Land of choice

Daca esti prost de mic, cand esti mare numa’ te joci … cu bugetul local


 

Stimabililor consateni cisnadieni.

Cu tot respectful-ul  pentru voi, vreau sa va anunt ca desi sunteti in stare de trezire si aburul sarbautorilor a cam trecut, Turmentatul a sesizat prea putine reactii si atitudini civice din partea voastra, in ultima vreme.

Ma refer desigur la ceea ce se numeste civism, ca sa ma exprim simplu dar nu simplist.

Daca in teorie, definitia civismului este clara, simpla si pura, prezenta lui in Cisnadie este, in mod clar, pur si simplu una teoretica.

Ce vreau sa spun cu asta?

Civism, definitie:

Atitudine, zel, devotement de care da dovada un bun cetatean;

Zelul unui bun cetatean pentru interesele comunitatii, tarii.

Lasa ca o sa va dea Turmetatu, aici de fata, imediat,  motive de iesit cu civismu’ la poarta. Poate si la vot, mai stii?

O sa-mi spuneti desigur,ca sunt destui cei care-si doresc si care se exprime liber pentru mai binele orasului

Eu as spune chiar ca toti cititorii blogului doriti asta, chiar si hujienii rataciti on line, chiar si tu Lunco care ai in fisa p(r)ostului sa urmaresti camerele video din orasul Big Brother si ce mai scriu eu pe aici despre stapanul tau anal fabet, dar curat ca lacrima DNA – ului care plange cu dosarele lui pe masa. Deocamdata.
Stiu ca baietii cu ochi albastrii asteapta de la mine ceva promis mai demult, adica niscai documente despre cum s-a construit sediul de district de la Paraul Ursului.

Pai bine mah pampalailor!!! Ce documente vreti voi sa va dau io mah despre o cladire care s-a construit fara nici un document.!!!

Voi nu vedeti ca nu vedeti padurea din cauza copacilor!?

Ce-ar fi sa considerati voi, mai dragilor deneautzi, drept obiect delict tocmai cladirea din padure. Si ca orice obiect delict, trebuie dovedita provenienta lui. Simplu. Sa mergeti frumos acolo, sa puneti un sigiliu pe usi si pe sertarasul cu preservative din camera a doua din dreapta dupa usa (camera lui tati zic ) sa va infiintati la ocolul silvic si la primarie, si sa cereti codul PUK pentru desigilare. Cod PUK care sa contina:

Autorizatie de demolare cladire veche.   NEMA

Extras de carte funciara, dezmembrare, intabulare teren constructii.      NEMA

Documente de scoatere din domeniu agricol/forestier a terenului de sub cladire si pentru aleea pana la celea de acces. NEMA

Autorizatie de constructie cladire existenta.  NEMA

Documente justificative privind sumele alocate pentru obiectivul in cauza. ESTE( dar asteptam surpriza.)

Dupa care sa procedati la:

Expertiza de evaluare cladire si bunuri existente, cu expert independent.

Constatare neconcordante intre valoarea cladirii si a bunurilor si sumele alocate., lipsa documentelor pentru obiecte, de exemplu automatul de apa din interior cumparat de primarie si folosit de districtul silvic. (de fapt de gashca huliana la dezmaturi si orgii)

Constatare lipsa documente legale privind demolarea, constructia si folosirea cladirii in scopul declarat si autorizat de consiliul local.

Ce sa va mai zic…flori nu vreti?

Asteptati probabil sa treaca 2 ani de la construirea ilegala ca sa iasa de sub incidenta legii care sanctioneaza constructiile ilegale.

Asta asteptati? Aveti si voi parandaraturi cu penalul nostru ? Legea 50 va spune ceva? Sau asteptati ca sesizarea catre Autoritatea de Stat in Constructii sa apara in urma fenomenului natural de civism?

Lasa ca o sa faca Turmentatu sesizarea in locul vostru, cu stampila.

Voi mergeti in concediu ca ne descurcam si fara voi!

Sau sa-i credem pe cei care ne sugereaza ca de fapt noi suntem doar un experiment al autoritatilor care stiu ca suntem multi dar prosti?

Voi cautati dovezi scrise si semnate despre faradelegile hujianului, mari cat o zi de post, care ar trebui sa va pice din cer prin fenomenul de civism, sau prin renumita retea de informare stradala.?

Dupa care sa va infiintati eroic in fata procurorilor ca ati gasit capatul de ata, ca i-ati surprins asupra faptei, in flagrant si cu delictu’ in mana.

