Asociatia „CIVICA CISNADIE”

Pentru ca democratia presupune participarea indivizilor la viata societatii, iar lipsa participarii pune in pericol functionarea democratica a acesteia. Intodeauna exista pericolul monopolizarii puterii de catre guvernanti in urmarirea exclusiva a propriilor interese.

De aceea cetatenii au datoria de a le aminti in permanenta ca sunt alesii si reprezentantii lor.

In aceasta idee dorim sa infiintam Asociaţia „CIVICA CISNADIE”.

Prin infiintarea acestei asociatii ne propunem dezvoltarea competentelor civice ale organizaţiilor de la nivelul comunităţii, familiarizarea acestora cu conceptul de wellbeing, precum şi stabilirea rolului indicatorilor sociali în măsurarea prosperităţii şi bunăstării şi stabilirea modului în care organizaţiile societăţii civile s-ar putea implica în acest proces.

Vă invitam la iniţierea unui parteneriat pe termen lung pentru a îmbunătăţi practica de implicare socială în activităţi privind apărarea intereselor civice ale cetăţenilor în faţa autorităţilor publice, apărarea drepturilor Asociaţiilor de Proprietari de pe raza orasului Cisnadie, organizarea şi desfăşurarea unor programe de educaţie civică, implementarea unor acţiuni de prevenire şi control pentru limitarea şi stoparea infracţionalităţii, precum şi susţinerea activităţilor de voluntariat.

Scopul Asociaţiei „CIVICA CISNADIE” constă în promovarea ideilor progresiste, a valorilor democraţiei, îndeplinirea prevederilor constituţionale în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor, proprietatea, egalitatea în drepturi şi egalitatea în şanse, precum şi monitorizarea utilizării banilor publici în mod corect, desfăşurarea de activităţi şi acţiuni umanitare.

Infiintarea Asociatiei se afla in stadiu de proiect si se va infiinta, cu acte, doar din toamna..la vara-n paishpe!

Pana atunci asteptam sugestii si implicare din partea concetatenilor cisnadieni pentru ca orasul trebuie sa redevina al nostru.

Reclame

56 de gânduri despre „Asociatia „CIVICA CISNADIE”

 1. VIN MASCAŢIII !
  de Marius-Adrian Porojnicu

  Hărmălaie-n bătătură,
  Ţipete şi exclamaţii !
  Înarmata hoardă dură :
  Vin mascaţii !!!!

  Nici hunii,veniţi ca roiu’,
  Nu veneau aşa de mulţi !
  -Maică,a-nceput războiu’ ?
  Luăm pruncii,fugim în munţi ?

  -Nu bre, au venit mascatii,
  Ca să-l umfle pe primar :
  Nu-s nici ruşii, şi nici alţii ,…
  -Na : bea apă cu zăhar !

  -Doamne, ce sperietură ,
  Să cad din picioare, mamă ,…
  Să-mi dea sufletu’ pe gură,…

 2. Da într-adevăr am fost si am cumpărat din produsele lor si aveți dreptate sunt produse de calitate si mi-au plăcut foarte mult ,este plăcut locatia un aer proaspăt de nefumători si mai aler respectul pt clienți !, recomand si eu !!! Si mai ales ca sunt o familie din cisnadie

  • Da super imi plac si mie si am si lăsat o comanda pt sărbători , prețuri bune si produse de calitate sper so tina tot asa. Daca o so tina tot asa o sa aibă multi clienți dar daca vor începe sa baga si ei prafuri nu o sa mai aibă calitate si vor pierde clienți. Recomand si eu aceasta cofetarie mai ales ca au laboratorul in incinta si le produc ei ,si încă o chestie care am remarcat-o Curățenia e la ea acasa !! Sărbători fericite tuturor

  • Da fratilor am fost si eu sami iau comanda de prajituri de Crăciun si da sunt într-adevăr bune foarte bune si o sa ma mai duc la acea cofetarie ne trebuia asa ceva in Cisnadie sărbători fericite tuturor

 3. Eu zic sa nu va mai Enervati pe oameni din primărie in frunte cu primarul ,au inaugurat centrul sunt bucurosi dar bai fratilor străzile din cisnadie sunt ca ……. Mie sila sa ies prin oras , Ieșiți din primărie si mergeți pe teren ca sa vedeți realitatea nu faceti numai lângă primărie !!!!! Apropo azi am mâncat o prăjitura buna la cofetaria Arlechino sincer nu am mai mâncat de 5-6 ani o prăjitura in cisnadie asa! Nu stiu a cui este cofetaria dar felicitări RECOMAND!

   • sabotati prostia zice:

    cofetaria „Arlechino” este Pe str. Unirii, spre capul strazii spre IRES, unde se platea lumina, am fost si eu de 2 ori,este foarte curat, esti servit cu manusi,….este un semn de civilizare si civilizatie….

