Cronica unor negocieri ce va’ să vie!


La momentul la care scriu aceste rânduri pot să vă spun din surse nesigure, dar verificate, că nu a avut loc niciun fel de negocieri directe între partidele politice cisnădiene cu privire la un posibil sprijin politic pentru desemnarea viceprimarului.

Singurii care au anunțat public o posibilă negociere, au fost cei de la FDGR, care au fost sunați de către USR prin Rodica Velțan și la rândul lor au sunat la Cornel Vintilă de la Pro România pentru a stabili o întâlnire în care să se discute o posibilă colaborare în viitorul consiliu local.

Întâlnirea nu a avut loc deci cum ziceam la început, nu există deocamdată nimic sigur.

Toate zvonurile și mesajele prin care se dă ca sigur un anumit tip de colaborare sunt menite doar să forțeze aceste alianțe intr-o direcție sau alta.

Hai să vedem ce avem pe masă și să vedem logic ce s-ar putea face!

Avem primar whoojian care a reușit să bage 7 pitici păcălici în consiliu, departe însă de a fi el vreo Albă ca Zăpada!

Avem apoi 2 pesedei care nici Dragnea n-au mâncat și nici nu știi de la ce le pute gura! Or fi pupat ceva stricat?! Cine știe? Nu te poți micționa în gustul omului, dar poți cu ușurință… să hashtag ‘uie PSD!

Dacă adăugăm pesedeii Florea și Ungureanu, by default, la cei 7 pitici whoojieni = 9 consiglieri!

Le lipsește 1 buc.!

Să vedem care ar putea fi consiglierul la ofertă care lipsește din sfânta zecime!

Păi toată atenția este îndreptată spre Vintilă care e unul din ultimii dinozauri ai politichiei cisnădiene și care e în cădere liberă – a luat aprx. 400 de voturi – e clar că e terminat politic!

Ce va face don Vintilă la „rugămintea” lui Whoojah de a sprijini o majoritate PNL+psd+Vintilă?

Pentru a răspunde la această întrebare ar trebui să ne întoarcem în timp…muuult în timp, cam vreo 12 ani!

Legenda spune că acum vreo 12 ani la Cisnădie pe când umblau covrigii fără cozi de câine atașate în gaură, pe când Velțan nici nu știa dacă Cisnădia e oraș sau comună iar Krafft știa că Heltau e capitala Michelsbergului dar totuși pentru el pe-atunci Germania #eAcasă, ei bine în aceea vreme se zice că don Vintilă a fost ofertat cu o valiză de bani pentru a accepta un troc politic și să sprijine pe cineva să devină viceprimar și cică a declinat oferta! Bazându-ne pe această legendă urbană am putea presupune că va face la fel, altminteri trebuie avut în vedere și faptul că pe-atunci Vintilă era mai tânăr cu viitor politic în față iar acum e pe sfârșitul carierei politice și s-ar putea… să nu se știe!

Dar nici așa, nici altminteri, cert este că te poți trezi intr-o alianță negociată cu USR 6 +FDGR 2+ProRomânia 2 = 10 consilieri unde Pro România te lasă baltă la momentul alegerii viceprimarului și rămâi în opoziție lătrând la lună alături de 6 usereii mititei și doi sași picați din același satelit natural al pământului la care lătrau usereii de dinainte!

E clar că toți vor să negocieze cu FDGR-ul știind că niciunul din cei doi consilieri nu își doresc postul de viceprimar și cei doi forumiști vor cere în schimbul voturilor lor, doar proiecte pentru comunitate, care oricum se vor face!

Aș zice că trebuie lăsată politichia la o parte și e vremea de făcut administrație publică locală la un nivel profesionist – vezi comuna Ciugud, administrație bazată pe o colaborare strânsă între toți consilierii locali și primar (aici cu primarul e mai greu pentru că ăstuia i-a fost inoculat de către ai săi, că el e buricul Cisnădiei și doar el știe ce e bine pentru oraș – dar merită încercat și adus cu picioarele pe pământ), că până la urmă toți sunt cisnădieni și au fost votați de cetățeni pentru a-i reprezenta și nu cred că există vreun cisnădian care să vrea răul orașului!

Ideală ar fi o colaborare PNL-USR-FDGR iar PSD și ProRomânia lăsate în opoziție, doar ca pedeapsă pentru ce a făcut PSD-ul rău în ultimii 30 de ani în țară!Zic!

Evident că nu va fi așa dar sper să se țină seama de acest sfat Turmentat!

