Land of choice

Ce-ti mai pasa tie, de Cisnadie?!


Primesc in ultima vreme, din ce in ce mai des aceasta intrebare si nu neaparat referitor la Cisnadie ci asa in general de Romania!

„Ce-ti mai pasa tie Turmentatule de Cisnadie, in general de Romania?!”

Sincer nu stiam ce sa raspund pentru ca ar fi fost ipocrit sa spun ca o fac din patriotism dar nici alta explicatie nu aveam si uneori e pacat sa pierzi acel moment in care… mai bine taci!

Dar in cazul nostru, al Turmentatiilor, si-atunci cand taci e problema, pentru ca ori ascunzi ceva ori daca nu, se considera aprobare tacita!

De ce nu putem fi si noi tratati ca si orisice alt individ care tace si anume „ori e prost de impunge ori e foarte destept si de aceea tace pentru a nu spulbera acest dubiu”?! Cum e de exemplu Iohannis care a inceput sa vorbeasca si a spulberat acest dubiu….e clar…nu tacea pentru ca ar fi foarte destept! 🙂

A trebuit sa vina amicul Fumurescu cu un superb text pe contributors.ro si sa-mi dea un raspuns logic la aceasta framantare pe care o avem toti cei plecati dar ramasi! Citez:

„Da, de la distanta, Romania se vede altfel. Diaspora vede altfel Romania, Ana are mere, Xenia are pix. Vorba unui amic poet, “de aceea pastreaza continuu o cantitate de frig intre tine si lucruri, chiar daca afara-i canicula si animalul te striga pe diferite cai“. Nu va faceti iluzii. N-am plecat. N-avem cum, chiar daca, prin absurd, am vrea. Cine poate sari peste propria-i umbra? Nu e … realist.

Dupa mai bine de cinsprezece ani de trait prin strainataturi, mutandu-ma de colo – colo, pot spune cu mana pe inima: De plecat din Romania, n-a plecat, de fapt, nimeni. Intr-un fel sau altul, toti am ramas. Am ramas cel putin in masura in care voi, “ramasii”, ati plecat. C-ati plecat: pe internet, prin copii, cu excursiile, cu romenglish, ati plecat. Asa ca nu ne mai aratati cu degetul, ca devine plictisitor. Rade ciob de oala de sparta.

Asa ca sa revenim la oile noastre. Si-ale plecatilor, si-ale ramasilor. Oile noastre – candidatii pentru cursa la prezidentiale. Nu vreau sa vorbesc acum despre Victor Ponta. In diaspora, Ponta nu exista. De aici asa se vede, vorba bancului. Daca noi, astia din diaspora, suntem visatori, Victor Ponta e un cosmar din care tot incercam sa ne trezim. Sa va trezim. Wittgenstein zicea “despre ceea ce nu se poate vorbi trebuie sa se taca“, dar Ponta nu l-a citit pe Wittgenstein, asa ca vorbeste cu nonsalanta despre ortodoxie, familie, romanitate, s.a.m.d., tarand in noroi caii verzi pana devin toti cafenii. Toti o apa si-un pamant. Mocirla, adica. Nu stiu ramasii cum sunt, dar stiu sigur ca plecatii sunt enervati rau de tot cand iti bati joc de caii lor verzi. Caii nostri verzi de pe pereti sunt tot ce ne-a mai ramas de-acasa. Tinem de ei cu dintii.”

Deci e clar acum?! Plecatii n-au plecat asa cum nici ramasi n-au ramas!

Asa ca n-am ce va face stimabili primariosi (mah loazelor) si nici voua stimabili cititori de blog Turm ent Hat, a fi musai sa ma suportati in continuare chiar daca pe alocuri am sa o mai dau in bara cu informatiile – in sensul ca vor fi usor mai voalate dar cisnadieni cu minti vor intelege perfect despre ce este vorba!

Sa fiti cu Minti ca nici plecarile astea nu mai sunt plecari, practic sunt plecari prin ramanere! E un fel de ….

Adio dar mai stau putin

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Ce-ti mai pasa tie, de Cisnadie?!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s