F.C. Cisnadie – vaca de muls sau cum a facut huja bani de campanie. Haideti sa-i grabim lui huja shmenopauza!


Poate ca trebuia sa fac postarea asta mai demult, pentru ca cei care nu citesc blogul dar care sunt interesati de ce se intampla in Cisnadie sa poata afla din timp.

Vroiam mai demult sa va dezvalui niste shmenuri pe care le face huja cu finantu venit pe ruta : cisnadian platitor de impozite si taxe-primarie-asociatia de fotbal-huja.

Stim cu totii ca orasul transfera catre echipa de fotbal in jur de  250 000 de euro pe an.  Ce se intampla mai departe cu acesti bani, va spun eu imediat.

Asta e doar o parte din cheltuiala orasului cu fotbalul, pentru ca suma este de fapt mult mai mare. Sa va explic.

Cei 250000 de euro se duc in cea mai mare parte pe salariile jucatorilor, antrenorilor, presedinte , staff tehnic etc.

Pai cum se face ca stadionul s-a modernizat si a inflorit, pt. ca aclo s-au facut investitii serioase. Ei bine, primaria a platit toate acele investitii, pentru ca baza sportiva e proprietatea  orasului. Pana aici toate bune, e legal cu conditia ca investitiile sa figureze in actele primariei. Dar nu asta e marea problema.

Asociatia de fotbal are contracte cu un anumit numar de jucatori  sa zicem 21.  In realitate sunt mai putini pentru ca unii sunt in curs de transferare, sau pur si simplu se fac contracte fictive.

Jucatorii primesc in medie 800 de euro pe luna pe contract, dar in mana primesc doar jumatate pentru ca tati huja le zice de la inceput: „primesti .mancare, cazare, transport, masaj etc”,  restul de 400 de eur il incaseaza huja.

Jucatorii se multumesc si cu atat pentru ca e un salar frumusel pe praful asta.

De aceea, sa nu ne miram de performantele slabe ale echipei si ca nu e nici un jucator din Cisnadie, ca sa nu sifoneze prea aproape, pe la prieteni, rude etc.

Toate la timpul lor.

Asta inseamna 8400 de euro pe care-i umfla huja lunar cu shmenul asta. La astia se adauga cate 800 de euro de fiecare jucator fictiv.

Stati ca asta nu e tot. De fiecare data cand un jucator pleaca de la Cisnadie sa-si caute echipa,  sau comite cate o tentativa de viol sau e trimis la plimbare pur si simplu, pentru perioada in care nu joaca, semneaza ca a primit salarul dar banii ii ia de fapt, cine credeti, huja.

Nu e o gluma, huja stie sa castige bani si daca jucatorii zboara pentru tentativa de viol…stiti povestea.

Deci, daca echipa are 21 de jucatori cheltuiala cu salariile este de 16800 de euro. Jumatate din banii astia ii incaseaza huja. Restul pana la suma pe care o primeste asociatia lunar, adica vreo 3200 de euro sun salarul antrenorului, al presedintelui, si al directorului,  adica Rusu si Barbu , al stafului tehnic etc.

La finalul lunii, in conturile asociatiei nu ramane nici un ban pentru ca, nu-i asa ar fi si pacat sa nu faca ce vor muschii lor cu banii cisnadianului.

Eram tentati sa credem ca investitiile in stadion sun facute cu banii primiti de catre asociatia de fotbal , adica cu cei 250 000 de euro anual, dar ati vazut ca nu ar ajunge nici macar pentru deplasari.

Autocarul este proprietatea primariei cumparat din fonduri proprii. Soferul e angajatul primariei si nu primeste salar de la asociatie desi munceste doar pentru fotbalisti. Fotbalistii mancau doar pe banii primariei, pana luna trecuta, la cantina sociala. Abea dupa ce am demascat shmenul, au recurs, in regim de urgenta,  la o hotarare de consiliu care stabileste ceva tarife la mancarea fotbalistilor.

Orlea, desi munceste la sala de sport, care e data spre folosinta asociatiei de fotbal, este angajatul primariei. Daca ar afla cei de la fortele de munca si ar aplica legea pana la capat,  cineva ar infunda puscaria.

Sa nu mai zic de banii incasati fara factura de Orlea la sala de sport, vreo 3500 de euro lunar.

O hotarare de consiliu actualizata anul asta pe final de mandat jujian, ofera asociatiei de fotbal toate veniturile incasate de la sala de sport. Asociatia de fotbal, desi foloseste terenul de fotbal si sala de sport, nu plateste nici un impozit, nu plateste utilitatile, beneficiaza de serviciile unor angajati ai primariei. O gramada de ilegalitati, anormalitati  si shmenuri pe care le face huja cu banii orasului.  Toate utilitatile de la stadion si de la sala de sport le plateste tot primaria, adica cisnadianul care maine merge la vot.

Stiati ca masina aia de la curtea comunala , WV Transporter ala alb cu care fac treaba zilnic muncitorii de la curte, a fost achizitionata la suprapret, cu vreo 13500 de euro, cand de fapt pretul era de 3500 de euro. Diferenta de 10000 de euro aplatit-o huja ca spaga ca sa acceada in divizia C, acum cativa ani? Asta era taxa de „renuntare” a pe care o primeste echipa care promoveaza dar care nu vrea sa beneficieze de locul castigat. C-asa-i in tenis! Am scris si despre asta la momentul potrivit.

