….CUM AM ZIS EU SUBSEMNATUL = CEL CE SCRIU SI MI-AM DAT SI NUMELE DAR C.T.=LO’ STERS…EXACT ASA AM ZIS EU ODATA >>>>>>>::: DOAMNE ISUSE HRISTOASE CAND VOI UITA DE TINE….SA-TI ADUCI AMINTE SI DE MINE……DOAMNE CE MAI FUGE OMUL DUPA ….>>>CONFORT, BANI ,UITARE DE SFANTA TREIME….SI DUPA REALIZARILE ASTEA MATERIALE SI PROFESIONALE!!!!!ASA-I VONICA???!!!NO CUM I DOMNULE VONICA????PA LUMEA AILALTA .?? AI VAZUT CA NU POTI FUGII??? CISNADIANULE TURMENTAT??? EU NU IL CTITIC PE VONICA ADICA NU SUNT MELTEAN…..DAR MACAR POT SA-I SPUN SI DUPA CE O MURIT CA-I PROST???ESTI PROST DOMNULE VONICA???SPUNELE LA OAMENI CE PROBLEMA …AI FACUT TU DIN RUSINE…..AI FACUT DIN TANTAR…….ELEFANT!!!!!APAI DOMNULE VONICA….AI FOST PUS CU COSCIUGUL IN BISERICA….DA’ PUTI….NU FRUMOS….CI URAT!!!!DA NUI BAI…CA ESTI VIU NU VONICA???SIGUR !!!!DA CU O PROBLEMA IN = IN PLUS…..AI UITAT DE SFANTA TREIME…TI-O ADUC AMINTE IO ACUMA VONICA<<<<,SI …NU MAI ZIC NIMIC…MACAR O RUGACIUNE …SA MAI FAC..SI MACAR SA MAI VORBESC CU TINE SFANTA TREIME 4 MINUTE AZI….. SI SA NU MOR …ASA CA ANIMALUL SALBATIC = ASEMANATOR CU VONICA….FARA SA MAI DIALOGAM UN PIC…TU SI EU SFANTA TREIME, ISUSE HRISTOASE …..FIE SI DE UN PROST CA VONICA…

 6. "LEO" zice:

  Io, am o alta parere legat de bani astia Europeni de la FMI. Poate nu am dreptate, sau poate am ceva dar contraziceri tot o sa fie.
  Oricum, dupa tragedia asta lucrurile vor lua alte intorsaturi, chiar cu surprize, Nu spun ca nu sunt de acord cu acest proiect. Oricum nu conteaza opinia mea si nici parerea, dar spun ca este prea devreme pentru oras asa ceva.
  Stim cu totii ca sunt o multime de cerinte mai importante, nu enumar acum ca sa incarc pagina…le stiti cu totii, suficient este sa va ganditi la ce va lipseste.
  O sa spun cat se poate de scurt ca sa trageti concluzii si daca ma rectificati nici o problema.
  Ganditiva ca este un teren enorm de mare pe care nu o sa mai aveti aces niciodata, nici copii copiilor vostri. Cheltuielile vor fi imense, sunt bani GRATIS, bagati la cap !… Care nu se mai intorc la FMI, îi mananca pamantul; voi nu beneficiati de ei
  Cei care vor lucra pe perioada lucrarilor vor fi doar persoane necalificate din oras…cei calificati vin cu firma constructoare, poate fi si una locala sau chiar straina, nu este exclus !
  O sa dureze putin, poate fi o lucrare de cativa ani 2 -3 – 4 cel mult…poate ! …sau pot fi etape.
  Dupa terminare, tot complexul incluind tot personalul de la paznici, gradinari, pana la administrator, director sa zicem, nu o sa aiba un personal mai mare de 100 de persoane….nasi, fini, cumetri, veri, verisoare…Alte categorii nu se fac angajeri
  Va fi un complex turistic de sezon, 7-8 luni cel mult .
  Poate ca, daca Magura ar avea o partie de ski, un teleferic si alte serviicii de iarna ar fi un turism continu cu un numar mai mare de angajati si nu doar pe temporada
  Bun !… Asta se face pentru cei ce vin ca sa-si clateasca ceva bani acolo, pardon sa cheltuiasca ! …o mica oaza…golf, cazino,.burdel un mic Las Vegas…
  Fetele o sa aiba de lucru, daca asta vreti ! …nu de la noi, ca o sa le fie rusine
  Dar pentru cei de rand, ce sunt in acest oras ce li-se face ? Oare cu un strand ce vi-l baga pe gat v-ati acoperit lipsurile…Orasul a avut strand, concesionat si asta si !
  Nu era frumos acolo !?
  La fel si lacul, dati roata acum pe langa gard ca cainii
  Pacat, ca nu se pune in aplicatii si nu se cauta solutii, proiecte care sa creeze sute de locuri de munca sa produceti ceva…ce se vinde, ce se cauta pe piata… O sa importam de la chinezi intr-o buna zi nu doar gaini si porci ci si mana calificata de lucru, pentru ca scolile profesionale au disparut sau acele cursuri de calificare la locul de munca, nu pentru ca ai nostrii nu ar mai vrea sa invete o meserie, dar unde sa o invete…
  Cand ma gandesc ca, Casa elevilor era deja un indemn pentru multi in ramura in care se duceau. Ce-o mai fi de ia nu stiu !
  Orasul nu o sa o duca mai bine cu aceste proiecte.costisitoare.care nu au de adus nici un beneficiu local… nici locuri de munca, nici bani…
  Este un artificiu, o crestere a delicventei
  Banii nu ajung la cetateni, ajung in alta parte.
  Oricum este un proiect aprobat, voi tot nu ati stiut …v-ati interesat tarziu si nici de impus nu puteati …Ca asa-i la noi ..trebuie sa taci !

