Multe trec pe dinainte…


Multe trec pe dinainte,

În auz ne sună multe,

Cine ţine toate minte

Şi ar sta să le asculte?…

Tu aşează-te deoparte,

Regăsindu-te pe tine,

Când cu zgomote deşarte

Vreme trece, vreme vine.

 

Va trebui sa îmi cer scuze mentorului meu I.L.Caragiale, dar ilarul si ironia din O scrisoare pierduta respectiv D’ale carnavalului, nu mai au corespondent in campania asta electorală. Nu mai știi cine-i Trahanache și cine-s Farfuridi cu Brănzovenescu. Nu mai știi exact cine-i Zoe și care-i Tipătescu. Am putea identifica un Ghiță Pristanda – polițaiul orașului și hai că pe Agamiță Dandanache – vechi luptător de la pașopt, l-aș putea juca eu in același timp ce-l fac pe Cetățeanul Turmentat, dar avem deja prea mulți Cațavenci!

Așa că m-am întors la genialitatea lui Eminescu și apelez din nou la Glossă respectiv la împrospătarea memoriei și regăsirea de sine.

Vă pun mai jos un print screen de pe o fițuică electorală care circula în campania din 2012 și unde erau prezentați cu ironie candidații la primărie. Nu s-au schimbat prea multe de atunci deși au trecut 8 ani.

print screen Au fost atunci 8 candidati pe listă din care 6 erau de-a lui Whoojah. Atunci Lepșa nu era incă foarte politruc și era mai mult instrumentist la „seratele culturale” ale lui Whooja – așa cum bine spunea amicul ziarist in fițuica de mai sus.

Tot așa au fost într-un singur tur și a fost șansa lui Vintilă să-l bată. I-au lipsit doar câteva voturi. Oricum mai puține decât ar fi putut Whooja măslui – Sorici știe!

Ar fi fost un pic frustrant pentru Whooja să te bată Hans im Glueck de două ori și apoi să te bată Vintilă – era de seppuku și harakiri – 2 în 1 ca șamponul!

Ei bine ne aflăm in pre-campania pentru locale 2020 – aveți sentimentul ca s-a schimbat ceva?!

V-am prezentat deja doi dintre candidații insignifianți care probabil nu știu că algerile se desfășoară tot într-un singur tur. Azi vă mai prezint vreo 2 candidați care probabil nu au ce face cu timpul și banii lor sau ai cotizanților.

De departe cei mai haioși candidați sunt Angelica de la Verzi și Vali Weiss!

Angelica cea verde care vrea să schimbe lumea ne spameaza pe facebook în mod angelic, dar insistent, cu filmulețe cu Călin Florinescu sau Florin Călinexu (ca-i tot incurc) sau cu tot felul de alte cugetari hipioate de genul floricele pe câmpii, iarba verde nefumată, make love not war și piss on you….și cam atât!

Nu e foarte deranjant. Deranjant e faptul că la o întrebare serioasă despre o problemă verde a orașului, o dă din colț in colț….. că nu e treaba ei, că așa au hotărât alții, că să fim înțelegători și buni unii cu alții…..și cred că și acum mai vorbește singură despre arta de a fi bun și apoi totul se termină cu un filmuleț cu Florinexu!

Ei bine la cealaltă extremă este Vali Weiss – un tip morocănos dar foarte plin de el care se atacă singur și daca îl intrebi cât e ceasul.

Dar să nu uităm că și acești oameni, simpatici dealtfel, au susținători….cred, ….măcar familia sau prietenii apropiați și care vor rupe voturi de la candidați cu șanse reale.

Singurul care deocamdată are de câștigat din această grămadă neorganizată de candidați, este Whooja.

El se bazeaza pe 3000 de voturi, cu care poți câștiga alegerile detașat față de ceilalți 9 candidați. E calculul lui făcut pe ce-i transmit cățelușii din teren.

La o primă vedere e un calcul logic, puțin cinic dar logic, având în vedere că se bazează pe voturile a 2500 de pensionari cisnădieni care o parte participă anual la chermeza pensionarilor iar alții doar admiră stâlpii verzi cu luminițe de Crăciun, poarta cimitirului spre care se îndreaptă cu pași grăbiți și statui ecvestre.

Lor nu le trebuie șosele asfaltate, nu le trebuie școli sau zonă metropolitană că oricum e mult mai bine decăt in vremea lui Ceaușescu!

Nu sunt de condamnat. Dacă eram pensionar, poate tot așa gândeam!

Și se mai bazează pe alți 500 de fini și afini pe care ori i-a angajat in posturi bine plătite la primărie, spital, curtea comunală – evident prin concurs (dar concursul s-a ținut doar dacă erau mai mulți fini pe acelaș loc și chiar nu s-a putut inființa alt loc) ori le-a dat vreun teren subevaluat „la licitație” -evident, ca sa-l poată vinde la suprapreț, ori i-a ajutat cu vreo locuință în Wernigerode, ori o lucrare din bani publici și parandărăt preferențial, ori o prisacă pe 99 de ani, ….mai completați voi ăia care vă știți sau simțiți intre cei 500 de fini și afini.

Aici vine Cartierul Arhitecților care strică calculul ăsta cu 3000 de voturi a lui Whooja – mers la sigur!

În cartier sunt vreo 4800 de cetățeni cu buletin de Cisnădie care ar putea vota și mai sunt încă vreo 500 cu viză de flotant, care și ei ar putea vota. Hopaaaa …peste 5000 de voturi apărute noi de la un mandat la altul și plm Whoojo tu nu ai prea băgat bani de la buget în acel cartier! Ce-ai făcut mah nene?!

Whooja știe asta, chiar dacă încearcă să minimalizeze și spune doar de 2000 de oameni în Arhitecților!

E clar pentru toată lumea de ce nu vrea să facă secții de votare în Arhitecților și va căuta chichițe juridice să se disculpe de acest lucru pentru că legea e clară cu privire la distanța maximă legală, unde să fie secțiile de vot. Plus că are și speța recentă în care PSD-ul a îngreunat votul în diaspora și oamenii nu au uitat….. încă!

Mă opresc deocamdată aici!

Să fiți cu minți că Angelica și cu Weiss ne vor rezolva toate problemele!

Meme di Caprio

Comenteeeeezi?!