Privitor ca la teatru…


Privitor ca la teatru
Tu în lume să te-nchipui:
Joace unul și pe patru,
Totuși tu ghici-vei chipu-i,
Și de plânge, de se ceartă,
Tu în colț petreci în tine
Și-nțelegi din a lor artă
Ce e rău și ce e bine.

E fenomenal cum se potrivesc strofele din Glossă a lui Mihai Eminescu, pentru această campanie elRectOrala de la Cisnădie respectiv pentru prezentarea candidaților.

Azi vom mai prezenta doi candidați care nu sunt nici ei la prima încercare, ba dimpotrivă, au candidat la toate alegerile din ultimii 16 ani – unul ca primar și altul ca și consilier din partea mai multor partide.

Aș începe cu norocosu’ numit de către noi și „Hans im Glück” care după cum vom vedea mai jos a început să-i mai piară norocul transformăndu-se în ceea ce a fost întodeauna și anume un Păcălici, un Schwarzer Peter – în germană, sau simplu Jackass! Știți voi Păcăliciul acela din jocul de cărți pe care-l jucam cănd eram mici și nimeni nu îl voia.

Exact așa și candidatul nostru pe care încercăm sa îl creionăm mai jos.

Norocul lui a început când la Sibiu era pe val FDGR-ul cu Iohannis în frunte. La Cisnădie Forumul nu avea niciun sas cu porniri din astea de lider care să iși dorească să conducă orașul. Orașul era varză, condus atunci de Bărsu care trecuse din PD cu care căștigase, la PSD pe final de mandat, doar pentru a primi ceva mai mulți bani de la centru. Era o sărăcie lucie la Cisnădie cu mulți șomeri (se inchise-se Covtexul), Centralele termice de cartier fuseseră și ele închise și majoritatea cisnadienilor se încălzeau cu aragazul – o perioadă gri a Cisnădiei.

Ei bine FDGR Cisnădie a găsit pe unul cu nume de sas, bretele de sas, dar caracter îndoielnic care să iși dorească fotoliul de primar . Se știa înainte de a-l găsi, că pe valul creșterii lui Iohannis la Sibiu pe oricine ai pune la Cisnădie, va câștiga!

Așa a apărut Krech în peisajul cisnădian!

A luat un mandat pe spatele lui Iohannis, l-a luat și pe al doilea tot pe aceeași emoție, deși s-a inhăitat cu Whoojah din primul mandat…îl lua și pe al treilea dacă nu intervenea Sibiul.

Ei bine aici cred că FDGR Sibiu a greșit. Au judecat lent ca niște ardeleni ce sunt și au intârziat debarcarea lui Krech. Puteau sa o facă elegant după primul lui mandat cănd au văzut ce fel de om este și atunci chiar aveau resurse umane de înlocuire. FDGR-ul avea in 2012 foarte mulți membri, aveau Jugendforum – pepinieră de tineri, dar au ratat.

L-au retras din cursa electorală pentru primărie în 2016 și astfel i-au dat șansa lui Whoojah să preia controlul total în primărie.

Abia acum în 2020, cu 6 săptămâni înainte de alegeri l-au dat afară de la FDGR Cisnădie și abia acum s-au convins pe deplin de caracterul persoanei Krech care la interval de 24 de ore s-a înscris în ALDE pentru a candida din nou la primărie.

Practic la ALDE l-a repartizat Whoojah pentru că la PSD îl instalase deja pe Gabi Florea (luat de la ALDE) și nu mai era loc de pensionarul Krech.

Și dacă tot am amintit de Gabriel Florea hai să îl prezentăm pe el că de Krech suntem sătui până-n gât și e plin blogul de informații despre el.

Gabriel Florea – la o primă vedere pare în regulă, un personaj relativ tânăr în politică, educat, cu bun simț dar cu o mare problemă la coloana vertebrală – e flexibilă!

El a venit în politică pe un val de anti-Whoojah, ca mulți alții, dar nu l-a ținut mult. A schimbat vreo 3 partide funcție de cum i-a dictat Whoojah, acum aflandu-se in fruntea PSD – fără sa iși dorească asta. Cred că au tras la sorți în birou la Whoojah cine să-l preia iar Florea a tras bățul scurt!

Mă opresc aici că tocmai am aflat că Whoojah este la urgențe …a făcut infarct!

Huja la urgente

O fi jucat poker cu Velțan de ziua ei (apropo, La mulțean ) și a pierdut primăria!

Să fiți cu minți că Krech va reveni furtunos!

Meme di Caprio

 

 

2 gânduri despre „Privitor ca la teatru…

  1. Huja boschetarul a facut infarct pt ca s-au spus multe neadevaruri despre el! Zau, mai borfasule?
    Oare sa fi devenit asa sensibil dupa 16 ani in conducerea orasului?
    Nu stiu daca exista in Ardealul asta un ipocrit, smecher, hot, mincinos mai mare decat el, un fel de Dragnea de Cisnadie!

    1. Multa răutate în tine măi „Antiboscetarule” 😂 explodezi de ură. Mă intreb ce vei face tu dacă ajungi in jilț, mă refer la comportament
      De suferința unui om bolnav nu e bine să te bucuri, nu şti niciodată cine iti poate bătea in uşe pe neaşteptate💀

Comenteeeeezi?!