  • …si totusi va intra un impozit de vreo 10.000 RON/an doar pe teren! Un alt impozit de 16 % se va aplica venitului generat de aceasta afacere…venit care nu va fi mic deloc! Toti acesti bani vor intra in bugetul local si daca administratia cisnadiana ar fi condusa de un bun Manager si nu de un hot…atunci va fi un castig si pentru cisnadieni! Un buget local bogat, trebuie sa se traduca in bunastare la nivel de cetatean! pana acum nu prea este cazul pentru ca este administrat defectuos…adica jecmanit de catre un camatar si acolitii lui – fini si afini! zic! 😉

 7. Babardiss zice:

  Esti cel putin simpatic, ai idee citi jucatori de golf sint in Romania ?
  Citi isi permit luxul de a invata golf? ce iti trebuie sa inveti golf? ce nu se spone in „busines plan ” este ca va fi un CLUB ” inchis” , in care trebuie sa faci cerere de inscriere, sa fi acceptat, doar nu crezi ca „bagatorii de pix si picioare…, in afara de cei care-s baga pula” urlind cit ii tin bojogi, cind vor rata se vor freca de multi -milionarari inEuro stii citi angajati trebuiesc pentru intretinerea si deservirea terenului, si spatiilor aferente ? care trebuie,….repet trebuie , sa fie gradul de ocupare pentru a mentine CLUBUL ? nu vorbesc de profit , ci numai de intretinere…
  Stii cite pensiuni din zona sint in FALIMENT ? din cauza lipsei de turisti sau clienti veniti cu treaba ? Asta arata IMATURITATEA investitiei si a proiectului in sine.
  Nu contest nevoia imensa de investitii, nu contest mindria zonala de a avea un astfel de complex, dar ai idee la ce distanta se simte mirosul de la statia de gaz,…vara ? care este privelistea catre statia de apa ? si nu in ultimul rind ,asezarea luxusului complex turistic-sportiv pe o imensa groapa de gunoi.
  Stii,…chestia cu meltenii care-s dau cu parerea…, dar noi doi care avem o parere, suntem melteni ? sau toti sint in afara de noi ?

  Este un proiect mort din fasa.
  Zona rezidenţială a obiectivului are în componenţă:

  Clubul de golf cu 110 camere de 4 persoane
  Complexul hotelier cu 250 camere de 2 persoane
  Satul de vacanţă cu 46 case de 6 persoane
  Restaurante cu o capacitate de 700 locuri de consum

  • Vezi Babardiss, asta e diferenta intre noi…eu macar sunt simpatic! Romanii nu joaca golf, ei „joaca”…se uita la fotbal, mananca seminte si beau bere! Nici nu stiu cum s-a trecut de la oina la mancat seminte?! Dar stiu ca romanii sunt genul care din snobism vor imbratisa rapid orice sport din asta „de jmecheri cu bani”! Stiu ca sunt multi englezi, nemti, americani, australieni care joaca golf! Stiu ca acei oameni care joaca golf sunt putini si in general au bani multi incat sa-si permita curse de avion charter sau sa vina cu cel privat pe aeroportul Sibiu (care exista). Stiu ca in proximitatea acestui teren de golf (in faza de proiect imatur – cum spui tu) exista un aerodrom pe care pot ateriza avioane usoare care vin de la Bucuresti de ex. Deci infrastructura rutiera trebuie dezvoltata doar intre aeroport si terenul de golf si daca se umfla putin Iohannis, face o telegondola direct de la aeoport pana pe Sevis! Ai uitat sa amintesti de mirosul de balega de la ferma lui Carapulea, care e si ea la o lovitura de crosa! In acest sens vreau sa-ti spun ca primavara, toata Elvetia pute a balega! Ii propun cu aceasta ocazie lui Carapulea sa se apuce sa creasca vaci Kobe pentru ca englezilor si australienilor le place acel steak! Faptul ca-i CLUB inchis si are iz elitist adresandu-se unei nise, este tocmai ceea ce ii va asigura succesul! Pensiunile din zona sunt in faliment pentru ca Cisnadia si imprejurimile nu sunt promovate dar nici nu prea ai ce promova. In perioada asta merg bine pentru ca a inceput Festivalul de teatru si cazarile sibiencioase sunt overloaded!
   Referitor la melteni…Mda, persoanele de fata se exclud si se vor trece doar la un bilant final! 🙂 Melteni sunt cei cu pareri putine dar fixe si in general neavizate sau bazate pe clisee ieftine! Printr-o simpla citire a comentariului tau, nu pot sa te incadrez la melteni, ceea ce nu pot sa spun si despre mine…Daca eu sunt… sau nu sunt meltean, ramane la latitudinea ta si a celor care citesc ceea ce eu debitez!
   Avem insa si o parere comuna si anume chestia cu 110 camere de 4 persoane, Hotel 5 stele cu 250 camere, sat de vacanta si Restaurant de 700 de locuri…cred ca e un pic exagerat si a fost menit doar pentru impresia artistica! Sunt chestii de oferta pe termen lung spre foarte lung, care se vor face doar functie de impactul pe care il are cererea!
   Si ca sa stai linistit iti spun ca sansele ca acest proiect sa se mai realizeze…acum dupa ultima isparava a lui Vonica, sunt cam de 10% ! E trist, pentru ca a trecut din nou sansa pe langa noi si ne vom scufunda mai adanc in anonimatul si meltenismul care a inundat Cisnadia! Pacat!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s