Land of choice

Blogul CT… un fel de masturbare mentala!


Cum probabil v-ati dat seama, am inceput deunazi sa rasfoim arhiva blogului cautand dupa repere! Nu ne-a interesat neaparat postarile ci comentariile cititorilor din aceea vreme!

Am ajuns la concluzia ca atat postarile cat si comentariile erau mult mai spumoase, aveau mult mai multa verva, umor, ironie, sarcasm….iar pe parcurs s-a intamplat ceva, ele devenind mult mai seci mult mai pline de venin si mai putin umor! Pacat!

Ne-am oprit ieri asupra unui comentariu, evident anonim, tot din categoria „frustrari ale cisnadienilor” scris la o postare din noiembrie 2011 intitulata ” STIRI CISNADIENE PE SCURT, CU AUTOR NECUNOSCUT!”.

La aceasta minutioasa rasfoire a arhivei blogului am observat ca sunt extrem de multe comentarii, unele dintre ele chiar mult mai bune decat postarea in sine! Cu toate astea sunt comentarii lasate in aer, la care Turmentatul de la vremea respectiva nu a dat niciun raspuns! Cred ca era un Turmentat foarte plin de el!

Aveti mai jos comentariul care se adresa direct Turmentatului de-atunci si care a ramas fara raspuns! O sa incercam sa-i raspundem acum, cisnadianului anonim care l-a postat, in speranta ca mai citeste si acum dupa 3 ani acest blog local!

anonim 19 noiembrie 2011 la 20:27 a scris: „Copile, esti fenomenal. Ai devenit pe bune, un fenomen local. Iti citesc demult blogul dar n-am comentat niciodata. Foarte multa lume te citeste dar se fereste sa recunoasca asta. Am verificat in cercul meu de cunostinte si toti stiau despre acest blog dar se fereau sa vorbeasca cu admiratie despre acest fenomen si incercau sa-si mascheze faptul ca iubesc acest blog prin mimarea unui dezinteres. Asa am facut si eu mult timp. Faptul ca citim acest blog este ca si masturbarea. Toti o facem in intimitatea noastra, avem orgasm, dar ne ferim sa vorbim public despre asta. La majoritatea este oarecum teama, dar la multi este doar o frustrare ca desi toti gandim la fel, tu ti-ai asumat aceasta gandire in public si ai succes. De aici tentatia de a vorbi public despre turmentat in termeni peiorativi de genul „e un bitang care n-are ce face”, „unul cu prea mult timp la dispozitie” si alte tertipuri din astea care nu fac decat sa reflecte frustrarea ca noi nu avem curaj sa luam atitudine.”

Stimabile anonim, in speranta „ca mai citesti din cand in cand randurile acestea” o sa-ti raspundem acum dupa 3 ani! In primul rand trebuie sa-ti multumim in numele Turmentatului de-atunci care sigur s-a simtit periat de comentariul tau si probabil de aceea nu a raspuns! Spre rusinea noastra trebuie sa recunoastem ca lucrurile nu s-au prea schimbat de-atunci si daca s-au schimbat atunci ele s-au schimbat in rau! Ne confruntam cu aceeasi lipsa de atitudine a cisnadianului marunt, care face ca acest orasel micut de provincie sa fie condus de loaze respectiv sa se transforme intr-un kitch din ce in ce mai penibil! Trebuie insa sa renmarcam ca exista o mare evolutie in domeniul online al cisnadienilor care discuta despre aceste lucruri! O fac mai timid si mai cu perdea dar e bine macar ca-i fenomen de masa! Exista si o tentativa timida de a cobori aceste discutii din online in viata reala si mai ales in niste domenii care credeam ca sunt demult istorie, anume activitati cultural-educative si chiar artistice, desfasurate de membrii ai societatii civile pentru societatea civila! E-adevarat ca lucrurile se misca foarte incet dar vorba lui Galilei intr-un alt context „Eppur si muove”! Si ca un paradox al zicalei lui Galilei, aceste lucruri se misca si cu ajutorul bisericii evanghelice! Zic paradox pentru ca prin aceasta expresie Galilei infrunta practic biserica referindu-se la pamant ca se invarte, iar in contextul nostru, anume miscarea lucrurilor la Cisnadie este chiar ajutata de biserica!

Astfel acel „bitang care nu avea ce face” poate sa-si ridice nasul pe sus si sa spuna cu mana pe inima (daca-ar avea)..atunci cu mana pe cap …ca lucrurile au fost puse in miscare iar el a stat la baza acestei puneri in miscare!

Sa fiti cu minti…..and keep walking…si vom fi iarasi ce-am fost si chiar mai mult decat atat!

CT is Walking

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Blogul CT… un fel de masturbare mentala!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s