Halal sa va fie.

Pa ce va opreste mah sa intrati in Primarie, cu mandatul de buna intentie in mana, asa intr-o vizita de curtuazie, si sa-l intrebati pe primar, despre toate documentele  casutei din padurea erotica.

Sa-l mai intrebati de exemplu, cum e posibil sa demoleze parcul din fata magazinului rusului (e moldovean dar vreau sa-i respect reclama) dupa care sa puna acolo un sens giratoriu fara sens si sa ne vomite un prêt nesimtit de 100 000 de Oiro din care doar noi simtim parandaratul.

Ce –ar fi sa-I intrebati si despre viitorul sens giratoriu pe care vrea sa-l construiasca la Curtea de Fier cu fantana arteziana in mijloc si sa-i zica ,,piatzeta”. Daca aprofundati putin subiectul, o sa aflati ca acolo a fost o fantana arteziana, pe care a demolat-o tot el ca sa construiasca parcul de acum, pe care vrea sa-l demoleze ca sa construiasca alta fantana arteziana.  Si tot cu 100 000 de Oiro.

Are un fetish anal fabetul pentru 1 si 0. Poate ca vrea sa testeze un nou sistem de operare…al bugetului local.

Daca toate astea insirate de mine pana acum , inclusiv casuta erotica, nu ar fi fost construite de unul si acelasi constructor, Catalinoiu, v-as fi sugerat sa luati cu voi in vizita la primarie si un psihiatru…asa  de curiozitate.

Mai intrebati- l de ce vrea sa construiasca o alee pana la Cisnadoiara, in conditiile in care cea din Dealul Grigore nu e gata si nici nu va fi. Ce au facut cu banii primiti de la consiliul local ? Dupa alocarea ultimei transe, nu s-a mai construit nimic acolo. Intrebati-l de devizul de constructie. O sa vedeti ca nu bate cu lucrarile din teren si nici cu bugetul alocat.

In aceeasi vizita ipotetica, intrebati-l despre asfaltul din cimitir, turnat acum un an, dar pe care vrea sa-l acopere acum cu dale. Asta da afacere, doua dintr-o lovitura! Spala bani la cimitir si ingroapa asfalt !

Eu unul am ramas intersis cand am aflat. Din hotararile cosiliului local desigur, de unde din alta parte?

Da domnilor ati auzit bine. Who-Ja vrea sa puna dale peste asfaltul nou din cimitir. O fi uitat sa puna asfalt de trafic greu si acum vrea sa fie sigur ca nu se surpa la vreo inmormantare?

Camatareee!!! Cimitirul e pentru ingropat morti mah, nu asfalt. Morti adica cum ai fi fost tu daca traiam intr-o sociatate normala si unde tu si aia ca tine trebuiau sa castige cinstit banii pentru apartamentul amantei, pentru stenturi pentru masini de lux pentru restaurante si vile. Intelegi? Daca tu munceai ca sa castigi cinstit toate astea, erai mort mah la ora asta. In cimitirul ala de-ti place tie sa ti-l utileze Catalinoiu.

Dale carnavalului monsher!

 

As putea continua dialogul ,,imaginar” cu capetele seci si cu ochi albastrii, desi, la ora la care savurati voi postarea asta, ei au facut déjà conspectul, postarii.

Nu sunt chiar seci capetele lor, dar dupa rezultate n-as putea sa ma exprim altfel. Poate-i stimulaz, mai stii?

Stiu, asa a decis consiliul local, o sa-mi replicati. Dar ei sunt mai presus de lege? Cei care au votat toate astea zic. Ca nu toti se baga im mocirla hujiana.

Dar sa continuam sirul investitiilor aiuristice propuse de Who-Ja spalatoria de bani pentru 2016.

Bineinteles, nelipsita grija pentru hambalizde care primesc iar 600 000 de Euro. Pana la vara deocamdata. Daca iese iar primar, mai da la supt bugetul o tura!  La vara esti istorie ba Hujo, nu te-ai prins? Grija matii!

Who-Ja aloca 150 000 de Euro pentru Servicii de Topografie!!! Fara alte explicatii.

Cu banii astia se putea face un cabinet stomatologic pentru copii, aveau de lucru  doi medici care ar fi putut pune plombe la toti copii din oras. Gratis ! Puneia-s o plomba-n stent!

Bugetul alocat Cisnadioarei iese in evidenta iar, prin lipsa lui!