  • Si noi am fost multumiți de produsele lor si speram ca iei sa nu închidă si sa rămânem fără o cofetarie buna in Cisnadie mai ales ca le produc acolo in laboratorul lor .Eu cu familia mea vom fi clienți fideli si sper ca oameni din cisnadie sa le dea mai multă atenție ,ar fi păcat sa nu le meargă treaba sărbători fericite

 4. ATENTIE !!!
  AM LUAT LA CUNOSTINTA CU STUPEFACTIE DE MICSORAREA CANTITATII DE APA (m/3) ce-mi vine de plata , cantitate mult mai mica decit indexul de pe ceasul , apometru, bransamentului.
  Am descoperit si INTENTIA DE EXCROCARE A FIRMEI DE APA-CANAL SIBIU.
  lA 1 iULIE-2013 , URMEAZA O MARE MAJORARE DE PRET SI ASTFEL CONSUMUL VA FI TAXAT CU O SUMA FOARTE MARE.

 5. cisnadiana zice:

  Daca e posibil să facem ceva cu privire la noul centru al cisnadie, să nu schimbe proşti ăştia din primărie nimic, noi nu avem nevoie de pavaje si piatră cubica, avem nevoie de canalizare, străzi asfaltate si parcuri cu verdeaţă. Trebuie sa existe o soluţie.

 6. antonescu lalea zice:

  Turmentatule,faci o treaba super,chiar daca nu toti comentam articolele intotdeauna,nu inseamna ca nu le citim si sincer sa fiu acest blog cred ca este o supapa de refulare pentru multi dintre noi.M-am ferit de politica dar tot nu am scapat de doua ori nesifonat anul acesta si acest lucru se intampla doar din cauza nebuniei celor care fac sa zicem politica in Cisnadie,parca au inebunit,lacomia feroce care o vezi in ochii lor te sperie.Si mai ales ma scarbeste felul in care se comporta cu primaria si banii nostrii de parca ar fi tarlaua lor.Uff!Acum ma simt mai bine,ma duc inapoi la treaba.Turmentatule mergi mai departe tot asa,altfel cred ca nu o sa mai scapam de ei niciodata.

 7. …pai sa re-activam ideea….
  NICI nu va vine sa credeti ca daca vom fi …50 de membri. TOTUL se va schimba.
  Sa va dau un exemplu : daca o hotarire a consiliului Local Cis. va fi atacata in instanta si contestata de ASOCIATIA CIVICA CISNADIE , si contestatia va fi admisa , deja este ca la fotbalul atit de drag „unora’ este un cartonas GALBEN , la al doi-lea, urmeaza suspendarea si organizarea de alegeri LOCALE.
  Dar asta numai in cazul in care , deciziile C.Local sint aberante si impotriva interesului general.
  Tot inceputul este greu,…dar pe urma……

 8. un cisnadian zice:

  E clar ca si pentru mine reprezinta un proiect interesant si foarte util , de aceea astept cu nerabdare sa pornim la drum… Voi fi mandru sa fiu membru in Asociatia „Civica Cisnadie” si….sper sa fim MULT MAI MULTI care ne dorim binele orasului si al nostru,al cisnadienilor….ca de alegeri ….ne-am cam rarit!…

  • Un Cisnadian suparat zice:

   Foarte buna ideea dar daca ramane doar la stadiul de idee, la ce folos ? Sunt interesat sa va transmit un mesaj, exista posibilitate sa imi trimiteti o adresa de email valida unde as putea sa va scriu ? Va multumesc.

 9. DA_Monkey zice:

  si pe cand se va infiinta organizatia? o sa avem pusti, grenade si obuziere? propun ca prim proiect al asociatiunii sa construim o ghilotina in fata primariei!

 10. sarita montiel zice:

  vreau sa i spun dl huja ca noi am muncit 3 generatii pt o casa de 300 m si tot n am terminat dar sintem multumiti si multumim bunului dzeu ca o avem prin munca cinstita si avem o mare satisfactie dar ce satisfactie are dl huja inselind furind si smecherind pe semenii lui asa sa i ajute dzeu si i doresc sa nu scape de mina dna si a politiei economice am inteles ca au fost controale de la curtea de conturi dar nu sa aflat nici un rezultat probabil ca stie cum sa se descurce chiar nu se gaseste nimeni sa l denunte sa l duca dracului invirtindu se ca pt noi clasa muncitoare nu a facut nimic bun sa nu uite sa o ia si pe boarfa si ciufuta de stela care calaresc la ea de ani de zile hooo ajunge toate mismangurile huja le a facut cu contabila stela stie aia o matematica de traznesteee trebuie si ea scuturata o jigodieee sa i duca unde le este locu sa le dea dzeu ce merita aminnnnnnnnn