Deci, iata cum huja incaseaza, cu acte in regula,  peste 100 000 de euro anual din banii asociatiei de fotbal, de fapt din banii nostrii!

Exista si alte modalitati de aface bani grei din afacerea cu fotbalul, pe care le stiu organele de ancheta si care, speram ca vor iesi la iveala cat mai curand.

Sper sa va ganditi la toate astea si sa votati maine in cunostinta de cauza. Ce v-am spus eu pe aici se poate dovedi, atunci cand noua conducere a primariei si noii consilieri vor dori asta.

Toate acestea nu erau posibile fara aportul primarului, care stie ce se intampla cu banii asociatiei, dar inchide ochii.

Cu sau fara huja la primarie, cei care s-au jucat pana acum de-a asociatia de fotbal o sa dea socoteala, in fata organelor de ancheta. Parol.

Sa fiti cu minti ca maine e independence day!

9 gânduri despre „F.C. Cisnadie – vaca de muls sau cum a facut huja bani de campanie. Haideti sa-i grabim lui huja shmenopauza!

  1. M-am nascut in Cisnadie si am fost vecina cu Ghita Huja iac cu sora lui an fost la scoala. Cind citesc ce minuni se intimpla astazi in Cisnadie nu imi vine sa cred.De ce lumea a devenit mafioasa fara rusine isi fura unul la celalalt palaria din cap. Huja vine dintr-o familie de oamnei obisnuiti tatal lui muncind la un birou de pensii si era mai in virsta ca mama lui .Decind a deveit el un excroc? Cisnadia a fost un oras frumos cu oameni intelepti dar observ ca in romania se intimpla ca in Rusia fostii hotii comunisti fura fara rusine. Imi pare bine ca nu mai traiesc acolo.

    1. Cica nu oamenii sunt de vina…ci sistemul! Cica functia te strica de cap iar acolo unde ajungi pe o functie fara sa ai cap…e mult mai nasol! Dar o sa vina si vremea noastra a cisnadienilor cu Minti si atunci probabil multi din diaspora o sa se intoarca cu placere…(sper!) 🙂 toate cele bune Elaina…tie si familiei tale!

      1. Sa va fie RUSINE,RUSINE RUSINE ,in toate sondajele pe Lepsa Vasile nu la-ti pus, cel de la Partidul Poporului Dan Diaconescu , aveti impresia ca este fraier ,,,, nuu? ei iata ca fara a fi in sondaj omul a facut surpriza . Felicitari si respectuos ma inchin in fata dumneavoastra , domnule instructor ,actual consilier pe valea argintului. BRAVOOOOO,,,,

  2. NEBUNELU De multa vreme admir acest blog fara a-ndraznii a atinge tastatura.O fac acum ca multe alte ispravi ca no-sa dau COLTU cu mina goala ca mi-a placut politica si puliticienii ca-de soacramea. Cu cine votez astazi? e simplu…cu cea mai buna varianta…dar no-sa las acel vot in alb sa aiva astia inca ceva MOALE de furat ca-o au in singe. Un lucru pentru mine e tot mai clar…huja si-a pus singur pielea in bat…in ziua cind sa vindut la u.s.l.istii astia care numai a partide nu seamana sii mai repede a haite de LATRATORI cu discursuri tipice cacademiei stefan gheorghiu,toba de carte[zic ei] si prostia de nar-mai trece transfagarasanu incoace.Si pentru co-sapara contrele la acest coment.CT ule tu esti exclus vreau sa spun ca a scris unul care a prins a asculta la acea vreme la radio inmormintarea la dr.Petru Groza.am scolit o parte in rai.Sibiu reg. Brasov cu notele de-la 1la 5 n-am avut banala cravata-pionier fara patrihotie la activ intrun cuvint am ramas doar cu munca si-o singura dorinta.SA-I VAD BICIUITI SI ATIRNATI LA MARGINEA DRUMULUI.

  3. In 2005 spuneam adevarul despre Huja dar cineva il tinea in brate, Krech a avut grija de el, ani buni au facut echipa pentru propasirea neamului lor. Multumesc pentru explicatie, acum am inteles de ce Cisnadienii au fost tinuti departe de echipa orasului. Sper ca odata cu Huja sa dispara si Broasca&co. Presupunem ca Huja pierde alegerile, ce facem dupa ? Un astfel de basist trebuie sa plateasca…cum se va intampla asta ? Huja a trecut la USL si eu cred ca miscarea a avut 2 obiective :Protectia fata de eventuale probleme cu justitia si speranta ca poate castiga alegerile.

  4. Esti sigur ca maine va fi Independence day? La cata lume am vazut in pozele acelea cu usl-ul…chiar daca majoritatea erau copii probabil luati cu japca de catre vre-un profesor hujian…dar desi sunt in cisnadie oameni cu minti, mai este si o mare majoritate cu creierele spalate…si avand in vedere la cati candidati sunt, voturile se vor imparti dar numai in favoarea lui huja…deci nush ce sa zic…dar eu zic sa nu aveti asteptari prea mari…ca huja nu a dormit ultimele saptamani…

    1. anonimus
      SA VA SPUN EU CEVA CA PROFU FUTACIOS SI -A SCOS PE TRASEU OAMENII CARE LA VOT II VA INTOARCE SPATELE ,SE POATE CA DINTRE COPI DIN FATA LUI SA FIE A LUI….. INTELEGETI !!!

Comenteeeeezi?!