Nici un ban alocat Cisnadioarei. Cu toate astea minte populatia naiva ca el face toate eforturile sa bage apa la satuc. De fapt investitia e pornita din bani europeni si de implementare se ocupa Sc. Apa Canal Sa. Dar aia nu candideaza in alegeri asa ca putina deruta nu strica, nu-i asa Hujo?

Era sa uit ca Who-Ja pregateste totusi o investitie serioasa pentru Cisnadioara.

Bariera la Piatra Broastei!!!

Te caci pe tine! Cica ca sa nu mai mesrga lumea la gratar pe valea Argintului ca lasa gunoaie.

Adica el isi construieste din banii nostrii si ai mei ditamai cladirea la Marinica, o foloseste déjà pentru gratare si chefuri erotice, iar noi nu mai avem voie sa mergem la gratar pe valea Cisnadiorii.

10  3,14 zda matii mah gunoiule!!  De dreptuiri cetatenesti ai auzit mah bolnavule.?

Ca sa nu mai zic ca e déjà o bariera mai sus, la intrarea in padure, care e conform codului silvic, si care e ok. Cum sa pui mah inca o bariera pe drumul public, drum de acces catre proprietati private aflate pe vale in sus? Cine te crezi tu mah? Sau tu pui o bariera la 2 stenturi?

Who-Jooo ti-ai luat mah pastila azi dimineatza?

Sa va mai zic ca se scumpeste apa iar. Asa vrea Who-J  si ca sa vrea mai bine,  o deleaga pe Otilia Man, managerul orasului Cisnadie care nu stie nici macar unde e Gradina Mare sau cine a fost Cocean, O deleaga ziceam sa reprezinte consiliul local la sedinta care decide scumpirea apei. Ca sa nu zica lumea inainte de alegeri ca asa a vrut primarul.

De fapt, limbricii hujieni din consiliul local  au votat un proiect de hotarare prin care acorda un mandat special de reprezentare pentru acordarea votului favorabil privind modificarea pretului la apa potabila.

Deci Who-Ja poate decide daca pretul apei creste, scade sau ramane le fel dar, are ceva parandaraturi cu cine are el, si o mandateaza pe Trotilia sa semneze scumpirea. Ca sa nu-i cauzeze la stomac…in campania el -rect -orala care vine.Am zis.

Va spuneam eu ca tati e om serios..cand vrea el. Ca e bine sa fi prieten cu el si sa votezi in consiliul local toate cacaturile lui, ca el nu uita si te ajuta la greu.

Nici nu mai stiu cum sa formulez urmatoarea fraza…atat mi-e de sila!!

Cioran, consiliara PER care a sarit in barca hujiana, iar mai apoi s-a inscris in PNL, si care a votat evident totul pentru Who-Ja, lucreaza de ieri in primaria Cisnadie la contabilitate desigur.

Daca asta nu e o rasplata in stil Who-Ja atunci eu sunt treaz acum.

Deeci matracucile s-au aranjat. Florea la conta la Spital, Ciorana la conta la Primarie,

Si cand va spunea Turmentatu ca scara de valori in Romania nu doar ca nu e nici macar cu curul in sus, ea nu mai exista! Si asta pentru ca votati cu curul, cel putin 2900 dintre voi. (am uitat ca aia nu stiu sa  citeasca, deci nu voi)

Dupa toata joaca asta de copil retardat de-a cheltuirea bugetului local, si pana vine deneauu si pe la noi, va anunta ca am batut un nou record. Singurul brad din tara care a rezistat toata luna ianuarie. Si asta pentru ca nu i-a ruginit tulpina!

Sa fiti cu minti si sa fiti verzi.

Anunțuri
Standard

Un gând despre „Daca esti prost de mic, cand esti mare numa’ te joci … cu bugetul local

  1. trist zice:

    io am mai tot spus, da vad ca nimeni nimic: revolutie! iures frate! sa curga sange ca in filmele lu’ Tarantino! Pai ba fratele meu alb, daca nimanui nu-i pasa de toate cacaturiele astea, inseamna ca nu-i bai chiar asa mare! bun, is multi prosti si adormiti, de acord. Dar nu toti. Ori daca nimeni nu zice absolut nimic, cuiva i pute gura a cacat! cui?
    in fine. asta e! mai trece un an, mai trece un mandat si pula! nimeni nimic! ciurda de vite ce-si merita soarta!

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s