  • sarita montiel zice:

   cica johann krech in ziarul cisnadie azi ziar local voi continua sa reprezint interesele cisnadienilor ca ale lui sau terminat o data cu fuga la sibiu sa fii facut in cei 8 ani ce li se pare ca au facut si sa se hotarasca ca vad ca si huja stiga ca el a facut pe el si a aruncat pe hanzii ma mir ca nu le este rusine amindoi si au batut joc de oameni maree tupeuuu pe nentoo huja iese si el in fata la acelasi ziar ba isi mai pune si o poza zici cai gorbaciv zicind cai baiat bun si face tot ce poate pt clasa muncitoare dar e batjocorit de fostii colegi ca oamenii sa nu l mai aleaga ca sa vezii minune dar uita sa se explice in acest ziar de fapt de unde a facut rost de sacu plin de euroi sa si faca puful cu 19 camere 19 bai si tot ce i la riul sadului eu cred ca totusi ia primit de la matusa tamara ca masa era prea saraca de fapt nici nu o baga in seama poate ca o sa explice la dna oricum fiecare plateste in fata lui dzeu ma devreme sau mai tirziu aminnnnnnnnnnnnnnnn

   • traienut zice:

    pt sarita montiel doamna draga ai perfecta dreptate in tot ce spui stai linistita ca vremea lor a apusde acum vor cinta drumurile noastre toate se vor intilni o data precis la puscarie nenorocitii poftiti la fapte sa va fereasca dzeu de faptele lorrrrrrrr

 11. Rechinu zice:

  Buna treaba ,eu vreau sa fiu primul membru ,am sa ajut cu proiecte si bunastare sa facem ca oameni sa vina de placere in asociaţie ,să se distreze si sa se simtă bine faând bine ci nu rău precum „ciocoi” ,va urez tuturor să fiţi cu minte nu cuminţi si sa gandiţi cu capul si nu cu frica sau mandria , e timpul sa facem ceva pentru noi!!!

 12. n-am pleaca zice:

  sa ne zica mister popica cum(sperma pentru necunoscatori) se fac10 milioane. Cati angajati are care sa produca respectiva suma. Sau e si el unu din cei ce fura aerul cetatenilor, fie ei si turmentati, si-l duc la kronospan sa faCACOntu gros la tatuca austriac

 13. n-am pleaca zice:

  doru prica-i un labar ieftin, iar asta reiese din CV-ul lui. Un fost comunist cu functie acum vrea sa faca partzu mare.

 14. tot ala zice:

  I-mi plaqce fotografia de sus … e facuta de pe strada Mihail Eminescu fosta Muncitorilor mai precis din curtea lui Orlea

 15. Anonim zice:

  Stimabilă cisnădiană turmentată, află din surse sigure (sunt un apropiat al familiei Iach cu H dacă știi germană, și ești din Cisnădie) că domnul Iach Gabriel, propus de domnul Doru Prică (candidat din partea PDL la Primărie) pentru postul de consilier, s-a retras în urma presiunilor, intimidărilor și sfaturilor de tot felul, făcute asupra domniei sale, pentru că nu dorește ca bunul renume al familiei să fie terfelit, după cum s-a exprimat cineva din anturajul viceprimarului Huja; citez: ”Cine stă la troaca porcilor, se umple de lături.” Am încheiat citatul. Cu respect, ORCA.

 16. Buna ziua… sincer cred ca ii subevaluati pe tinerii de azi din cisnadie…CRED, ba nu…sunt SIGURA ca mai exista speranta, optimism si ca nu este totul pierdut…daca dam numai din gura si nu punem osul la treaba atunci cum vrem sa se implice si altii? ma alatur si eu „Asociatiei”Civica Cisnadie””

 17. Anonim zice:

  urmaresc de mult ce se scrie pe aceasta tema…si astept sa apara asa zisii „ANONIMI”. In sfirsit a aparut unul,si bag de seama ca are si tupeu dar nu are curajul sa ne spuna ce functie are…dupa cum scrie are o functie PUBLICA( sau ma insel ?)