Așa că fiți cu minți și negociați având cetățenii în prim plan și nu interesele personale!

11 gânduri despre „Cronica unor negocieri ce va’ să vie!

  1. Alianțele sunt ipotetice, dar cu directie certa! Întrucât zicala care circula pe WhatsApp că „am găsit la PNLeu, PSDeu” se confirmă, in Primărie nu va fi liniște și armonie niciodată! Speram ca Vintilă sa dea lovitura de grație Taurului(comunal) și cu toată frustrarea acumulată in anii de coabitare cu tumoarea, să facă alianță cu USRPLUS și FDGR. Ar fi singura miscare productivă și sănătoasă. Altfel năclăiala și spoiala in ritm de manea va continua încă 4 ani! Personal sunt curios,noi votanții, cu ce ne alegem? Prindem „maneru’ burții” și înghițim in sec, pomenindu-ne cu #Muia PSD-ului pervertită in PNL drept in ochi, sau… va fi Revoluție in Primarie și vom merge zilnic acolo cu gălețile de la alegerile trecute, să adunăm miere și lapte?

  2. Daca in PNL Cisnadie, consilierii ar fi mai cu oua si s-ar desprinde de ”autoritatea tutelara”ar putea construi alaturi de celelalte partide o administratie sanatoasa. Dar pana sunt sub tutela tatalui, toti consilierii pnl, sunt degeaba legat de aliante sanatoase pentru o administratie corespunzatoare. Nici nu stiu daca ei se pot desprinde si ma refer ca pot fi avertizati ca li se retrage sprijinul politic.In mod normal primarul este la latitudinea consiliului. Din consiliu fac parte si consilierii primarului dar acestia ar trebui sa poata decide si singuri, Dar stiu ca una e teoria si alta e practica

    1. Corect spus – trebuie scăpat de autoritatea tutelara și redat consilierilor PNL libertatea de a gândi singuri. Crede-mă ca această problemă o au și cei din USR care sunt obligați sa gândească cu o singura voce ca cică asta e o buna organizare cu membrii docili înregimentați în spatele unui lider! Nu-i rău atâta timp cât liderul e cu adevărat un lider!

      1. Aveti o vedere simplista, clasica despre organizarea interna, foarte potrivita pentru PSD si PNL. La USR nu exista incolonare nici daca ar fi Mahatma Gandhi presedinte.

    1. Sunt abordări diferite cu raționament diferit. Da, dacă e sa pornim de la lista de consilieri Pro România, aceasta ar fi fost foarte OK dacă nu ar fi fost Vintila în frunte ci pe un loc 4 sau 5. Pe de alta parte dacă s-ar fi pus pe 4 sau 5 nu ar mai fi scos 2 consilieri. E ca teoria cu oul sau găină. Dar sa spui ca Huja e în picaj cu 2600 voturi din 7000 exprimate, e mult spus. Adevărat ca a pierdut 1000 de voturi fata de acum 4 ani dar nici nu au mers în alta parte ci efectiv nu au ieșit la vot din frica de Covid – unii și din siguranță că oricum Huja iasă primar-altii. sa faci opoziție in minoritate cu primar ostil, e sinucidere politica – întreabă-l pe Lepșa. D-aia zic că gata cu politica și mai multa administrație în folosul cetățenilor. Cum? Simplu! Prioritizare proiecte mari de infrastructură, găsit finantare de la bujet sau pe fonduri EU, transparenta decizionala prin comunicare cu noi pulimea ce o ardem online, vorbit cu alte administrații care au reușit cum ar fi o vizita la Ciugud și cam asta înseamnă administrație locala eficientă la care pot participa toți consilierii și nu doar unii sau alții. Zic!

      1. Cand m-am referit la a face opozitie ma refeream la a fi in partea opusa lui Huja. Adica sa fie de fapt la putere. Mea culpa pentru exprimarea vaga.
        Huja va pierde pentru ca biolgic e la sfarsit, si oricum am lua-o electoratul lui se reduce biologic odata cu el iar numarul de posesori de CI de Cisnadie din Cartierul Arhitectilor va creste de la un an la altul. Vom avea si sectii odata cu o majoritate USR/FDGR/PRO.
        Pentru Huja e sfarsitul politic si biologic al drumului iar Vintila poate profita la maxim de aceasta.

          1. Cred ca Vintila va preda treptat haturile, de buna voie si nesilit de nimeni. Asa ar fi intelept politic si orice s-ar spune, ar iesi cu fruntea sus… Depinde doar de el.

Comenteeeeezi?!