 18. ct trebuie sa ne salvezi in orasul nostru avem nevoie de un gospodar care sa se organizeze si sa ajute si clasa muncitoare hotii astea trebuie sa plece la puscarie unde au mai fost acolo este locul lor ct numai tu ne poti scapa de ei depune un efort vad ca esti in tema cu ce fac ei la puscarie cu ei anunta dna sai verifice putin dar pe toti din primarie jegurile penale

 19. Anonim zice:

  suntetii niste fraieri care nu stiu sa munceasca si sa faca bani cinstitzii stitii sa scrieti nnumai tampeni si palavre despre oameni care muncesc si stiu sa faca banu puneti mana si muncitii si nu mai frecatii menta la calculatoor toata ziua ca manafii

 20. ASIM zice:

  Daca pe fiecare strada din Cisnadie se identifica un singur cetatean ca face parte din Asociatia Civica, cred ca multi dintre reprezentanti locali ,, alesii poporului,, vor incepe sa aiba palpitatii.
  Succes si cu mult curaj, eu sunt unul dintre cei care va sustin si voi da in presa multe detalii, daca/i bal sa fie bal pana la sfarsit.

 21. Loluch zice:

  …acum vre-o 2 ani de zile ti-am propus acelasi lucru…infiintarea unei societati CIVICE,….in Cisnadie.
  Atunci ai dat-o la intors, ca nu-i momentul, sa vedem, sa mai discutam, …dar cine o sa vina…..etc,etc.
  Astazi, apari ca un erou care a propus ceva inedit…o.k., fie, nu ma supar si nici nu fac crize de orgoliu,….ca mai toti Cisnadienii.
  Sincer ma bucur,…fa-o tu.
  Succes.

  • Stiu Lolush de propunerea ta…atunci era un alt cisnadian turmentat…referitor la acea asociatie civica pe care ai visat-o tu iar eu prin august 2011, am fost de acord sa o popularizez fara sa fie ideea mea si fara sa mi-o asum. Raman la aceiasi idee a vechiului CT, nu e momentul iar oamenii nu sunt pregatiti pentru asa ceva. Nu exista spirit civic, nu mai exista si sansele sunt mici sa fie revigorat. Eu doar incerc sa creez premizele crearii unei astfel de asociatii fara sa pot lua parte la ea…

 22. maxoka zice:

  Ce valori ale democratiei?ce constitutie?ce drepturi cetatenesti?k bani publici au ei grije sa-I colecteze si tot ei au grije sa-i cheltuiasca cu **folos**,in rest vise!

 23. Ionel Petcu zice:

  Bun! In sfarsit, o abordare cu sanse reale de a schimba ceva in orasul acesta!
  Un control civil este intotdeauna salutar cand este vorba despre gestionarea banilor publici.
  Ma bucur sa vad ca depasim faza „lupului singuratic”, care urla a pustiu (si in pustiu), si trecem la actiuni concrete.
  Sunt disponibil si dispus. Nu-ti urez succes, pentru ca nici mie nu-mi urez succes. Nu cred in urari, ci in fapte.
  Am si ceva idei, printre altele.
  Astept pasul urmator cu interes.

 24. ca tot veni vorba de orasul nostru. ma tot bate gandul de ceva timp ca avem un potential destul de mare in ce priveste lacul din parcul magura. oare edilii nostri locali nu au de gand sa puna osul la treaba pt a face ceva cu el?

  • tipic romaniei noastre. pacat, s-ar scoate bani frumosi daca s-ar implmenta un proiect de agrement. dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. speram totusi ca le vine mintea la cap nu de alta da am 100 de vecini care se duc sa pescuiasca pe olt sau se dea cu barca la zoo pe cand lacul nostru sta sa se surpe de tot.

   • lacul nu va mai redevenii lac niciodata , au construit astia blocurile in groapa si nu se poate risca nimeni sa mai umpl,e lacul cu apa ca daca se surupa digu e naspa.

 25. ar fi bine sa contribuim fiecare cu cate ceva pt orasul nostru in care am copilarit si crescut. Eu unul Turmentatule iti sustin ideea si sunt dispus sa contribui la ceea ce vrei sa faci. Ar trebui sa faci un banner sau un afis in care sa iti sustii ideea. nu de alta dar ca sa aiba toti cisnadienii posibilitatea sa se implice. mult noroc.
  p.s. faci o treaba de milioane, dak fiecare cisnadian(printre care si eu) ar fi mai atent la ce se intampla in jurul lui asa cum o faci tu am trai intr-o lume mai buna.

 26. Hehehe pot sa imi vad casa in imaginea de mai sus :))) Te rog sa ma treci pe lista de voluntari domnule C.T. ! Orcat ar fi de greu si de mult de munca eu o sa te ajut! (sa-ti zic un secret : nu-i nevoie de sa stai drept in fata nimanui ,atata timp cat respectul nu e reciproc,majoritatea nu respecta orasul asta, deaia nici orasul nu sta drept 😉

 27. Rares zice:

  Ma bucur sa vad ca insfarsit a aparut ceva in sondajul din dreapta la care pot sa ii dau Votul cu placere si cu speranta. Mult noroc si vointa ca va trebuie la cat va fi de munca 😀

Comenteeeeezi?!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s